Gönderen Konu: Peki ya siz ne yapardınız?  (Okunma sayısı 5101 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı artun

• Usta Kampanyacı
  • Murphy'nin altın kuralı: Altını olan kuralı koyar!
Peki ya siz ne yapardınız?
« : 07 Mart 2010, 23:17:43 »
"Eşiniz çok hasta... Acilen ilaç lazım. Çabuk olmazsanız onu kaybedebilirsiniz. Evden fırlayıp bir eczaneye dalıyorsunuz. İlaç eczacının elindeyken fark ediyorsunuz ki, cebinizde 5 kuruş yok. Ne yaparsınız?"

Alıntıdır.

( Kriz durumunda kadın ve erkekler arasındaki düşünce farkını ortaya çıkarmak için sorulan bir soruymuş. )

Ben "Elinden kapıp kaçardım."
« Son Düzenleme: 07 Mart 2010, 23:29:17 Gönderen: artun »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı diazem

• Global Moderator
  • Hero Member
Ynt: Peki ya siz ne yapardınız?
« Yanıtla #1 : 07 Mart 2010, 23:28:32 »
Eczaneler yasakta olsa borç ilaç veriyor genelde.. İkna kabiliyetinize bağlı. Biz çok dolandırılsakta bu şekilde..

Adamın biri geldi eşim doğum yaptı yiyecek ekmeğim bile yok felan dedi etti. Oğlum olmuş cebimde beş kuruş yok ihtiyaçlar için para lazım köye gidicem gelicem lütfen dedi.. Köyden geldim bir yardım edin elimden tutun dedi. ve ettik..

Sonuç : Adamın oğlu olmuş gerçek.. Fakirmi; heralde.. Polis ifademizi almak üzere geldi.. 50lira vermiştik bizim verdiğimiz para ile sağolsun içip içip gecenin bir vakti doğumhaneye girecem diye tutturarak hastaneyi ayaga kaldırmışş..Camlar felan yerde arada bizide kaynattı sağolsun...

Kuzu büyüsün görürsünüz siz...

Çevrimdışı Scorpion

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #2 : 07 Mart 2010, 23:31:46 »
Nüfus cüzdanımı ehliyetimi üzerimde ne var ne yok bırakırım rehin olarak,kabul etmezse gerekirse kavga bile ederim yine alırım o ilacı eczacının elinden. Tabi gerçekten eşimin durumu ciddiyse  8) 

Not: Evli değilim  ;D
« Son Düzenleme: 07 Mart 2010, 23:42:54 Gönderen: Scorpion »
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz, bırakın dostlarınız sizi geçsin... La Rochefoucauld

awelya

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 07 Mart 2010, 23:32:38 »
Her iyi niyetli insanın sergileyeceği tavrı sergilemişsiniz,şahsen bende olmuş olsam aynı şekilde davranırdım, ama yinede herkese güvenmemek gerekiyor, bunuda nasıl başarıcaksak artık  ;D

Çevrimdışı artun

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #4 : 07 Mart 2010, 23:33:51 »
bunu aslında Can Dündar'ın bir yazısında okudum o yüzden sormak istedim sizede... yazının devamı var...

Alıntı
Gelin bir oyun oynayalım.Şimdi yazacağım soruyu önce kendinize, sonra eşinize sorun.

"Eşiniz çok hasta... Acilen ilaç lazım. Çabuk olmazsanız onu kaybedebilirsiniz. Evden fırlayıp bir eczaneye dalıyorsunuz. İlaç eczacının elindeyken fark ediyorsunuz ki, cebinizde 5 kuruş yok. Ne yaparsınız?"

Cevap için üç yıldızlık bir ara veriyorum.

* * *

Cevaplar tamamsa, kendi verdiğiniz cevapla, eşinizinki arasındaki farka şaşmış olmalısınız. Çünkü kriz durumlarında kadın ve erkek davranışlarını karşılaştıran bir araştırmada sorulan bu soru, kadınlar ve erkeklerden tamamen farklı yanıtlar aldı.

Soruyu yanıtlayan erkeklerin tamamına yakını şöyle dediler:

"İlacı eczacının elinden kapar kaçarım".

Kadınların yanıtı ise çoğunlukla şöyleydi:

"Eczacıya durumu anlatır, ilacı parasız vermesini rica ederim. Olmazsa kapı önüne çıkar birilerinden borç isterim. Alır kaçarsam, yakalanıp eşimi hepten ölüme terk etme tehlikesi vardır".

* * *

Bu kısa test bile, kadınlarla erkeklerin hayata nasıl farklı yaklaştıklarını kanıtlıyor.
.....
....
....

Bu şekilde devam ediyor aslında :)

awelya

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 07 Mart 2010, 23:35:56 »
Her iyi niyetli insanın sergileyeceği tavrı sergilemişsiniz,şahsen bende olmuş olsam aynı şekilde davranırdım, ama yinede herkese güvenmemek gerekiyor, bunuda nasıl başarıcaksak artık  ;D

ben kucağımda oğlumla konuyu okurken nasıl olduysa konuyu diazem başlatmış sandım ve ona cevabendi yazdıklarım..  ;D
artun'cum ben seni görememişim yaa, çok üstte kalmışın :D

Çevrimdışı artun

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #6 : 07 Mart 2010, 23:38:16 »

ben kucağımda oğlumla konuyu okurken nasıl olduysa konuyu diazem başlatmış sandım ve ona cevabendi yazdıklarım..  ;D
artun'cum ben seni görememişim yaa, çok üstte kalmışın :D

Estafurullah :) Ufaklığa selam :) Ha bu arada halen geç kalmış sayılmazsın sen ne yapardın :D

awelya

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 07 Mart 2010, 23:39:02 »
Soruyu yanıtlayan erkeklerin tamamına yakını şöyle dediler:

"İlacı eczacının elinden kapar kaçarım".

Kadınların yanıtı ise çoğunlukla şöyleydi:

"Eczacıya durumu anlatır, ilacı parasız vermesini rica ederim. Olmazsa kapı önüne çıkar birilerinden borç isterim. Alır kaçarsam, yakalanıp eşimi hepten ölüme terk etme tehlikesi vardır".

çok doğru bir test olmuş,eşime sordum,  ;D denenmiştir.. :D

Çevrimdışı glh_n

• Moderator
  • Usta Kampanyacı
  • Blogumdaki kampanyalar sizi beklerrr :D
« Yanıtla #8 : 07 Mart 2010, 23:44:20 »
Valla benim aklıma da kapıp kaçmak geldi :-[ yani tabi kaçmadan adama yanıma para almayı unuttuğumu durumun acil olduğunu sonra ödeyeceğimi ve adımı soyadımı söylerdim :D :D
YENİ FACEBOOK SAYFAMI BEĞENİRMİSİNİZ :)

Çevrimdışı gülmerşen

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #9 : 07 Mart 2010, 23:45:53 »
Allah kimseyi böyle bi durumda bırakmasın
benim cevabım da genellemeye uyuyor
başarabilirmiyim bilmiyorum ama eczacıyı ikna etmeye çalışırdım :(
O şimdi Aşık  ♥♥♥♥♥