-
Gönderen:
cangz
15 Şub, 2015 15:57
-
İnsanlığı ne zaman kaybettik

Mersin Barosunun sanığı savunmama kararını çok yerinde buldum.
-
Gönderen:
aylean
15 Şub, 2015 16:25
-
Bugün bir psikoloğun konuşmasını izledim.Şöyle diyordu.Böyle durumlarda kadınların meydanlara çıkması,sanal ortamlarda yayınladıkları mesajlar bu canilerin sapıklık eğilimlerini artırıyormuş.Bunu yerine babların,abilerin,amcaların yani toplumun erkelerinin meydanlara inip kenetlenmesi lazım dedi.O zaman bu insanlık müsvetteleri çekinip korkuyormuş.Malesef arap kralı öldü diye yas ilan eden ülkemiz,böyle canilikleri görmüyor.Kadının gülüşü,yürüyüşü,kaşını alışı bile diyanet tarafından açıklama konusu oluyor.Bu caniler yüreklendiriliyor.Suç açık giyinen kadında,suç kaşını alan kadında,suç kahkaha atan kadında...Çıkıp bu ülkede 6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenebilirsiniz diyen bir zihniyet var.Böyle düşünenlerin bu canilerden kanımca bir farkı yok...
-
Gönderen:
halehan
15 Şub, 2015 18:29
-
Ya bende işin ucunu siyasilere yüklemelerine uyuz oluyorum.adam neyapsın kardesım omu dıyor gıdın cınayet ısleyın dıye adam caydırıcı ıfadeler kullanıyor,islam dınınden ornekler vererek.bunu yapan normal ınsanlarmı sanıyorsunuz.dınden,allahtan uzak zıhnıyetler bu tarz eyılımlere meyıllı kısıler.hapcı,tınercı,gozu donmus,allahsız kıtapsızlar.konu bır butun,bır zıncır.bunlarda zıncırın halkaları kadının ıslamdakı gorunus seklı.ama bızım ınsanımız hemen obur soyledıklerını es gecıp bızı onemsemıyor,kadınlar tahrık edıyor noktasını alıp vuruyorlar kazmayı.kardesım ulkeyı bu tarz gergınlıklerle ayaklandırıp acı bırken 100 e yukseltıyorlar sayıyı.ınsanları bırbırıne kırdırıyorlar gorus ayrılıklarını gundeme getırerek.lutfen artık bu oyunlara gelmeyelım.bız musluman bır ulkede yasıyoruz.herkes dın kardesı.acımıza uzulelım.bırakalım sıyasetı.dogruyu bulalım.
-
Gönderen:
kampanyacı45
15 Şub, 2015 20:28
-
Dinimizden, Peygamberimiz (s.a.v) in sözlerinden örnek vermeleri tabiki güzel.
Fakat tecavüze uğrayıp çocuğu aldıran tecavüzcüden daha suçludur diyen, iş isteyen kadına evdeki işler yetmiyor mu diyen, tecavüze uğrayan kadın doğursun gerekirse devlet bakar diyen siyasiler bu suça ortaktır. Siyasileştirmeyin diyenlerin bir partiyi korumak için böyle yaptığını düşünüyorum ve sakıncalı buluyorum, ünvan görev sorumluluğu, sorumluluk da sorumluca ifadeler kullanmayı gerektirir. Devlet büyüklerimizi daha duyarlı konuşmaya davet etmek en olağanıdır, her şeyin parti karalamak için yapildığını iddia edenler asıl böyle vahim bir durumu siyasileştirenlerdir. Elimizi vicdanınıza koyun ve devlet büyüklerimizi kadınlarla ilgili söylemlerde daha duyarlı olmaya çağırmanın, daha güzel politikalar uygulamalarını talep etmelerini parti karalama olarak tanımlamayın lütfen
-
Gönderen:
kampanyacı45
15 Şub, 2015 20:38
-
Ayrıca siyasiler Akp Chp Mhp Hdp hangisi olursa olsun eleştirilemez kutsal kurumlar değildir hükümeti de partileri de hele ki ülkeyi yöneten kabineyi oluşturan partilerin politikalarını, söylemlerini eleştirmek haktan öte borcumuzdur. Bunu kadınların söylemesine ben uyuz oluyorum. Allah vefat eden kardeşimizin mekanını nurla doldursun, cennet etsin ailesine sonsuz sabır versin çok zor. Devlet büyüklerimiz de kadının bu toplumun yüzde ellisinin kadın olduğunu, kadının her şeyden önce bir birey olduğu, sokaga çıkmak, para kazanmak eğitim almak kısacası hayata dair her şeye layık olduğunu eşit şekilde layık olduğuna inanıp bu yönde konuşmalarını üsluplarını düzeltmelerini istiyoruz yani vicdanlı herkesin istediğini istiyoruz ne kadar makul birşey istenilen.
-
Gönderen:
halehan
15 Şub, 2015 20:42
-
Işte herkes farklı bır yerden bakacak ve farklı bır gorus belırtecek.ben sıze sıyasılerın bu olayla ılgısının buluadıgını her bu tarz olayda eylem yaparak ınsanları bırbırıne kırdırıldıgını soylemek ıstedım.bu oyunlara artık karnımız doysun.hepımız kardesız.bıraksınlar artık her fırsatta ayaklanmayı.dını alet etmeyı.dın ve dınımızı savunanlar 3-5 tane çapulsuzun oyuncagımı.
-
Gönderen:
tinkerbell
15 Şub, 2015 20:44
-
uyuyamıyorum günlerdir.. Aklıma bin türlü sey geliyor. Hangimiz tacize ugramadık ki? Tr de yaşayıp tacize ugramadım diyen kadın yok
-
Gönderen:
kampanyacı45
15 Şub, 2015 21:30
-
Yaşamımız ekonomik, toplumsal, sosyal yönden siyasilerin söylemlerinden etkileniyor. Bir çocuk suç işlese ne deriz ailesi iyi yetiştirmemiş çünkü nedir o çocuğun sorumluğu ailededir. Devlet büyüklerimiz de vatandaş bir başarı elde edince nasıl gurur duyuyorsa, böyle olayların kadın cinayetlerinin artmasından sorumluluk duymalı ve üzerine düşeni yapmalı. Özgecan kardeşimiz için yapılan yürüyüş zaten siyasi değil hükümeti destekleyenler de katılmalılar sizin dediğiniz gibi ayrıştırıcı olması için cinayete sahip çıkanların da olmasi gerekirdi. Hepimizin kanı donmadı mı? evet ayrışmayalım birlikte yürüyelim cinayetlere hukuksuzluklara bu caniliğe birlikte dur diyelim ve hükümetten de diğer partilerden de daha çok duyarlılık bekleyelim