Gönderen Konu: Basur Hakkında Bilgi  (Okunma sayısı 4155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı crazymen

• Yeni Kampanyacı
  • *
Basur Hakkında Bilgi
« : 23 Temmuz 2013, 04:31:17 »
Arkadaşlar basur rahatsızlığı hakkında bilgisi olan veya kendisinin başına gelmiş olan var mı acaba ?

Çevrimdışı huseyinboz

• Usta Kampanyacı
Ynt: Basur Hakkında Bilgi
« Yanıtla #1 : 23 Temmuz 2013, 10:20:11 »
Benim annemde var, çok detaylı bilemiyorum ama oldukça sıkıntılı bir rahatsızlık. Geçen yıl ameliyat oldu, tam iyileşti derken, makatta ameliyat sonrası daralma olmuş ve tekrar ameliyat oldu. Hala iyileşmeye çalışıyor :(

Bu arada yenilen ve içilen şeyler çok önemli. Limon, acı-ekşi şeyler, turşu, baharatlar kısıtlı kullanılmalı, hatta hiç kullanılmamalı. Kabızlığı önleyici içecekler içilmeli (form çaylar gibi) + bol su.

Benim bildiklerim bunlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Çok geçmiş olsun.
(Eğer farklı birşey sormak istersen özelden yaz, kendisine sorar sana bilgi veririm.)

Çevrimdışı cangz

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #2 : 23 Temmuz 2013, 12:21:36 »
Isırgan tohumu ve balı karıştırarak her sabah bir yemek kaşığı yemenin çok faydalı olduğunu duydum.

Çevrimdışı balca

• Usta Kampanyacı
  • ömer ali-meltem hazan
    • blogum:=)))
« Yanıtla #3 : 23 Temmuz 2013, 12:28:07 »
genetık etkenler bıle var... dedem 2 kere amelıyat oldu, yer yer cıddılesen hastalık...beslenme seklınızı muhakkak degıstırın...sebze agırlıklı olsun,sıvı cok onemlı... agır yemeklerden uzak durun...baharatlar dusmanınız unutmayın... bı de karısımlar var ama bılemıyorum pek
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin tıklasanız yeter

Çevrimdışı crazymen

• Yeni Kampanyacı
  • *
« Yanıtla #4 : 25 Temmuz 2013, 02:16:43 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Benim annemde var, çok detaylı bilemiyorum ama oldukça sıkıntılı bir rahatsızlık. Geçen yıl ameliyat oldu, tam iyileşti derken, makatta ameliyat sonrası daralma olmuş ve tekrar ameliyat oldu. Hala iyileşmeye çalışıyor :(

Bu arada yenilen ve içilen şeyler çok önemli. Limon, acı-ekşi şeyler, turşu, baharatlar kısıtlı kullanılmalı, hatta hiç kullanılmamalı. Kabızlığı önleyici içecekler içilmeli (form çaylar gibi) + bol su.

Benim bildiklerim bunlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Çok geçmiş olsun.
(Eğer farklı birşey sormak istersen özelden yaz, kendisine sorar sana bilgi veririm.)

bilgiler için çok tşk ederim :) allah annenize de acil şifa verir inş :) bi kaç sorum olucam :)

Çevrimdışı crazymen

• Yeni Kampanyacı
  • *
« Yanıtla #5 : 25 Temmuz 2013, 02:19:22 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
genetık etkenler bıle var... dedem 2 kere amelıyat oldu, yer yer cıddılesen hastalık...beslenme seklınızı muhakkak degıstırın...sebze agırlıklı olsun,sıvı cok onemlı... agır yemeklerden uzak durun...baharatlar dusmanınız unutmayın... bı de karısımlar var ama bılemıyorum pek

geçmiş olsun . baharatkarka aramı kestim zaten :) ameliyatsız kurtulma yöntemi mevcutmudur acaba ?

Çevrimdışı cembik

• Usta Kampanyacı
  • yaşadığının farkında mısın?
« Yanıtla #6 : 25 Temmuz 2013, 09:10:51 »
patlıcanın yeşil sap kısımlarını kaynatıp için yeni başlamışsa faydası oluyor intenette tarfini bulabilirsiniz geçmiş olsun.

Çevrimdışı ERMAN29

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #7 : 25 Temmuz 2013, 09:21:14 »
merblar başta geçmiş olsun.. üserlik otu denir. yeşil halde olup özellikle tepe gibi yerlerde olur bunu kaynatıp içtiginizde çok iyi gelecektir.allah şifalar versin...

Çevrimdışı supaplex07

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #8 : 25 Temmuz 2013, 14:59:12 »
Sinemaki Otu. Basur ya da kabızlık için kullanabilirsiniz. Aktarlarda satılır.Çay kaynatıp içilir. Ya da şimdi form çayı da var, babam kullanır sık sık. Yalnız abartmamak lazım sonra ishal olmayın :o
Hergün elma yiyin mutlaka, sindirimi kolaylaştırır.Kayısı da yiyebilirsiniz. Form çayları da işe yarıyor. hamur işlerinden uzak duracaksınız maalesef.
Geçmiş olsun..

Çevrimdışı Zemote

• Deneyimli Kampanyacı
    • Baskı Bardak
« Yanıtla #9 : 26 Temmuz 2013, 02:50:12 »
Abicim doktora git..
Basur diye önemsemezsin başka birşey çıkar..
Belkide Yırtılma çatlama filan vardır.. ÖNCE BİR DOKTORA GİT İÇİN RAHAT ETSİN..

Basur evre evre oluyor..

Alıntı
Evre 1: Dış kısımda bir tuhaflık yoktur. Dışkılama sonrası veya esnasında damlama şeklinde kanamanız olabilir ya da tuvalet kağıdında birkaç damla kan görebilirsiniz. Tuvaletinizi tam olarak yapamadığınızı düşünürsünüz, makat içinde bir dolgunluk hissi vardır. Bunun nedeni damarlarınızın o bölgede şişkinlik yapmasıdır. Hafif de olsa ağrınız olabilir ancak çok önemli ağrılar değildir. Bu evre için iç basur da denir.

Evre 2: Bu evrede ilk evreden farklı olarak dışkılama sonrasında elinize şişlik gelir. Dışkılama bittikten sonra kaybolur. Bazı dönemler rahatsızlığınız şiddetlenebilir bazı dönemler ise çok rahat olabilirsiniz.

Evre 3: Artık dışkılama sonrası da şişliklerinizin ortadan kaybolmadığını gözlemlersiniz. Elle bu şişkinliği (basur memesi) içeri katarsınız. Eğer katmazsanız bu sizi rahatsız eder günlük hayatınızı olumsuz etkiler. Bu dönemde hasta rahatsızlığının ciddiyetinin farkına varır varmalıdır da.

Evre 4: Bu evremiz son evremiz olup basur memeleri artık elle de içeri katılamayacak kadar büyüktür. Artık sıkıntınız baş belası olmaya başlamıştır. İç çamaşırlarınız pislenmeye kaşıntılarınız da git gide artmaya başlamıştır. Yürürken, otururken, koşarken aklınıza gelebilecek çoğu basit hareketi yaparken zorlanırsınız

Eğer seninki Düşük evreyse Spor yapacan yediğine içtiğine dikkat edecen..

Yüksek Evreyse Bir çok yolu var.. Kimi lazerle yakıyor.. Kimi Bağlıyor kimi kesiyor çeşit çeşit yöntemleri var..

Bu işde isim yapmış Ankarada Egsozcu Mevlüt lakablı bir doktor var.. 
Mevlüt Topbaş Onuda araştırabilirsin.. Kimi iyi diyor kimi tekrarladı diyor..

Basurda herkesde var aslında Genelde belli bir yaştan sonra yada çok oturmaktan oluyor..

İnstagram E Ticaret baskibardak.tr