Gönderen Konu: Turmepa- Alipot ve Çevre Dedektifleri Ödüllü Oyun  (Okunma sayısı 6472 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı aysell

• Usta Kampanyacı
Turmepa- Alipot ve Çevre Dedektifleri Ödüllü Oyun
« : 17 Aralık 2009, 10:44:55 »
Alipot ve Çevre Dedektifleri Küçük Oyuncularini Bekliyor

Yapı Kredi’nin DenizTemiz Derneği / TURMEPA işbirliği ile ilk ve ortaöğretim çağındaki öğrencileri, doğal varlıkları koruma konusunda bilinçlendirmek amacıyla yürüttüğü “Sınırsız Mavi” projesi kapsamında çocuklara yönelik eğitici ve eğlenceli bir oyun hazırlandı.

Alipot ve Çevre Dedektifleri oyunu ile çocuklar Alipot’u yönlendirerek denizdeki atıklara takılan çevre dedektiflerini kurtarıyor ve puan kazanıyorlar. Pet şişeye hapsolmuş Roki, lastiğe takılan Çat Çat ve boynuna plastik çöp dolanan Piri, denizin temiz, renkli dünyasına kavuşmak için Alipot’u bekliyorlar. Bu eğlenceli oyunda çocuklar dedektifleri kurtarmanın heyecanını yaşarken deniz temizliğinin önemini de kavramış oluyorlar.

Dereceye giren çocuklar ayrıca sürpriz hediyelerle ödüllendiriliyor.

TURMEPA’nın web sitesi Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin adresinden ulaşılan Alipot ve Çevre Dedektifleri oyununa ücretsiz üye olunabiliyor.

Sınırsız Mavi projesi hakkında…

Sınırsız Mavi Projesi önce öğretmenlere daha sonra öğretmenler aracılığıyla öğrencilere; denizlerin özellikleri, denizde yaşayan canlılar, deniz kirliliğini önlemek amacıyla kişilerin üzerine düşen görevler gibi pek çok farklı konuda bilinçlendirici bir eğitim programından oluşuyor. Bugüne kadar eğitim-öğretim dönemleri boyunca İstanbul, Antalya, Van, Adana, Muğla, Düzce, Hatay, Bartın, Sinop, Mersin, Aydın, Zonguldak, Yalova ve Kocaeli illerinde eğitimler ile 7 bin 703 okuldan toplam 3 milyon 800 bin öğrenciye ulaşıldı. Önümüzdeki dönemde tüm kıyı illerine ulaşılması hedeflenen proje, denizlerin ve çevrenin korunmasına yönelik Türkiye’de hayata geçirilen en geniş kapsamlı eğitim programı olması nedeniyle de bir ilki teşkil ediyor.

Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2009, 16:44:34 Gönderen: gamzemehmet »

Çevrimdışı betty86

• Acemi Kampanyacı
  • **
Ynt: Alipot ve Çevre Dedektifleri Küçük Oyuncularini Bekliyor
« Yanıtla #1 : 17 Aralık 2009, 11:04:21 »
inşallah bu yarışma çocuklara kalır, bazen o kadar abartıyoruz ki gözümüz dönüyor. bu çocukların oynaması için hazırlanmış bir oyun  eminim iki kuruşluk hediyesi için kazanan tek çocuk olamayacağı gibi birçok çocuğun hevesi kursağında kalıcak. şimdi gelen yorumlarda şöyle diyceksiniz. herkesin çocuğu var . o zaman bırakın herkesin çocuğu oynasın derim.  gelecek hiçbir hediye ufacık çocukların çabalarından hayallerinden öte değil bence. saatlerce emek verip oynayan ama rakipleri çocuk bile olmayan çocuklarıda düşünelim onların başarılarına rağmen tühh aslında ben başarısızmışım diye düştükleri hayal kırıklıklarınıda.

Çevrimdışı aysell

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #2 : 17 Aralık 2009, 11:12:43 »
haklıısın umarım öyle olur
zaten oyunda cocuklara eğitim amaclı deniz canlılarını tanımalarına yönelik oyun içeriğide.

Çevrimdışı mehpare01

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #3 : 17 Aralık 2009, 13:04:02 »
akşama çocuğum okuldan gelince bildireyim keşke hep  böyle faydalı oyunlar oynayabileseler.
olduğu kadar olmadığı kader..

Çevrimdışı janeozlem

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #4 : 17 Aralık 2009, 13:19:45 »
7000 puanı nası yapmışlar anlayan varmı?

Çevrimdışı betty86

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #5 : 17 Aralık 2009, 14:14:44 »

yarışmaya bakmadım çünkü çocuklar için  ama bu yarışmanında çocuklara kalmıycana eminim >:(  daha 7000 ler baya yükselir. lütfen biraz duyarlı olalım çocuk olmayanlar bu oyunu oynamasın.

Çevrimdışı LEGOLAS

• Usta Kampanyacı
    • SADECE TIKLAYARAK FAKİR İNSANLARA YARDIM
« Yanıtla #6 : 17 Aralık 2009, 16:51:27 »
sadece 1. olanamı ödül veriyorlar yoksa ilk 10 mu bilgisi olan varmı

aptaLLarLa tartışmayın , çünkü sizi önce kendi seviyesine çeker , sonra da tecrübesiyLe yener.

Çevrimdışı kullgeretta

• Yeni Kampanyacı
  • *
« Yanıtla #7 : 17 Aralık 2009, 18:18:20 »
17 yaşıdnaım zevkine 1-2 kez oynasam ne olurki :)

MiniPsy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 18 Aralık 2009, 00:19:41 »

yarışmaya bakmadım çünkü çocuklar için  ama bu yarışmanında çocuklara kalmıycana eminim >:(  daha 7000 ler baya yükselir. lütfen biraz duyarlı olalım çocuk olmayanlar bu oyunu oynamasın.
saçmalama biz duyarlı olsakta başkaları buna güler geçer.o yüzden bırak oynamak isteyen oynasın arkadaşım

Çevrimdışı self_control

• Usta Kampanyacı
  • tamda avatar altı :Pp
« Yanıtla #9 : 18 Aralık 2009, 00:22:14 »

saçmalama biz duyarlı olsakta başkaları buna güler geçer.o yüzden bırak oynamak isteyen oynasın arkadaşım
güzel bir bakış açısı.
millet çocuk içinmiş falan dinlemez zaten.

GS FAN CLUB