Zaten herşeyin çakması var ve ucuz algısı haricinde hiç bir numarası yok.
Arkadaşlar bilinçli tüketici olursanız doğru şekilde alışveriş yaparsınız. BİM Güldal Çamaşır suları Unilever Domestos üretiyor, Unilever'de çalışan arkadaşım aynı sılodan çıktığını Güldal'la Domestos tamamen aynı olduğunu söyledi. O yüzden ben artık Domestos kullanmıyorum.
Gıda tarafında kesinlikle Bim Private Label ürünleri almam, zaten uluslararası firmalar sizi endüstriyel ürünlerle zehirliyor. Evinizde meyve kompostosunu yapsanız siz o maliyette yapamıyorsunuz adamlar size elma suyu, portakal suyu diye birşeyler içiriyor.
Sağlıksız bir ürünün bir de ucuzunu düşünün. Elbette öğrenciyken, meraktan denedik. Ama yaş ilerledikçe insan bilinçleniyor. Artık Pepsi mi Coca Cola mı demiyoruz, Karatay'ı izliyoruz

Maddi darlığım varsa ucuzunu alacağıma hiç yemiyorum o daha iyi.
klewx Sultan rezaletini bende duydum. Burada siyasi eleştiri dozuna gelmesin elbette, ama kafa eti yedirmişler de şükür domuz eti yedirmemişler diyeyim.
A101 promosyonlu ürünleri mağazasında satarken, BİM getirmiyor. Gerekçesi de promosyonlar ürün fiyatını dolaylı arttırıyor, biz müşteriye ürünü en uygun fiyatlarla sunuyoruz. Bu nedenle promosyonlu ürün satmayız diyorlar. 5 yıl perakendede çalıştığımdan BİM, A101, Migros ve pek çok yerel marketin zihniyetini çok iyi biliyorum.
Hatırlarsanız 2000'li yıllarda herkes arabaları ile AVM lere gider hipermarketlerden alışveriş yapardı. BİM ve ekonomik durumlar bu akımı bitiren devrimi yapmıştır. Real, Carrefour'u, Kipa'yı batıran tüketici alışveriş alışkanlıklarının değişmesidir. İnsanlar büyük meblağlı aylık yada birkaç haftalık alışverişler yerine küçük küçük ve birkaç günlük alışverişini kendine yakın noktalardan yapmaya başlamıştır. Migros bile bu akımı farkederek pazar kaybetmemek adına Migros Jet mağazaları kurdu, diğer markalarda müşterinin ayağına gitmeye başladı.