derginin dehalar sayfasında anlatılmış 19 mayısın nasıl bayram olduğu

19 Mayıs böyle bayram oldu - Yıl 1932. Aydın halkevi Atatürke saygısını göstermek için bir gazi günü kutlaması yapmak ister. Ama gazi gününün hangi gün olması gerektiğine karar verilemez. Uzun tartışmalardan sonra Atatürk’ün doğduğu günün gazi günü olmasında herkes birleşir. Asıl sorunda ondan sonra başlar. Atatürk’ün hangi gün doğduğunu kimse bilmemektedr. Aydın Ortaokulu Tarih Öğretmeni Hulusi Aksudoğan Orman Çiftliği’nde verilen çay partisinde Atatürk’ün yanına gidp yağmak istediklerini anlatır. “Ama sizin doğum gününüzü bilmiyoruz” der. Atatürk “bana bunu sormayınız, doğum günümü bilmiyorum” der ve Ankara’nın ufkuna bakarak bir süre düşündükten sonra
“Samsun’a çıktığım günü kutlayınız” der. Çevresindeki tarihçilere dönüp “Samsun’a ne zaman çıktım?” diye sorar. Tarihçiler hemen yanıt verir. “19 Mayıs 1919’da!” Yüzü aydınlanan Atatürk “İşte benim doğduğum gün” der.
Gazi Günü kutlaması daha sonra bütün yurtta Gen.lik Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Bugün ise Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır.
HERKESE İYİ ŞANSLAAAARR