Her Gün Kampanya

Kampanyalar => Biten Kampanyalar => Konuyu başlatan: Beyondparadise - 28 Eylül 2012, 15:43:39

Başlık: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: Beyondparadise - 28 Eylül 2012, 15:43:39

1.Aşağıdakilerden hangisi mayonez yapımının içeriğinde yoktur?

    a) Yumurta
    b) Sıvıyağ
    c) Krema

2.Aşağıdakilerden hangisi mayonez için söylenemez?

    a) Bir çeşit sostur
    b) Uzun süre buzdolabında kesilmeden kalabilir
    c) Derin dondurucuda saklanabilir

3.Mayonezin kökeni neresidir?

    a) İspanya
    b) Hindistan
    c) Meksika
https://www.facebook.com/HerkesSofraya/app_338676659516580
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: Treselle - 28 Eylül 2012, 16:11:53
1. krema
2. Derin dondurucuda saklanabilir
3. İspanya

olarak buldum ben
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: drosera - 28 Eylül 2012, 19:00:54
mayonezle ilgili olan soru yanlış.bende bazı sitelerde fransa buldum http://tr.wikipedia.org/wiki/Mayonez
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: senloris - 28 Eylül 2012, 21:07:04
evet mayonez fransızdır ya :S
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: nesedmrc - 28 Eylül 2012, 21:11:41
Savaş kaybettiren mayonez
Yemeklerde bir diğer vazgeçilemeyen sos ise mayonez.
Kökeninin tartışmalı olduğu söyleniyor ancak İspanya’ya
ait Balear takım adalarından Minorka’nın başkenti
Mahon’un, mayonezin çıkış noktası olduğuna kesin
gözüyle bakılıyor. Hikâyeye göre, mayonez ilk olarak,
XIV. Louis hükümdarlığı altında Mareşal Richelieu’nün
kuzeni olduğu öne sürülen bir Fransız aşçı tarafından
yapılmış. Buna vesile olan tarihi olay ise, 1756 Minorka
deniz savaşı olmuş. İngilizleri yenerek Mahon Limanı’nı
ele geçiren Fransa’nın zaferini kutlamak için aşçı, elinin
altındaki tek malzeme olan yumurta ve yağdan “mahonez” hazırlamış. Zamanla kelime mayoneze dönüşmüş.

böyle bir yazı buldum bu yazıya göre ispanya diyor ;)
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: mavigül - 11 Ekim 2012, 10:59:28
1. Yemeğin içindeki unun kokusu nasıl giderilir?

a) Limon suyu eklenerek
b) Sirke eklenerek
c) Unu kavurarak

2. Taze makarna yapımı için aşağıdaki un çeşitlerinden hangisi en uygunudur?

a) Ekmeklik Un
b) Kepekli Un
c) Semolina Unu

3. Unun raf ümrünü uzatmak için aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?

a) Kuru ve serin alanda saklanır
b) Ağzı sıkıca kapatılır
c) İçine pirinç konularak saklanır


1.unu kavurarak
2.semolina unu
3.pirinç koyarak...diye yaptım ama 2 ve 3'ten pek emin değilim
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: nuyaver - 21 Ekim 2012, 00:07:12
Knorr Şefler Soruyor cevaplarını böyle buldum.

(http://b1210.hizliresim.com/12/p/f46wt.png)


Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: ebruli09 - 21 Ekim 2012, 00:43:20
ben de o şekilde buldum yaptım. umarım doğrudur.
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: gucluturk - 21 Ekim 2012, 13:27:26
Kazananlar 02 Kasım Cuma günü saat 16:00’da
açıklanacaktır.
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: aysfsk - 05 Kasım 2012, 16:32:44

https://www.facebook.com/HerkesSofraya/app_338676659516580

3-16 kasım soru cevapları:

1-c) Yumurta en önemli besin kaynaklarıdır
2-a) Veganlar
3-a) Kara Lahana-Ispanak-Soya
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: seldahalil007 - 10 Kasım 2012, 19:04:05
bu haftanın cevaplarını bilen var mı?
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: Beyondparadise - 10 Kasım 2012, 19:16:25
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
bu haftanın cevaplarını bilen var mı?

yazmışya   :)

3-16 kasım soru cevapları:

1-c) Yumurta en önemli besin kaynaklarıdır
2-a) Veganlar
3-a) Kara Lahana-Ispanak-Soya
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: seldahalil007 - 10 Kasım 2012, 19:58:50
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
bu haftanın cevaplarını bilen var mı?

yazmışya   :)

3-16 kasım soru cevapları:

1-c) Yumurta en önemli besin kaynaklarıdır
2-a) Veganlar
3-a) Kara Lahana-Ispanak-Soya
hahahhah :DD 5 kasım yazınca eskisi diye düşündüm :)
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: daphne76 - 18 Kasım 2012, 22:17:35
1. Karalahana, kırmızı soğan, böğürtlen ve yaban mersini’ne rengini veren renk pigmenti hangisidir?
a) Anthocynanin
b) Benzamin
c) Klorofil

2. Yeşil sebzeler haşlanırken rengini koruması için aşağıdaki yöntemlerden hangisi kullanılmaz?
a) Kaynar, tuzlu suda haşlamak
b) Kaynar, limonlu suda haşlamak
c) Şoklamak-Haşlandıktan sonra buzlu suya çıkarmak

3. Çok haşlanan sebzede aşağıdakilerden hangisi görülmez?
a) Rengi solar
b) Besin değerlerini kaybeder
c) Lezzeti artar
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: gunebakan - 18 Kasım 2012, 22:26:33
cevaplar nedir ??
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: meyosh - 18 Kasım 2012, 23:15:39
1)a
2)a
3)c
Buldum ben,yine de kontrol ediniz
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: zuhal - 19 Kasım 2012, 09:18:48
ben b olacak fazla haşlanınca besin değeri düşmezmi acaba
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: liveshow - 19 Kasım 2012, 11:02:05
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
ben b olacak fazla haşlanınca besin değeri düşmezmi acaba

3. Çok haşlanan sebzede aşağıdakilerden hangisi görülmez?

görülmez demiş c doğru bence ama 2. sorudan emin değilim.
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: sanko86 - 19 Kasım 2012, 11:06:20
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
ben b olacak fazla haşlanınca besin değeri düşmezmi acaba

3. Çok haşlanan sebzede aşağıdakilerden hangisi görülmez?

görülmez demiş c doğru bence ama 2. sorudan emin değilim.

Aynen 3 kesin c şıkkı 2. soruda c şıkkı olmayacak ama a mı b mi karar veremeyip a yaptım.
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: zuhal - 19 Kasım 2012, 11:17:28
2 sorunun cevabı doğru tuzlu suda haşlanır 3 soruda takılı kaldım bende
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: sanko86 - 19 Kasım 2012, 11:37:48
3 kesin c şıkkı
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: liveshow - 19 Kasım 2012, 11:47:32
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
2 sorunun cevabı doğru tuzlu suda haşlanır 3 soruda takılı kaldım bende
kullanılmaz diyor tuzlu suda haşlanmaz mı doğru cevap ?
tuzlu suda haşlanır demişsiniz de yanlış işaretlemeyelim.

2. Yeşil sebzeler haşlanırken rengini koruması için aşağıdaki yöntemlerden hangisi kullanılmaz?
a) Kaynar, tuzlu suda haşlamak
b) Kaynar, limonlu suda haşlamak
c) Şoklamak-Haşlandıktan sonra buzlu suya çıkarmak
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: zuhal - 19 Kasım 2012, 11:52:20
kusura bakmayın ben yanlış okumuşum
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: liveshow - 19 Kasım 2012, 11:54:22
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
kusura bakmayın ben yanlış okumuşum
o zaman şoklamak mı doğru olacak :)
ona göre işaretleyip göndericem :)
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: Beyondparadise - 19 Kasım 2012, 12:00:22
yeşil fasulyeyi konserve yaparken şoklamak için kaynar sudan çıkarınca buzlu suya atıyorum amarengini korumak içinmi bilemedim

bu durumda a a c mi oldu
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: zuhal - 19 Kasım 2012, 12:15:49
şimdiden kaybettik bile yarışmayı :'(
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: nurdangoksu - 20 Kasım 2012, 18:48:02
Sebzeleri pişirirken eğer haşlıyorsak dikkat edeceğimiz bazı noktalar vardır.  Haşlanacak sebzelerin suyu az ve kaynar olmalıdır. Renklerini muhafaza etmek için, tuz ve limon suyu haşlama suyuna eklenmelidir.

cevabı anladınız umarım :D
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: zuhal - 20 Kasım 2012, 21:04:31
çok teşekkürler bilgiler için umarım kazanırsınız ben şimdiden kaybettim bile ;)
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: daphne76 - 21 Kasım 2012, 10:47:16
a c c mi doğru cevaplar?
Başlık: Ynt: Herkes Sofraya şefler Soruyor
Gönderen: sieda - 21 Kasım 2012, 14:56:18
1 a
2b
3 c
yaptım nacizane... :D