Gönderen Konu: okul bölüm konusunda yardım  (Okunma sayısı 2144 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mehpare01

• Usta Kampanyacı
okul bölüm konusunda yardım
« : 13 Şubat 2015, 20:44:44 »
arkadaşlar oğlum 10. sınıfa gidiyor bugün bölüm konusunda tercih yapmalarını istemişler sayısal-tm1-tm2 okulumuzda dil bölümü yok kendisisinin ingilizcesi iyi vede ilerde ing öğretmenliği düşünüyor dil bölümü olmadığından okul değişltirmek istiyor ilçede olduğumuzdan tek bir okulda varmış bende pek okul değiştirmesinden yana değilim kontejyanında olduğunuda bilemiyoruz nasıl bir yol izlememiz gerekir hangisini tercih etmeliyiz yada en doğrusu başka bir okulda dil bölümünemi gitmek yardımcı olursanız sevinirim  ???
olduğu kadar olmadığı kader..

Çevrimdışı balca

• Usta Kampanyacı
  • ömer ali-meltem hazan
    • blogum:=)))
Ynt: okul bölüm konusunda yardım
« Yanıtla #1 : 13 Şubat 2015, 21:08:34 »
Anadolu lisesinde mi şu an?
Ayrıca unutmayın hayat onun hayatı...Yalnız ona LYS5 için ciddi çalışması gerektiğini hatırlatın...İngilizce Öğretmenliği isteyen öğrencilere rehberlik hocalarımız bir de hukuku öneriyorlar...İngilizce öğretmenleri atamalarda diğer öğretmen branşlarına göre daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Ben ne okurdum bugün, bazı öğrencilerime iletiyorum da hatta,ortama göre Din Kültürü filan seçerdim. Yani maşAllah sınava girmesi yeterli. Mezun olalı 5 sene oldu,özel sektörde 6.senem, bazı arkadaşlarım 2013 mezunu ve atandılar bile.

Bu ülkede malesef ilerisini de düşünmeli. Onun için hukuk da dedim. Tek avukatlık gözüyle bakılmamalı. Hakimlik sınavları da mevcut.

Öğretmenleriyle muhakkak görüşün. En son kararı ise oğlunuz versin
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin tıklasanız yeter

Çevrimdışı mehpare01

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #2 : 13 Şubat 2015, 21:24:43 »
çok tşk ederim kübra hanım eet anadolu lisesinde tercih konusunda almış olduğu kararları destekliyorym tabiki bir anne olarak gelecek konusunda kaygılarım var o yüzden yanlış bir karar almasını istemem binbbir emekle büyütdüğümüz çocuklarımızn emeklerinin karşılığını görememesi çok üzücü rabbim inş sizinde gönlünüzdeki güzelliklerin karşılığını verir dilediğiniz olmanız gerekn yerde olursunuz

Çevrimdışı harunn0

• Usta Kampanyacı
  • ...
« Yanıtla #3 : 14 Şubat 2015, 00:04:29 »
Dilden vazgeçerse sayısal okusun. Zorlanır ama matematiği sağlam olur. TM istese bile seçmemeli bence. 12.sınıf başında TM ye geçip Türkçe çalışırsa matematikte çok rahat eder. Böyle yapan arkadaşlarım oldu matematik konusunda TMlerden hep önde oldular.
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2015, 00:05:38 Gönderen: harunn0 »
...

Çevrimdışı balca

• Usta Kampanyacı
  • ömer ali-meltem hazan
« Yanıtla #4 : 16 Şubat 2015, 20:48:06 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Dilden vazgeçerse sayısal okusun. Zorlanır ama matematiği sağlam olur. TM istese bile seçmemeli bence. 12.sınıf başında TM ye geçip Türkçe çalışırsa matematikte çok rahat eder. Böyle yapan arkadaşlarım oldu matematik konusunda TMlerden hep önde oldular.

ya artık alan mı var? en onemlısı sıralamalar,Turkıye'dekı işsizlik sorunu, becerı,omru hayatında yapabılecegı bır meslegı olması...6 yıldır bu sektördeyım,dırek kesın bır çizgi sunamazsınız hıc kımseye de sunmayın...

Mehpare Hanım yarın bır rehberlıkcımıze de sorayım...

Çevrimdışı harunn0

• Usta Kampanyacı
  • ...
« Yanıtla #5 : 17 Şubat 2015, 15:18:37 »

ya artık alan mı var? en onemlısı sıralamalar,Turkıye'dekı işsizlik sorunu, becerı,omru hayatında yapabılecegı bır meslegı olması...6 yıldır bu sektördeyım,dırek kesın bır çizgi sunamazsınız hıc kımseye de sunmayın...

Yok ama var. Ayrıca alan konusunun liselerde nasıl işlediğini bilmeyen biri olarak düşüncelerime karşı çıkmanıza anlam veremedim. 6 yıldır içinde olduğunuz sektöre bu kadar yabancı olmayın lütfen...
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2015, 15:21:54 Gönderen: harunn0 »
...

Çevrimdışı balca

• Usta Kampanyacı
  • ömer ali-meltem hazan
« Yanıtla #6 : 17 Şubat 2015, 16:33:22 »

Yok ama var. Ayrıca alan konusunun liselerde nasıl işlediğini bilmeyen biri olarak düşüncelerime karşı çıkmanıza anlam veremedim. 6 yıldır içinde olduğunuz sektöre bu kadar yabancı olmayın lütfen...

Tebrik ederim, başarılarınızın devamını dilerim,hep böyle imalarda bulunun müthiş kazanç sağlarsınız... Yabancı olduğum sektör içinde defalarca derece çıkartmayı da şansımıza yoralım...

Çevrimdışı ŞanssızHediyeAvcısı

• Acemi Kampanyacı
  • **
  • Ebulfeth
« Yanıtla #7 : 17 Şubat 2015, 23:24:20 »
Benim tavsiyem ilerde ingilizce öğretmenliği yerine eğitim dili ingilizce olan bir fakülte düşünmesidir.Hem bir alanda gelişmiş olur hemde iyi bir ingilizcesi olur.Aklında mutlaka bir bölüm vardır ona göre bulunduğu lisede alan tercihi yapabilirsiniz.
 Sizin konunuzla alakası yok ama kendimden örnek vereyim Ben uzaktan eğitim ilahiyat 3.sınıfta okuyorum önümüzdeki yıl mezun olacağım nasipse. 1.90 - 2.00 gibi diploma puanıyla formasyon alabilme ve atamalarda 50-60 gibi komik rakamlarla atanabilme şansım varken öğretmenlik düşünmüyorum.
Şanssız Hediye Avcısı

B a k a r s ı n  B i r  G ü n  K a z a n ı r ı m.

Özgür Mısır - Özgür Suriye - Özgür Filistin - Özgür Doğu Türkistan

Çevrimdışı J3askan

• Forum Moderatörü
  • Usta Kampanyacı
« Yanıtla #8 : 20 Şubat 2015, 11:11:12 »
Benim tavsiyemde bi deneme sınavında hangi alandan daha çok yapabiliyorsa ona gitsin , yani sözelde iyiyse bırakın onu seçsin. İngilizce için gerçekten istiyorsa yapsın sonra ilerde çok başınız ağrır

Çevrimdışı mehpare01

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #9 : 20 Şubat 2015, 20:48:00 »
fikirleriniz için çok tşk ederim arkadaşlar tm2 seçdik inş hayırlısı olur okulumuzda yine devam etme kararı aldık dil bölümü için yeni bir okul yeniz düzen bizim için bir çok sıkıntı olacakdı zaten ergenliği biraz ağır atlatıyoruz içe kapanık bir çocuk inş böylesi bizim için hayırlı olur