arkadaşlar ,bireysel emeklilikle ilgili bilgisi olan ,yapan ya da yönlendirebilecek olan var mı?
bir dönem kampanya vardı yüzde 25 devlet katkısı devam ediyormu bılmıyorum.
ama bence bıreysel emeklılık çok artısı olan bır iş değil.
bir bankaya aylık bellı mıktarlarda para yatırıp banka sızın adınıza o para ile 3-5 farkıl fon alıp hiç zararı ettırmedden küçük küçük kazanıyor..
örnek ..
ayda 1 lira yatırdınız yılda 12lira eder kesıntı yapılmadan geri çekmek için 5 yıl yatırmış olmanız gerekıyor en az ..
ya da zaten normalde 25 yıl herhalde 25 yıl sonra emeklı oluyorsunuz nasılmı..
25*12 = 300
300lira birikmiş olacak o parayı ister direk çekin istereseniz sabit aylıklarla size maaş ödesınler..
Devlet katkısı devam ediyor.kampanya değil zaten.
Ben 3yıl once bı sırkette bireysel emeklılık yetkılısıydım:)
Uzun vadede kucuk bırıkımlerın ve devlet katkısıyla sıze geri donecegı bı sıstem.ama tabı kısa surede parayı cekıp kullanmak ıstersenız herseyde oldugu gıbı kesıntı oluyor.
Damlaya damlaya gol olur misalı:)
ben 2 adet bes sözleşmesi yaptım..2003-2008 yılları arası..cok karlı da olmama rağmen caiz olmadığını teyit edildikten sonra çıktım..ama uzun vadeli düşünüyorsanız 3-5 yıl sonra çekerim diyorsanız mantıklı değil..zaten de devlet katkısı alabilmek için en az 10 yıl ve emeklilik te %60 ı alabiliyorsunuz yanılmıyorsam..ama 3 sene de de devlet katkısı olmuyor.tabii bes yatırırken başta giriş aidatını..yönetim gider kesintisini ve fon işletim kesintisini sormanızı tavsiye ederim..
devlet katkısı başladığınızda hemen başlıyor.
Basitçe Bireysel Emeklilik'te %25 Devlet Katkısı, yatırdığınız her paranın %25'i kadar Devlet'in hesabınıza para yatırmasıdır. Yani 1.1.2013'ten sonra yeni yatırdığınız her 100 TL, 125 TL gücünde!
Katılımcı bireysel emeklilik sisteminde en az 10 sene kalıp, 56 yaşını doldurup Bireysel Emekliliğe hak kazandı ise, kendisi adına yatırılan devlet katkılarını %100 hak etmiş olur
Bununla beraber eğer katılımcı sistemden erken ayrılmayı tercih ederse, kendi adına yatırılan devlet katkılarına (DK) aşağıdaki belirtilen süreler doğrultusunda kısmen hak kazanır;
Sistemde en az 3 yıl kalan katılımcılar DK'nın %15
Sistemde en az 6 yıl kalan katılımcılar DK'nın %35
Sistemde en az 10 yıl kalan katılımcılar DK'nın %60
'ını hak kazanırlar...
unutmayın bu plan bugunuz için değil geleceğiniz için yaptığınız bir işlem kısa vadeli kolay kazanç yolu değil