Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya giris yapin
günün sorusu
Soruyu yazar mısınz? Face açılmıyorda.
2 kardeşin 8 yıl önceki yaşları yanyana yazıldığında babalarının o zamanki yaşı elde ediliyor.5 yıl önceki yaşları yan yana yazıldığında ise üçünün bu günki yaşlarının toplamı elde ediliyor.19 yıl sonra kardeşlerin yaşlarının toplamı babanın yaşına eşit olacağına göre her üçünün bu günkü yaşları nedir?
Herkese güzel bir hafta dileriz. Günün Sorusu'nda yeni bir soru daha karşınızda. Lütfen tüm yazılanları dikkatle okuyunuz. Sadece 1 kere mail atma hakkınız var. Cevaplarınızı Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapin'ye AD-SOYAD-ADRES-TELEFON ve FACEBOOK ADRESİNİZİ yazarak gönderebilirsiniz. 2 kişiye AKER Eşarp hediye edeceğiz. Herkese bol şanslar...
ben ilk defa teyzem için katılayım dedim şok oldum.eşarp firmasını tebrik ediyorum çok başarılı sorular soruyorlar..
ben eşarp için ilginç bir soru diye facebook'ta yorum yaptım yorumu silmişler birde beni gruptan atmışlar,yorum yapmaya çalışınca yetkiniz yok diyor artık.tebrik ediyorum bu siteyi ve insanların yorumlarına aslında ne açıdan baktıklarıda ortaya çıkıyor böylece.beğenmedilermi sil gitsin.Oturup ya haklılarsa demek zahmetini duymuyorlar kendilerinde,acayip sinirlendim kusura bakmayın..
1 kardeş: x 2 kardeş:y baba= ab olsun
(x-8)(y-8)=ab ab açılımı:10a+b dir
(x-5)(y-5)=x+y+ab
19+x+19+y=19+ab
X+y+19=ab
İki eşitlik birbirine eşitlenirse
10x-80+y-8=10x-50+y-5-x-y
-80-8=-55-x-y
X+y=88-55
X+y=33
X+y+19=ab
33+19=ab
Ab=52
Bize ab+y+x soruyor
52+33=85
Cevap:85
bol şans katılanlara
1 kardeş: x 2 kardeş:y baba= ab olsun
(x-8)(y-8)=ab ab açılımı:10a+b dir
(x-5)(y-5)=x+y+ab
19+x+19+y=19+ab
X+y+19=ab
İki eşitlik birbirine eşitlenirse
10x-80+y-8=10x-50+y-5-x-y
-80-8=-55-x-y
X+y=88-55
X+y=33
X+y+19=ab
33+19=ab
Ab=52
Bize ab+y+x soruyor
52+33=85
Cevap:85
bol şans katılanlara
ama her üçünün yaşını soruyor yaşlarının toplamı demiyorki
küsüratlı çıkıyo sonucu .benden buraya kadar .