Gönderen Konu: Einstein’dan 10 hayat dersi  (Okunma sayısı 1722 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gonulyesil

• Ziyaretçi
Einstein’dan 10 hayat dersi
« : 07 Mayıs 2010, 11:41:40 »
Albert Einstein çoğu insan tarafından dahi olarak görülür. Şu ana kadar yaşamış en etkili bilim insanı olmanın yanında teorik fizikçi, filozof ve yazardı. Bilime birçok katkı sağlamış Einstein’ın başarı sırlarını merak ediyor musunuz?

İşte Einstein’dan 10 hayat dersi...

Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı uzaksehirler

• Usta Kampanyacı
Ynt: Einstein’dan 10 hayat dersi
« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2010, 12:48:21 »
izledim çok güzel teşekkürler gönül.

10 yıl önce eşim iş için yurtdışında 3 hafta kadar süren bir seminere katılmıştı. Einstein ın öğrencisi vermiş semineri.
çok yaşlı fakat çok çok bilgili diyor. bize anlatırken bile heyecanlanmıştı. eşimde işi konusunda einstein gibidir ölmek var dönmek yoktur.ve problem çıkmasından adeta hoşlanır.problemle arenada gibi savaşmaktan günlerce uykusuz kalsa dahi zaferle çıkmak eşimi en mutlu edendir. 

gonulyesil

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 07 Mayıs 2010, 12:52:26 »
bende hayranıyımdır bu adamın..çok hikayesini okudum..hepsi de çok güzel..hatta bir tanesi çok hoşuma gitmişti..bulursam onu da paylaşacağım..

gonulyesil

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 07 Mayıs 2010, 12:53:30 »
Einstein ve şöförü

Albert Einstein, Princeton Üniversitesi’nde hocalık yaptığı yıllarda sık sık otomobiliyle yollara düşüyor ve birçok konferans veriyormuş.

Kendisine çok benzeyen şoförü kullanıyormuş arabayı.

Bir gün yine başka bir şehirdeki konferansa giderken şoför, kaç yıldır onu dinleye dinleye anlattıklarını ezberlediğini söylemiş.

Bunun üzerine Einstein da konferansa kendisinin yerine şoförün çıkmasını önermiş.

Öyle de yapmışlar.

Şoför kürsüye çıkmış, Einstein en arka sıraya oturup onu dinlemiş.

Şoför gerçekten de Einstein’in konferanslarını noktasına virgülüne kadar tekrarlamış.

Ama konuşması bittikten sonra salondan birisi okkalı bir soru sormuş.

Önce şaşıran şoför bir süre düşünür gibi yapmış ve “Bana o kadar basit bir soru sordunuz ki buna arka sırada oturan şoförüm bile cevap verir” diyerek sözü Einstein’a aktarmış.

bir önceki biraz eksik yazılmış düzelttim şimdi
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2010, 12:56:40 Gönderen: gonulyesil »

Çevrimdışı uzaksehirler

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #4 : 07 Mayıs 2010, 13:45:51 »
harika:)))))) eee kimin söförü.... ilkokulda gerizekalı demiş öğretmeni einstein a:))))))okuldan atılmış. annesi kendi egitmiş sonra dışardan okulları bitirip üniversiteye girmiş.Annesinin inancı gayreti olmasa belkide einsteinde olmayacaktı.gönül benimde çok ilgimi çeker dahi kişiler......dahilikle de delilik arasında çok ince bir çizgi var derler:)))

bizimde Ord. Prof. Dr. Cahit Arfimiz var dünyaca ünlü matematikçimiz ama türkiye pek bilmiyor. Bilimadamlarının hayatı tuhafki hep zorluklarla dolu. bu konuyla çok ilgili değil ama DEVRİM ARABALARI filmini herkesin izlemesini isterdim. türkiyede hangi şartlarda çalışıyor yenibirşeyler üretmeye çalışıyor beyinlerimiz....gerçektende türkiye de hiçbir başarı cezasız kalmıyor.