Gönderen Konu: Köy/Kadastro/Tapu/Dava  (Okunma sayısı 2109 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı orkide28

• Usta Kampanyacı
Köy/Kadastro/Tapu/Dava
« : 18 Mart 2013, 09:39:15 »
Arkadaşlar bizim köyde dededen kalma eski bir evimiz var. Babamlara ait babamlar 4 kardeş.Ancak yengem 2007 yılında kadastro ya evi kendi adına yazdırmış.Yazları gider kalır bugüne kadar ses çıkarmadık.Ancak 2011 yılında bizi eve koymadı istemedi bizi.Bir sene sen bir sene biz gidelim dedik kabul etmedi.Ben bu konuyla ilgili dava açmak istiyorum.Tekrardan evin dede adına kayıt edilmesini istiyorum.Nasıl yapabilirim.Masrafı bilirkişi v.s. yardımcı olacak arkadaş var mı?
Gayret değil, Niyet önemli.

Çevrimdışı kamile44

• Usta Kampanyacı
Ynt: Köy/Kadastro/Tapu/Dava
« Yanıtla #1 : 18 Mart 2013, 10:05:04 »
sanmıyorum daha iptal etmezler.benimde babannem amcamın adına  evi yaptı .sonra iptal edemedi.tapu  çıkmışsa  artık  zor

Çevrimdışı ezel59

• Usta Kampanyacı
  • eski türk filmlerine hayran bahtsız kampanyacı..
« Yanıtla #2 : 18 Mart 2013, 11:43:01 »
10 sene itiraz hakkı var diye biliyorum..

Çevrimdışı yediyıldız

• Deneyimli Kampanyacı
« Yanıtla #3 : 18 Mart 2013, 19:41:31 »
Kadastro tespitine itiraz 30 gün içinde Kadastro Mahkemelerine bu süre geçmiş ise 10 yıl hak düşürücü süre dolmadan  Asliye Hukuk Mahkemelerine açılır. Açacağınız dava Tapu iptali ve tescil davası olup Davanın harcı  (bildiğim kadarı ile) taşınmaz malın değerinden nisbi olarak hesaplanır.
 Amcalarınız ve/veya halalarınız şehadeti ve köyden 2 adet şahit ile lehinize sonuçlanır (yalnız tescil Dedeniz adına değil veraset belgesindeki hissedarlara hisseleri oranında olur) diye düşünüyorum. Avukatlarında gayrimenkul davalarında genelde yüzde ile çalıştıklarını göz önünde bulundurarak bir avukata danışmanızı tavsiye ederim.