Arkadaşlar iyi akşamlar. bişey sorucaktım size. 2 gün önce grip oldum. şimdi gribim çok şükür azaldı ama bu sefer de kuru öksürük başladı. balgam yok ciğerimden de gelmiyor. boğazımda sanki bişey gıdıklıyor kuru kuru öksürtüyor. bu durumla karşılaşan oldu mu hiç? neler önerirsiniz? ilaç ya da bitkisel olarak...çok sinir bozucu bir durum.

(
bal ve zencefil en çabuk keseni birde karabiberle pekmez var hani onu içmek biraz daha zor ama hepside denenmiş şeyler
geçmiş olsun
Geçmiş olsun bi kaseye zencefil+bal karıştır ye hiçbişeyin kalmaz

2-3gün önce denendi test edilmiştir yanii

ahh bende öksürüyorum ama zencefili de balıda pek sevmem bi kaseyi bi defada yiyemediğim için tam geçmedi daha
bi kase derken bayağ çok mu koyucam? bi kaşığın içine koysam olurmu ki ,az mı gelir yoksa? uff çok sinir oluyorum bu öksürüğe.

(
bi kaseye 2 tatlı kaşığı (tam dolu) zencefil ve 3-4 kaşık bal koyup iyice karıştır cnm tabi bi defa da yiyemezsen ara ara yiyebilirsin her yediğin kaşığın işe yaradığını görüyosun
ayvayı 4-5 parcaya böl, mikrodalgan varsa orda, yoksa kötü bi tavada ( yapışıyor teflonu bozuyor çünkü )ısıt sıcak sıcak ye sonuca şaşıracaksın. Benim annem bitkiler konusunda kitap bile çıkarır yakında onun vazgeçilmez tekniğidir
ayvayı 4-5 parcaya böl, mikrodalgan varsa orda, yoksa kötü bi tavada ( yapışıyor teflonu bozuyor çünkü )ısıt sıcak sıcak ye sonuca şaşıracaksın. Benim annem bitkiler konusunda kitap bile çıkarır yakında onun vazgeçilmez tekniğidir 
eşimde rahatsız şuan zencefil bal fln denedim gecmedi bide bunu yarın denicem tşkler
inşallah faydasını görürsün. Ayva iyice ısınsın ama yani pişecek gibi yumuşasın
banada aynı durum oldu.
bir su bardağı suyun içine bir tatlı kaşığı bal ilave et daha sonra bir kaç kaşığıda karabiber ekle karıştırıp iç.
Allahın izniyle birşeyin kalmaz.