Amacım paraya dokunmamak olduğu için altına çevirdim ama euro da aldım. Bundan sonra yarı yarıya euro ve altın olarak birikim yapmayı düşünüyorum. Belki ilerleyen dönemde vadeli hesap açar öyle devam ederim. Yorumlarınız için teşekkürler. 
Tatiller de özellikle Avrupa Bölgesi tercih ediyorsanız Euro alın derim. O parayı harcayacaksınız. Ancak şu ara Fransa sarı yelekler yüzünden karışık. Yarın kıyamet kopacak deniyor, sarı yelek ve taşradan gelenler gösteri yapacaklar. Ayrıca İtalya fiilen yakın dönem Yunanistan gibi iflas etme durumu var. İtalya ve Fransa her ikisi de AB kurucu üyeleridir. Bu iki ülkenin durumu Euro'yu saptırır.
Altın savaş ve günümüzdeki gibi en sağlam limandır. Tüm diğer kıymetli yatırım enstrümanları değer kaybedebilir ancak altın çakı gibi yerinde durur. Hatta savaş durumlarında tam tersi daha da değerlenir. Faizle ilgilenmiyorsanız ben çok sağlam bir bankada (fiziki şartları hırsızlığa engel olacak.) kasa kiralayın derim. Yılda 275 -400 TL kira ödersiniz ama rahat rahat uyursunuz. Biz ailemle o şekilde bir bankanın genel müdürlüğündeki banka şubeleri kasasına verdik. Öyle 3-6 ayda bir kontrole gider bakarım.
Altın hesapları insanları yastıkaltı altınları piyasaya versin diye çıkarılmış bir üründür. Mesela TEB'de 1 kg altının varsa 1kg külçe olarak veriyorlar. Onun harici diğer bankalar gibi TL ye çevirip altınının karşılığını veriyorlar. Yani sözün özü bilezik verdin, onlar onu hurda altın olarak alırlar. (sen işçiliğiyle 7.000 TL'ye almıştın, onlar sadece hurda altın gramı ile 3200 TL sayarlar.) Zaten ilk değer kaybın burada başlıyor. Altın gibi işletip de TL vermeleri de çok saçma. Ben sana eşimin bileziğini, kolyesini verdim onu geri ver diyemiyorsun.
En sağlamı kasa kiralama. Bu ülkede dolar, Euro , Altın ne zaman düşmüş. Enerjide artık tarımda herşeyde dışa bağımlı hale gelmişiz. Açıkçası zor, koy kasaya kafan rahat etsin.