Her Gün Kampanya
Kampanyalar => Biten Kampanyalar => Konuyu başlatan: aoktar - 28 Mart 2012, 18:24:39
-
1.
Çapraz bulaşmanın en önemli sebebi nedir?
4
a)Elleri yıkamamak
b)Tozlu ortamda çalışmak
c)Tıkalı lavabolar
2.
Aşağıdakilerden hangisi yemek yaparken takip etmemiz gereken hijyen kurallarından biri değildir?
5
a)Yüzümüzde makyaj olmaması
b)Saçların toplanmış olması
c)Tırnaklarda koruyucu olması
3.
Donmuş bir gıdayı çözdürmenin en güvenli yolu aşağıdakilerden hangisi değildir?
6
a)Oda sıcaklığında
b)Mikrodalgada
c)Buzdolabında
-
link ?
-
link ?
http://www.facebook.com/HerkesSofraya
-
http://www.facebook.com/HerkesSofraya/app_338676659516580
doğru cevapları bulamadım
-
cevapları bilen var mı?
-
Cevaplarıda ben yazayım.
1. a) Elleri yıkamamak
2. a) Yüzümüzde makyaj olmaması
3. c) Oda sıcaklığında
-
3. sorunun cevabından emin değilim. şöyle birşey boldum çünkü
Dondurulmuş bir gıdayı çözdürmenin en iyi yolu, onu budolabının en alt rafında kendi kendine çözülmeye bırakmaktır. Oda sıcaklığı ani ısı değişiminde neden olacağından yiyeceğin bozulmasına neden olabilir.
diyo
-
bence 3. sorunun yanıtı oda sıcaklığı çünkü buzdolabının alt tarafına konulur annem falan da öle yapardı dışarı çıkarmazdı bende şimdi mikrodalga kullanıyorum bu durumda oda sıcaklığı yanlış olan bence
-
Dondurulmuş bir gıdayı çözdürmenin en iyi yolu, onu budolabının en alt rafında kendi kendine çözülmeye bırakmaktır. Oda sıcaklığı ani ısı değişiminde neden olacağından yiyeceğin bozulmasına neden olabilir
-
cevap buzdolabı ama mikrodalgada şüpheye düşürüyor.
http://www.sagligimicinhersey.com/Aktuel_SMutfakH_Detay_249_Dondurulmus_Gidalar_Nasil_Saklanmali_Ve_Cozulmeli?.html
-
ünv de çalıştığım bölümde beslenme ve diyetetik vardı. diyetisyen bir hocaya sormuştum eti nasıl çözdürmeliyiz diye. buzdolabının en alt rafında demişti...
-
soruda degıldır dıyo arkadaslar :P oda sıcaklıgında olucak cevap..
-
Donmuş gıdaları asla oda sıcaklığında çözdürmeyin. Gıdaları çözdürmek için 3 tane güvenli yol vardır: buzdolabında, soğuk suda ve mikrodalgada. Soğuk suda yada mikrodalgada çözdürülen gıdalar hemen bekletmeden pişirilmelidir.
-
dogru cevaplar nedir arkdaşlar? neden yanıltıyorsunuz insanları acaba?cevaplardan emin olan kesin bilen yazsın ve forumdaki arkdaşlarımızı yanıtlmasınlar.teşekkür ederim.
-
kahretsin ne yani o cevaplar yanlış mıydı >:(
-
kahretsin ne yani o cevaplar yanlış mıydı >:(
Cevapların hepsi doğru bence .Googleden araştırdım
-
ne veriyor :D
-
ne veriyor :D
7. İki haftada bir yapılacak olan yarışmada kullanıcıların Mutfak Kültürü bilgisini sınayacak sorular sorulacak ve sorulara doğru yanıt veren kullanıcılar arasından çekiliş usulüyle 3 kişiye 50 TL değerinde hediye çeki ve 5 kişiye Knorr ürünlerinden oluşan ürün sepeti hediye edilecektir.
-
mikrodalganın çokta sağlıklı olmadığı söylenir genelde ama..
-
teşekkürler...
-
cevap buzdolabı ama mikrodalgada şüpheye düşürüyor.
http://www.sagligimicinhersey.com/Aktuel_SMutfakH_Detay_249_Dondurulmus_Gidalar_Nasil_Saklanmali_Ve_Cozulmeli?.html
Kesinlikle mikrodalga değil. Emin olabilirsin.
-
yaw hangisi değildir diyor. oda sıcaklığı tabiki
* Gıdaları oda sıcaklığında değil, buzdolabında veya çok tercih edilmemekle birlikte mikrodalgada çözdürün.
http://yemek.mahmure.com/pratik-bilgiler/Dondurdu%C4%9Funuz-g%C4%B1dalar%C4%B1-sa%C4%9Fl%C4%B1kl%C4%B1-%C3%A7%C3%B6zd%C3%BCrme-rehberi/727666
-
buzdolabında çözdürmeniz gerekir, ben gıda mezunuyum derste öyle görmüştük ama yapıyomuyum hayırrrr.. (ani çözdürmelerde mikroorganizmalar hızlı şekilde çoğalıyor)
-
sanırım 2. sorunun cevabı yanlış yanıtlanmış yüzümüzde makyaj olmaması hijyen kuralıdır, tırnakta koruyucu olması problem yaratmaz cevap bu olmalı bence, yinede siz bilirsiniz..
-
yemek yaparken tırnakta koruyucu olması bence problemdir.koruyucununda soyulup yemeyin içine gitme ihtimalini veya bıçakla bişey keserken koruyucu , oje tarzında şeylerde soyulabilir..
-
doğru yanlış gönderdik işte :D bizim uzman kişiler yazmayınca çaylaklara güvendik :D
-
doğru yanlış gönderdik işte :D bizim uzman kişiler yazmayınca çaylaklara güvendik :D
Çok bilmiş seni 8)
-
teşekkürler paylaşım için arkadaşlar bende gönderdim cevapları işallah kazanabilirim
-
katıldım bende cevapları salladım bakalım kısmett
-
yemek yaparken tırnakta koruyucu olması bence problemdir.koruyucununda soyulup yemeyin içine gitme ihtimalini veya bıçakla bişey keserken koruyucu , oje tarzında şeylerde soyulabilir..
makyaj mutfakta kesinlikle yasaktır, bizim derste gördüğümüz bu şekildedir, koruyucu renksiz olduğu için problem yaratmaz, Kiri gizlediği için, oje sürmek yasaktır. tabi dediğim gibi siz bilirsiniz..
-
yüzümüzde makyaj olmasının yemek yapmak için hijyen kuralıyla ne alakası var olur mu öyle şey
-
yüzümüzde makyaj olmasının yemek yapmak için hijyen kuralıyla ne alakası var olur mu öyle şey
:)
-
Donmuş bir gıdayı çözdürmenin en güvenli yolu aşağıdakilerden hangisi değildir?
en saglıklısı buzdolabının alt raflarında çözdürmenin oldugunu bir yemek programında duymuştum yine de kimseyi yanıltmak istemem ben öyle cevapladım knorr neyi dogru kabul eder bilemeyiz
-
Donmuş bir gıdayı çözdürmenin en güvenli yolu aşağıdakilerden hangisi değildir?
en saglıklısı buzdolabının alt raflarında çözdürmenin oldugunu bir yemek programında duymuştum yine de kimseyi yanıltmak istemem ben öyle cevapladım knorr neyi dogru kabul eder bilemeyiz
Soru en güvenli yolu değildir diyor. O yüzden oda sıcaklığında doğru cevap bence
-
:)))))))))))))) cok yasa hoppidi yanlış cevap vermişim demek
-
yarışmaya katıldım. ama facebook hesabıma giriş yapmamışım. buna rağmen katılmamda sorun olmadı. demekki bu yarışma için facebook üyesi olmak şart değil. ilginç değil mi?
-
yüzümüzde makyaj olmasının yemek yapmak için hijyen kuralıyla ne alakası var olur mu öyle şey
Hijyen kuralları gereği yüzde ve elde makyaj (göz kalemi, far, rimel, allık, fondöten, ruj, oje, tırnak parlatıcısı, parfüm, traş losyonu vb.) kullanılmamalıdır.
orjinal kural budur, parlatıcı renksiz olduğu için sorun olmaz diye öğrenmiştik ama siz istediğiniz gibi cevaplayın..( bu bilgiler ev mutfağından daha çok genel mutfak kültürüyle ilgilidir, restoran, lab. gibi ama evde de uyulması gereken ama çoğunluğun atladığı şeyler, sonuçta evde bu tarz katı kurallar yoktur)
-
Haftanın soruları
1. Tane baharatların gerçek tadı nasıl ortaya çıkar?
a) Isıtarak
b) Suda ıslatarak
c) Öğüterek
2. Aşağıdakilerden hangisi Çinli’lerin beşli baharat karışımında bulunmaz?
a) Karanfil
b) Tarçın
c) Pul Biber
3. Aşağıdakilerden hangisi baharat tanımı için yanlıştır?
a) Sebzenin veya meyvenin kökü olması
b) Sebzenin veya meyvenin çiçeği olması
c) Bir çeşit nişasta olması
https://www.facebook.com/HerkesSofraya/app_338676659516580
-
cevapları bilen var mı acaba? ???
-
cevaplar c. c. c.
-
öğüterek/pul biber/nişasta yani c.c.c. şıkları
-
bu soruların cevaplarını bulamadım ben çok zordu yaaa kesin doğru dğil mi
-
ben eminim ;)