Her Gün Kampanya
Kampanyalar => Biten Kampanyalar => Konuyu başlatan: imgee - 03 Kasım 2009, 10:49:20
-
KASIM AYI İÇİN BOL ŞANSLAR
1- İspanya’nın kuzey bölgesinde ve ağırlıklı olarak Rioja ‘da yetiştirilen bu üzüm, koyu renkli, güçlü karakterdeki aromatik şaraplarıyla ünlüdür. Şarapları yıllandırmaya elverişlidir. Günümüzde Portekiz ve Arjantin’de de bu üzümün yetiştirildiğini görmekteyiz. Erken olgunlaşan bu üzüm, tebeşirli toprak yapısını sever. Olgunlaşmış çilek tadı ve baharat, deri, çilek kokuları ile de kendi karakteristiğini ön planda hissettiren bu üzüm aşağıdakilerden hangisidir?
a) Tempranillo
b) Cabernet Sauvignon
c) Nebbiolo
d) Shiraz
2- DLC serisinin beyaz şaraplarından biri olan DLC Narince’nin üzümü ülkemizde nereden alınmaktadır?
a) Trakya
b) Kapadokya
c) Elazığ
d) Tokat
3- Tüm şaraplar için önerilen uygun saklama sıcaklık aralığı kaç derecedir?
a) 10-15 °C
b) 16-18 °C
c) 15-20 °C
d) 20-25 °C
4- Meşe fıçı yapımında, ağaçtan elde edilen yaş kerestenin arzu edilen kıvama gelmesi için çeşitli tekniklerle ahşabın nem oranının arzu edilen orana gelmesi sağlanır. Meşe fıçı için istenilen ideal nem oranı % kaçtır?
a) % 15-16
b) % 17-18
c) % 20-21
d) % 25-26
5- Dilimizin ön kısmı hangi tadı algılamamızı sağlar?
a) Tatlı
b) Acı
c) Tuzlu
d) Asitli
http://www.doluca.com/sarap_dunyasi/odullu_test.asp
-
Bu yarışmaya artık hiç katılmak bile istemiyorum 1 ay bekle sadece 1 kişiye 1 ödül bence çok az
-
paylaşım için teşekkürler..
-
cevaplar neyki ???
-
1- a) Tempranillo
2- bulamadım :(
3- b) 16-18 °C
4- b) % 17-18
5- a) Tatlı
ben böyle buldum ama sizde arayın arkadaşlar :)
-
2. Kapodokya. yani b şıkkı (kesin cevap)
-
doluca sitesindeki şarap saklama koşulları bölümünde 3. sorunun cevabı olarak c) 15-20 C görünüyor..
http://www.doluca.com/sarap_dunyasi/sarap_saklama.asp
yine sitedeki ürün tanıtımına göre 2. sorunun cevabı da d)tokat olmalı..
-
cevaplar ne o zaman, şu şekilde mi?
Tempranillo
Tokat
15-20 C
% 17-18
Tatlı
-
evet bu şekilde olmalı...
-
teşekkürler :)
-
a) Tempranillo
d) Tokat
b) 16-18 °C
b) % 17-18
a) Tatlı
Ben bu şekilde buldum.
-
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Ben hem şansperisi'nin hem de Dehsetim.Ben'in cevaplarına göre 2 kere katılayım dedim. Önce şansperisi'nin cevapları ile katıldım. Sonra da Dehsetim.Ben'in cevapları ile katılıyordum ki aynı IP üzerinden daha önce katılınılmıştır uyarısı aldım. :)
-
Sağlıklı bir şekilde yıllanması için şarabın saklandığı sıcaklığı sabit olmalıdır. Türüne bakılmaksızın tüm şaraplar için önerilen ideal sabit saklama sıcaklığı 15-20 °C arasındadır.
3-C