Bu konuda uzman sayılmam fakat 3. üniversitemi okuyorum 2 üniversite 1 dikey geçiş sınavı kazandığım için kendi yöntemlerimi paylaşayım dedim.
Ders çalışma üzerine genel kuramlar her insan farklı olduğu için bende geçerli olmamıştı. Bende kendime uygun yöntemler geliştirdim. En önemli konu bu bence. Size uygun ve gerçekten uygulayabileceğiniz bir program oluşturmalısınız.
Sabah erken kalkıp ders çalışmak önerilir fakat ben gece daha iyi anlıyorum. Bu sebeple gece çalıştım hep. Siz algınızın en yüksek olduğu saatleri herkesten daha iyi bilirsiniz bu yüzden ona göre saat seçimi yapın bence.
Günde 5 saat ya da 200 soru çözmek gibi ütopik hedefler belirlemenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Sanırım çalışıyorsunuz zaten zaman probleminiz var. Bu yüzden tam anlamıyla anlayabileceğiniz kadarını çalışıp performansınız düşünce çalışmayı bırakmak en iyisi. İnsan 3 saat zorla çalışıp öğreneceği dersi yarım saatlik full bir performans ile de gayet güzel öğrenir.
Mola vermek insanı canlandırıyor. Çalışırken her saat başı değil de kendinizi yorgun hissetmeye başladığınız zamanlarda minik minik molalar ile daha uzun süre çalışabilirsiniz.
Uyumadan önce tekrarlanan okumalar gerçekten akılda kalıcı sonuçlar doğuruyor. Sabah saatlerinde çalışacaksanız eğer yatmadan önce 2-3 dakika gün içinde çalıştığınız konulara göz gezdirirseniz kalıcı hafızanıza taşınması daha kolay olur bilgilerin.
Ben uzun süre ders çalışabilen biri hiç bir zaman olmadım. Genellikle son 3 ay adam akıllı çalışarak hazırlandım sınavlara ve bir sene boyunca dersaneye giden arkadaşlarımdan daha iyi sonuçlar aldım. Size son zamana bırakın demiyorum tabi ama bana en uygun olan bu olduğu için bu şekilde hazırlanmıştım. Eğer yapılarımız benziyorsa bunu önerebilirim. İllaki bir yıl boyunca hazırlananlar kazanmıyor sınavları.
Eğer daha önce hiç görmediğiniz ya da alt yapınız olmayan konular üzerine çalışıyorsanız işi bilen birilerinden tüyo almak çok önemli. Bir çok matematik konusunu matematiğe ilgisi olan arkadaşlarımın verdiği tüyolar sayesinde halletmiştim.
Girdiğiniz sınavlar ne tür konuları kapsıyor bilmiyorum ama test usulüyse konu elemesi yapmakta her zaman fayda var. dgs de mantık, geometri ya da adını bile bilmediğim bir çok matematik sorusu vardı. İnanın sorularını bile okumadım. Nasılsa bunu anlamam zamanımı buna harcamayayım demiştim ve kendimi bildiğim konularda hiç yanlış yapmayacak şekilde hazırlamıştım. Yanlış cevap vermektense boş bırakmak her sınav için daha iyidir diye düşündüğüm için bunu da önerebilirim size.
Eğer büyük bir kalabalığın hazırlandığı bir sınava girecekseniz hedef kitlenizi küçültmenin motivasyon açısından olumlu sonuçlar verdiğine tanık oldum. Girdiğim sınavda bütün ülkeden 1 kişi kazanabilecekti. Ben binlerce kişi bölüm 1.si oldu ben hayatta kazanamam demek yerine sadece sınıf arkadaşlarımı geçmeyi hedef koymuştum kendime ve her gün kendimi Ayşe Fatma bu gün geziyor Burcuda erkek arkadaşıyla ben kesin kazanacağım diye motive etmiştim
Kısacası size en uygun gelen programı oluşturmalısınız ve inanmalısınız. Bence inanan biri deli gibi çalışıp inanmayan birine göre her zaman bir adım öndedir bu konularda.
Kolay gelsin