çocukluğumdan beri bir çok kez muhabbet kuşum oldu.en sonuncusu ben evlenmeden önce öldü ve çok ağladım kendime zor geldim,sonrada bidaha almadım.
1-İngiliz kuşları diyorlar sanırım ben kıbrıstan getirtmiştim çok güzel tüyleri oluyor ve gösterişli oluyorlar,bunun yanı sıra çok daha iyi konuşuyorlar.(ancak benim ilk kuşum olduğundan tecrübesizdim ve büyük almışım oyüzden eğitememiştim)
2- kesinlikle 2 kuş almayın zira ozaman çocuklarınızla ne oyun oynarlar ne ele parmağa omuza gelirler ne de konuşurlar..çünkü tüm bunları diğer kuş ile yapacak ve sizleri yabancılayacaktır.
3- mutlaka yeni kuşlardan alın,küçük demek istiyorum.büyük olursa eğitemezsiniz.
4- çocuklarınızla eminim çok güzel vakit geçirirler,özellikle kedi gibi pinpon topunu gagasıyla kovalaması,parmağını uzattığında hemen konması,dudağına yem koyduğunda gelip seni öpmesi

vs.. vs.. hepsi çok güzel ve çocuklar çok mutlu olur.
5- ancak tüm bu güzelliklerin yanı sıra bakımı öyle sadece kafese tül geçirmek ile olmuyor malesef.. zira banyosu var,kurutması var her gün kafesinden çıkarıp belli bir müddet gezmesi uçması var ve bu sırada salonun her tarafına tepeden pisliğinin konması var