Gönderen Konu: bere dikimi  (Okunma sayısı 15083 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

glmcn

• Ziyaretçi
bere dikimi
« : 07 Ocak 2009, 08:10:06 »
arkadaşlar heves ettim bir bere ördüm. güzelde oldu.kesme fln yaptım.şuan 12 ilmek ama nasıl kapatıp dikeceğim bilmiorum. bilen bi arkadaş var mı acaba? nette de bulamadım çünkü  :(

Çevrimdışı muku

• Usta Kampanyacı
Ynt: bere dikimi
« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2009, 08:42:58 »
arkadşım son sırada ilmekleri kesme sisten cıkart ve  ilmeklerin arasından kısa bir  ip geçirip ipin iki ucunu( torba agzı büzersin ya onun gibi ) düğümle.yani dikmeden berenin tepesi oluşmuş olur. sonra dikiş işlemini yaparsın tersten.

ya da son kalan ilmekleri kes. şapkayı dik ama bu  sefer tepe kızmı potlu kalıyor..

ben genelde birinci yolla yapıyorum.pek anlatamadım ama dilerim yardımcı olur
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

glmcn

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2009, 08:44:38 »
yanları nasıl dikicem peki?

Çevrimdışı muku

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2009, 08:48:46 »
 yorgan iğnesi denilen deliği geniş iğneler vardır. onlardan bulup ördügün ipin tonunda bi örgü ipiyle şapkayı dikiş içte kalacak sekilde çevireceksin.zaten tepe kısmı birleştiği için aşağıya kadar dikecegin yol belli olur.

nette buldum biraz önce: Dikme kısmını Annem yaptı. En üstten kalan ilmekler iğneye geçirilip sıkıca büzdürülüyor ve yandan dikiliyor hepsi bu. diyor fiyonk.net isimli sitede.yani benim anlatmaya calıştıgım yolla yapmış.

glmcn

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 07 Ocak 2009, 08:51:52 »
ablamla denioruz şimdi ipi uzun kestik ilmeklerden geçirio şimdi ablam. ama onun sizden bir ricası var. örgü danışmanı olmanızı istior kendisine :D

glmcn

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 07 Ocak 2009, 08:58:37 »
biraz uzun olmuş tepesi çok komik oldu:D söküp tekrar denicez şimdi

Çevrimdışı muku

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #6 : 07 Ocak 2009, 08:59:44 »
 böyle güzin abla modunda hissettim biran kendimi :D örgüden çok aman aman anlamam ama ilgisizde değilim hani.keske yakın olsam da ben dikivereyim diyebilsem şuanda :) görmeden tarif etmek de zormuş. tek parca bi dikdörtgenimsi demi elinizdeki.eğer öyleyse dediğim tarfin tutması lazım ;D

glmcn

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 07 Ocak 2009, 09:22:29 »
dikdortgendi ama yukarı doğru daralttım örerken kestim yane  ::)
ilk deneyimim berede biraz paniğim o yüzden. gerçi örgüde de bitmiş olarak sadece 2 tane atkı var ama olsun :D

Çevrimdışı sahaneyedili

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #8 : 07 Ocak 2009, 11:03:18 »
bereyi şişle örmeyin...kalın tığla örün, yuvarlak başlayın arttıra arttıra çogaltın, sonra sabit devam edin...ve bitirin....hem daha kolay, hemde kesme dikme derdi yok...

heröglen de show tv de deryalı günler i izleyebilirseniz, çok değişik teknikler gösteriyor

glmcn

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 07 Ocak 2009, 15:46:22 »
valla derya ablam gösterio da motor gibiler hiç bilmeyen için çok zor onu takip etmek :D ayrıca teşekkürler müge abla .  ::)
hediye yapmıştım ve şimdi kargoya verdim yarın yada cuma alacakmış. çok süper oldu ilk denemeye göre. tam başa oturuo :)