Her Gün Kampanya
Kampanyalar => Biten Kampanyalar => Konuyu başlatan: kirnak58 - 01 Nisan 2010, 01:32:57
-
NİSAN AYI İÇİN BOL ŞANSLAR
1- Bir şarabın tortudan arındırılması ya da havalandırılması amacıyla, şişeden ayrı bir kaba, bir karafa boşaltılması işlemine nedir?
a) Dekantasyon
b) Maserasyon
c) Degustasyon
d) Fermantasyon
2- Üzüm suyunda doğal olarak bulunan şekerin, mayaların yardımı ile etil alkole dönüşmesi esnasında açığa hangi gaz çıkar?
a) Kükürtdioksit
b) Azot
c) Oksijen
d) Karbondioksit
3- Genellikle Ankara Kızılırmak çevresinde yetiştirilen, kaliteli bir kırmızı üzüm çeşidi olan, kolay içimli, akıcı, meyvemsi olan şaraplarında, kuru erik, kuru üzüm, olgun meyve, kırmızı yabani meyve lezzetlerini ve kokularını çağrıştıran üzüm aşağıdakilerden hangisidir?
a) Öküzgözü
b) Boğazkere
c) Gamay
d) Kalecik Karası
4- Beyaz şarapların fermantasyonu genellikle kaç derecede gerçekleşmektedir ?
a) 13 - 14 °C
b) 20 - 22°C
c) 26 - 28 °C
d) 12 - 13 °C
5- Karma Merlot-Boğazkere kaç ay meşe fıçılarda eskitilmektedir?
a) 8 ay
b) 10 ay
c) 12 ay
d) 18 ay
http://www.doluca.com/sarap_dunyasi/odullu_test.asp
-
günaydın sabah sabah şarap
neyse cvplar
1 A
2 D
3 D
4 A
5 A
BAŞARILAR
-
cevaplar için teşekkürler :)
Damakta yumuşak bir akıcılığa sahip olan Karma Gamay-Boğazkere, 10 ay boyunca 225 litrelik Fransız meşe fıçılarda bekletilerek kompleks bir yapı kazanır
hangisi doğru ya ?
-
link bende açılmıyor hediye ne arkadaşlar.
-
geçen ay Kadife kılıfında
Doluca Logolu Tirbuşon vermişler
-
vallahi ben öyle buldum sizde bir araştırın tabi