ben Ankarada bulunduğum ilçede başvurmuştum,pazartesi bende tekrar gideyim...
Benim evleneceğim kişi kesinlikle benim soyadımı taşımalı

Zaten gereksiz buluyorum 2 tane soyadını.. Bayada uzun ve komik oluyo. Örneğin; Nurcan Altınbaş Yaran

Hiç gerek yok.. Kadınlardaki bu kendi soyadını kullanma kompleksi neden acaba

Eski köye yeni adet
hakkaten ya bencede çok gereksiz zaten kimlikte kızlık soy adı bölümünde yazıyor, ne gerek var,

ama tabi herkesin kendi bileceği iş, gerçi çoğu bayanda istiyor ama şahsen ben karşıyım,
nedenide zaten adım ve şuan ki soyadım insanın ağzını yeterice dolduruyor,
e buna birde kızlık soyadım da girince brezilya dizilerindeki ler gibi bişey çıkıyor meydana

düşünsenize...

Açelya Kumdakçı Damdelen

haksızmıyım ama
Benimki kompleksten değil. Annem yurtdışında ikamet ediyor. Yanıma her geldiğinde soyad farklılığından dolayı ikamet almakta sorun yaşıyorum. Bu nedenle kendi soyadımı da ekledim eşimin soyadının önüne. Sorundan kurtuldum.
Eminim her kesin geçerli bir nedeni vardır.
Bazı kişiler için gerçekten gerekli olabiliyor. Mesela bayan bir doktor, diş hekimi veya avukat için tanındığı soyadı önemlidir.
Awelya soyadın harika yaw hem kundakçı hem damdelen

Baya tehlikeli bi insansın uzak duralım senden, arabımızı falan kundaklarsın damımızı falan delersin aman Allah korusun
yaaaa
dalga geçme

zaten ilkokulda iken hep dalga geçiyolarda artık büyüdük bari siz yapmayın

öfff evlendim daha beter bi soyadım oldu

kurtulamıcam şu soyadı meselesinden
bende kullanıyorum kızlık soyadımı..
evlendikten 4 sene nufus cüzdanını değiştirdik biz gerek duymamıştık

sonra tc den dolayı mecbur kalınca bağlı olduğumuz nufus dairesine gittik
yeni nufus cüzdanları çıkarken ben dedimki memura, ben kızlık soyadımıda kullanmak istiyorum.. oda bana matbu bir form verdi doldurdum.. sonra o formu nufus müdürüne onaylattım. 5 dk sonrada iki soyadlı nufus cüzdanımı aldım