Her Gün Kampanya
Kampanyalar => Biten Kampanyalar => Konuyu başlatan: Beyondparadise - 28 Eylül 2012, 15:43:39
-
1.Aşağıdakilerden hangisi mayonez yapımının içeriğinde yoktur?
a) Yumurta
b) Sıvıyağ
c) Krema
2.Aşağıdakilerden hangisi mayonez için söylenemez?
a) Bir çeşit sostur
b) Uzun süre buzdolabında kesilmeden kalabilir
c) Derin dondurucuda saklanabilir
3.Mayonezin kökeni neresidir?
a) İspanya
b) Hindistan
c) Meksika
https://www.facebook.com/HerkesSofraya/app_338676659516580
-
1. krema
2. Derin dondurucuda saklanabilir
3. İspanya
olarak buldum ben
-
mayonezle ilgili olan soru yanlış.bende bazı sitelerde fransa buldum http://tr.wikipedia.org/wiki/Mayonez
-
evet mayonez fransızdır ya :S
-
Savaş kaybettiren mayonez
Yemeklerde bir diğer vazgeçilemeyen sos ise mayonez.
Kökeninin tartışmalı olduğu söyleniyor ancak İspanya’ya
ait Balear takım adalarından Minorka’nın başkenti
Mahon’un, mayonezin çıkış noktası olduğuna kesin
gözüyle bakılıyor. Hikâyeye göre, mayonez ilk olarak,
XIV. Louis hükümdarlığı altında Mareşal Richelieu’nün
kuzeni olduğu öne sürülen bir Fransız aşçı tarafından
yapılmış. Buna vesile olan tarihi olay ise, 1756 Minorka
deniz savaşı olmuş. İngilizleri yenerek Mahon Limanı’nı
ele geçiren Fransa’nın zaferini kutlamak için aşçı, elinin
altındaki tek malzeme olan yumurta ve yağdan “mahonez” hazırlamış. Zamanla kelime mayoneze dönüşmüş.
böyle bir yazı buldum bu yazıya göre ispanya diyor ;)
-
1. Yemeğin içindeki unun kokusu nasıl giderilir?
a) Limon suyu eklenerek
b) Sirke eklenerek
c) Unu kavurarak
2. Taze makarna yapımı için aşağıdaki un çeşitlerinden hangisi en uygunudur?
a) Ekmeklik Un
b) Kepekli Un
c) Semolina Unu
3. Unun raf ümrünü uzatmak için aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?
a) Kuru ve serin alanda saklanır
b) Ağzı sıkıca kapatılır
c) İçine pirinç konularak saklanır
1.unu kavurarak
2.semolina unu
3.pirinç koyarak...diye yaptım ama 2 ve 3'ten pek emin değilim
-
Knorr Şefler Soruyor cevaplarını böyle buldum.
(http://b1210.hizliresim.com/12/p/f46wt.png)
-
ben de o şekilde buldum yaptım. umarım doğrudur.
-
Kazananlar 02 Kasım Cuma günü saat 16:00’da
açıklanacaktır.
-
https://www.facebook.com/HerkesSofraya/app_338676659516580
3-16 kasım soru cevapları:
1-c) Yumurta en önemli besin kaynaklarıdır
2-a) Veganlar
3-a) Kara Lahana-Ispanak-Soya
-
bu haftanın cevaplarını bilen var mı?
-
bu haftanın cevaplarını bilen var mı?
yazmışya :)
3-16 kasım soru cevapları:
1-c) Yumurta en önemli besin kaynaklarıdır
2-a) Veganlar
3-a) Kara Lahana-Ispanak-Soya
-
bu haftanın cevaplarını bilen var mı?
yazmışya :)
3-16 kasım soru cevapları:
1-c) Yumurta en önemli besin kaynaklarıdır
2-a) Veganlar
3-a) Kara Lahana-Ispanak-Soya
hahahhah :DD 5 kasım yazınca eskisi diye düşündüm :)
-
1. Karalahana, kırmızı soğan, böğürtlen ve yaban mersini’ne rengini veren renk pigmenti hangisidir?
a) Anthocynanin
b) Benzamin
c) Klorofil
2. Yeşil sebzeler haşlanırken rengini koruması için aşağıdaki yöntemlerden hangisi kullanılmaz?
a) Kaynar, tuzlu suda haşlamak
b) Kaynar, limonlu suda haşlamak
c) Şoklamak-Haşlandıktan sonra buzlu suya çıkarmak
3. Çok haşlanan sebzede aşağıdakilerden hangisi görülmez?
a) Rengi solar
b) Besin değerlerini kaybeder
c) Lezzeti artar
-
cevaplar nedir ??
-
1)a
2)a
3)c
Buldum ben,yine de kontrol ediniz
-
ben b olacak fazla haşlanınca besin değeri düşmezmi acaba
-
ben b olacak fazla haşlanınca besin değeri düşmezmi acaba
3. Çok haşlanan sebzede aşağıdakilerden hangisi görülmez?
görülmez demiş c doğru bence ama 2. sorudan emin değilim.
-
ben b olacak fazla haşlanınca besin değeri düşmezmi acaba
3. Çok haşlanan sebzede aşağıdakilerden hangisi görülmez?
görülmez demiş c doğru bence ama 2. sorudan emin değilim.
Aynen 3 kesin c şıkkı 2. soruda c şıkkı olmayacak ama a mı b mi karar veremeyip a yaptım.
-
2 sorunun cevabı doğru tuzlu suda haşlanır 3 soruda takılı kaldım bende
-
3 kesin c şıkkı
-
2 sorunun cevabı doğru tuzlu suda haşlanır 3 soruda takılı kaldım bende
kullanılmaz diyor tuzlu suda haşlanmaz mı doğru cevap ?
tuzlu suda haşlanır demişsiniz de yanlış işaretlemeyelim.
2. Yeşil sebzeler haşlanırken rengini koruması için aşağıdaki yöntemlerden hangisi kullanılmaz?
a) Kaynar, tuzlu suda haşlamak
b) Kaynar, limonlu suda haşlamak
c) Şoklamak-Haşlandıktan sonra buzlu suya çıkarmak
-
kusura bakmayın ben yanlış okumuşum
-
kusura bakmayın ben yanlış okumuşum
o zaman şoklamak mı doğru olacak :)
ona göre işaretleyip göndericem :)
-
yeşil fasulyeyi konserve yaparken şoklamak için kaynar sudan çıkarınca buzlu suya atıyorum amarengini korumak içinmi bilemedim
bu durumda a a c mi oldu
-
şimdiden kaybettik bile yarışmayı :'(
-
Sebzeleri pişirirken eğer haşlıyorsak dikkat edeceğimiz bazı noktalar vardır. Haşlanacak sebzelerin suyu az ve kaynar olmalıdır. Renklerini muhafaza etmek için, tuz ve limon suyu haşlama suyuna eklenmelidir.
cevabı anladınız umarım :D
-
çok teşekkürler bilgiler için umarım kazanırsınız ben şimdiden kaybettim bile ;)
-
a c c mi doğru cevaplar?
-
1 a
2b
3 c
yaptım nacizane... :D