sokaklarda direklere şişe kapakları için büyük damacanalar asılmıs biz onlara atıyoruz inşallah ihtiyacı olan herkes sahip olur arabasına
çok yararlı bir kampanya bende toplamıştım
bizim ilçede bi dernek vardı bende arkadaşlarımla 6-7 poşet kadar toplayıp göndermiştim tüm türkiye bu olaya katılsa hem çevremize faydalı olmuş oluruz hemde engelli kardeşlerimize yardım etmiş oluruz
Bu Kapaklarda Acayip Bir Rant var diyorlar ya.. Hatta Bir Dernek Başkanının Yazısını Okumuştum..
Mavi Kapak İstismarı
Engellilerin durumu acite edenler, mavi kapak toplayarak vicdanını rahatlatanlar, engellerin kalkması için hiç bir çabanın içinde olmadan bir şey yapıyormuş gibi görünenler; bilinki engellilere zarar veriyorsunuz. Belki de bilmeden bu alandaki ranta ortak oluyorsunuz. Nasılmı?
250 kg. mavi kapak 325 Lira. Bunun karşılığı verdikleri sandalye 125 lira. Aradaki fark, bu işin istismarcılarına kalıyor. Verilen sandalyeler hiç bir işe yaramayan, basit, ucuz, standart sandalyeler. Oysa tekerlekli sandalye ayakkabı gibi her engellinin vücut ölçülerine uygun olmalı. Engellilere eşit bireyler olarak değilde acıma duygusu ile yaklaşan vatandaşlarda bu kampanyalara katılarak sözde çevre bilinci oluşturduklarını düşünüyor. Düştükleri tuzağı bilmeden, görmeden ranta alet oluyorlar. Vatandaşların acıma duyguları sömürülüyor. Bunun en iyi aracıda engelliler. Engelliler üzerinden kapak kampanyaları yaparak para kazanıyorlar. Birileride sandalye satarak zengin oluyor. Sonrada karşımıza geçip; "engelli mücadelesi"nin kahramanı oluyorlar.
Arkadaşlar, standart, basit sandalyelere hiç bir engellinin ihtiyacı yok. Eğer hala sandalyesi olmayan engelli arkadaşımız varsa, belgesini getirsin biz temin edelim. "Çevre bilinci"nin arkasına sığınıp engellileri kullanmayın.
ENGELSİZ PLATFORMU ( Şeref Özkan)
Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapin
depreme yardım diye mesaj atılırken de işlem ücreti diye rant sağlayanlar olmuştu, bunda da olmasa şaşardım.. şu an okulda öğrencilerimle topluyoruz kapakları ve bayaa birikti, geri dönüşüm amaçlı bile olsa işe yarayacağına inanıyorum bu şin.. keşke pillerin de geri dönüşümüyle ilgili böyle bir kampanya başlatılsa, "yardım" amaçlı olmadıkça insanlara yaptırılması zor sanki?
Bizde mavi kapaklardan biriktiyoruz.