0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
altın geçen yaz 310 liraya kadar çıktı o zaman yaylada olduğum için tatilimi bölmedim altın almadım şehre dönüp. sonra altın 3-4 ay içinde sonbahara doğru 270 ın altına kadar düştü. anneme aldım yüklü halde. düşmesini bekledim düştü aldım.dedim bundan sonra daha düşmez yükselir ve yükseldi şuan 330 seviyelerine geliyor. lakin bu eşik ya kırılacak ya böyle devam edecek çok aşırı yükselmez tahminimce.düşme ihtimali daha yüksek.düşse bile 300 seviyelerinin altına düşmeyeceğini düşünüyorum.altında çıkış ivmesinide düşüş ivmesinide iyi tahmin etmek lazım. biraz daha birazcık daha düşsün diye bekleyip yükselme trendine yakalanmamak lazım.yazın 310 lira iken gram altın ben bundan haberim yoktu bu kadar yükseldiğini.yayladan adana ya gelince 290 civarlarında seyrediyordu.uzun süre bu seyirde kalmış sonra düşüş trendine tekrar girince dedim. 270 olsun alayım. hatta 268 e kadar düştü ama cumartesi pazara denk geldiği için alamadım yanılmıyorsam. baktım pazartesi 269 hemen aldım.zaten 270 e düşsün alayıp diye niyetlenmiştim.altın uzun vade yatırımı. kısa vade için altın alınmaz ve yüklü biriktirecekseniz bu işe girin.
altın 310 seviyelerine düşmeden yüklü miktar alınmaz şu sıralar. 3-5 gram ayda alacaksan belki alırsın. ama daha fazlası riskli. altının düşmesi yüksek ihtimal. ha düşmezsede öyle çok üst seviyelere çıkacağını sanmıyorum. yıl sonuna kadar 330-350 seviyelerinde seyreder en yüksek oranla.birazda abartarak rakam verdim.