Bu konuyu Apple cihazı olan yada almak isteyenlere yol göstermesi açısından yazıyorum.
2013 Aralık ayında Apple Türkiye'den İphone 4S telefon aldım. Özellikle Apple Türkiye'nin sitesinden satın aldım ki ilerde bir sorunla karşılaşırsam en güvenilir yerden almış olmak istedim.
1 ay kadar önce cihaz, açıkken şarj olmamaya başladı. Yeni Apple garantili şarj cihazı satın aldım. Sonuç değişmedi. Bu akşam Apple'dan randevu alarak servise gittim. Cihazı alıp içeride kontrol ettiler. Cihazın içinde torna vida izleri olduğunu, barkod gibi bir şeyin ise içinde olmadığını, ürünü doğrulayamadıklarını söylediler. Her ne kadar kabul etmesem de hiç bir şey kanıtlayamadım.
Cihazların içi başka cihazla değiştirilip servise getiriliyormuş. Böyle bir şey olduğunu söylediler BİZİ TENZİH EDEREK!!! Şimdi hiç bir şey kanıtlayamıyorum. Garanti süresi bitmedi ama bu bir şey ifade etmiyor. Şikayet varda bu tür şikayetler gördüm ama cevap dahi yazmamışlar.
Aklınızın bir köşesine yazın diye anlattım...
geçmiş olsun, en ucuz telefonlardan birisini kullanıyorum, telpa garantisiyle aldım, cihaz şarj olmamaya başlamıştı, internetten başvuru yapıp ödemeli olarak yurtiçi veya mng kargoyla cihazı gönderiyorsunuz, teslim aldıkları gün kargoya verme teminatı veriyorlar. gönderme ve dönüş 3 günde elimdeydi telefon, hiiçbir sorun çıkarmadan anakartını ve kulaklık girişini değiştirmişler. Servis fiyatlarına baktım, yaklaşık 300 tl tutuyor.
ben de Telpa garantisini arayın diye yazayım dedim
Çok teşekkür ederim. Bu akşam yeğenimin de şarjı birden sıfırlanan, pili şişmiş Iphone 5C sini de götürdüm servise. Onu Turkcell Mağaza'dan satın aldık. Sorgusuz sualsiz değişimi anında yapıldı. Benimkinin tek sorunu daha önce açılmış gözükmesi ve barkod cinsi bir şeyinin sökülmüş olması. Bana bu şekilde gönderilmiş olmalı. Yoksa benim zaten garantisi bitmeyen ürünü başka yerde açtırmamın bir izahı yok. Hele ki barkodu niye sökülsün? Tüketici mahkemesine gitsem sonuç alır mıyım onu araştırıyorum.
Çok teşekkür ederim. Bu akşam yeğenimin de şarjı birden sıfırlanan, pili şişmiş Iphone 5C sini de götürdüm servise. Onu Turkcell Mağaza'dan satın aldık. Sorgusuz sualsiz değişimi anında yapıldı. Benimkinin tek sorunu daha önce açılmış gözükmesi ve barkod cinsi bir şeyinin sökülmüş olması. Bana bu şekilde gönderilmiş olmalı. Yoksa benim zaten garantisi bitmeyen ürünü başka yerde açtırmamın bir izahı yok. Hele ki barkodu niye sökülsün? Tüketici mahkemesine gitsem sonuç alır mıyım onu araştırıyorum.
denemekten birşey kaybetmezsin, bence hemen yarın git, ifadelerini de aynen yaz
aa daha neler göreceğiz acaba

( çok geçmiş olsun inşallah kısa sürede iyi sonuç alırsın
Apple'in telefonunu vermişlerdi Apple servisten. Bu sabah aradım. Başarı Elektronik'e yönlendirdiler. Sonucun değişmeyeceğini söylediler. Ama cihazın değişiminin belli bir meblağ karşılığı yapılacağı söylendi. 740 tl isteniyormuş böyle bir durumda. 4s 8 gb için. Sizce ne yapsam, parayı ödeyip değiştirsem mi. 8 Gb az geliyor aslında. Öylece kullansam mı.
Bir de başka bir Apple servisteki birine arkadaş aracılığıyla ulaştık. Daha önce açıldığına dair rapor alıp Tüketici Mahkemesine başvurmamızı söyledi.