Arkadaşlar bir site kurarak evde yaptığım keçe ürünleri, kurabiyeleri ...vs. satmak istiyorum. Evde yapılan ürün satışı seri üretime girmediği sürece vergiden muaf diye biliyorum. Aynı şey ürünleri siteden satmak için de geçerli mi? Bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim.Gelir elde edeyim derken başıma çorap örmek istemiyorum:)
blog açsan satış yapsan olmaz mı? ne farkı olur ki blog linkini verirsin hemde blogspot ucretsız
Google da araştırırken denk geldim. Bazı bloggerlara da ceza gelmiş satışdan dolayı. Site yada blog aynı, sorun netten satılması:(
Google da araştırırken denk geldim. Bazı bloggerlara da ceza gelmiş satışdan dolayı. Site yada blog aynı, sorun netten satılması:(
o zaman gittigidiyordan sat... sahibinden.comdan sat... hani komisyon filan alıyor ama
Son zamanlarda Instagram ( Facebook da bile var ancak orası biraz daha sorunlu olur bence )üzerinden satış yapanlara çok rastladım. Bir Instagram sayfası açıp ürün resimlerinizi ve email adresinizi vb. ekleyebilirsiniz.
Arkadaşlar satış kanallarını bilyorum, facebook- instagram-blog-gittigidiyor-sahibinden vs.
Fakat daha öncelerde forumda da konusu geçmişti hatırlıyorum, net üzerinden satışlarda vergi sorunu olduğu için ceza vs. durumlarında astarı yüzünü geçebilir. Yasal mı bu satışlar onu öğrenmeye çalışıyorum. Diyeceksiniz ki herkes satıyor birşey olmuyor. Bende öyle bir şans var ki kabak bana patlar:) Sonuçta 3-5 ürün satınca elimdeki ürünler bitmeyecek.
sen ticari firma değilsin.farklı farklı tek tük ürünleri sahibinden üzerinden sat.başka yere bulaşma.internet sitesinden ifşa etme.satışını yaptığın zaman ürün linkini hemen sil.ama dersenki elimde aynı üründen 50-100 tane var ve sürekli her ürünün seri üretimini yapacağım.bu ticarete girer.yasal durumunu bilmem ama vicdani durumu olur vergi mükellefi konuma girmiş olursun.vergi vermeyincede kul hakkı yemiş olursun.
sana tavsiyem eğer çoklu satış yapacaksan.her ürününe %18 vergi ekle.o vergi parasını.hayır kurumuna,camiye vs gibi derneksel yerlere ver. elden vermeki tek kişi değil çok kişi faydalansın. sahşen ticari firma olmadığın,dükkanın olmadığı için.evden satış yapacaksın .böyle bir yol şeç. bakkal defteri gibi bir defter tut.her satışını not et. 1-2 ay geçince toplu halde verirsin vergini hayır olarak bir kuruma.
sonuçta vicdanı bir vergi bu devlete vermiyorsun ama üzerinden hak kalkıyor.
ama dediğim gibi aynı üründen seri üretim yapacaksan bu yolu seç.yoksa tek tük ürün satacaksan bu ticarete girmez.çünkü gümrükte bile mal geçirilirken 3-4 ten fazla aynı ürün olursa ticarete giriyor vergi kesiyor gümrük.3-4 taneye kadar bir şey demiyor vergi almıyor