Gönderen Konu: Kalça Protezi  (Okunma sayısı 12944 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı lerzankara

• Usta Kampanyacı
  • yakışıklı şanslarım
    • lerzankaradan
Ynt: Kalça Protezi
« Yanıtla #40 : 25 Ekim 2012, 16:01:32 »
Allah acil şifalar versin çok zor bir dönem atlatıyorsunuz ama inş. geçeccek bu günler yaza yaşayacağınız güzel günleri düşün ve rahatla
kismet ettiyse Mevla el getirir yel getirir sel getirir. kismet etmediyse Mevla el götürür yel götürür sel götürür.

Çevrimdışı adriana1983

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #41 : 26 Ekim 2012, 00:35:34 »
öncelikle çok geçmiş olsun tez zamanda ayağa kalkar inşaallah bizde babamda benzer bir durum yaşamıştık annem hergün paça çorbası içirdi daha çabuk bir iyileşme olduğunu söylemişti doktorlar

Çevrimdışı pamukseker

• Usta Kampanyacı
  • Sabır şükür,dua açar her kapıyı
« Yanıtla #42 : 26 Ekim 2012, 09:24:46 »
Canım çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin, beterinden korusun.
Kaf dağı kadar yüksekte oIsan da, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma! Her şeyin bir hesabı var üzdüğün kadar üzüIürsün..

Çevrimdışı nesliyaren

• Usta Kampanyacı
  • Allah hikmeti dilediğine verir.
« Yanıtla #43 : 26 Ekim 2012, 10:01:50 »
şimdi gördüm konuyu, çok geçmiş olsun....

ben de büyük halamdan dolayı biliyorum... o da düşüp kırmıştı :( kadınlarda yaş ilerledikçe kemiklerin zayıflaması mecburi bir süreç... muhtemelen bizler de yaşayacağız....

benim tavsiye edebileceğim tek şey, süt- yoğurt gibi kalsiyumlu gıdalar aldıktan sonra güneşlenmesi.... mümkünse kollarını ve eteğini azıcık açarak kollarının ve bacaklarının D vitamini almasını sağlamak... dışarı çıkamıyorsa pencere önüne güneş alan bir yere yatak hazırlanabilir...

Allah acil şifalar versin...
Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.
Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!

Çevrimdışı talihkuşu

• Usta Kampanyacı
  • 1 kuruşa değer...
« Yanıtla #44 : 26 Ekim 2012, 20:32:49 »
geçmiş olsun tosbikimiz,benim annemdede doğuştan kalça çıkıklığı vardı gençliğinde olmadığı ameliyatı 2 sene  önce oldu onda protez takıldı çok zor dönem geçirdi yanında olamadım çünkü evliyim ve doğudayım benim içinde çok zordu,bu zor süreç benim annem için yaşı dolayısıyla 64 yaşında 2 seneyi buldu iyi ama malesef eskisi kadar değil keşke ameliyat olmasaydım eskisi daha iyi idi diyorama sizin durum farklı,inşallah iyi olur  daha erken sürede kendine gelir devamlı sıcak tutmak gerekiyor yağmurda karda dizleri çok üşüyor birde fazla ayakta kalınca çok yoruluyor o bacağı çok çok geçmiş olsun sizede:(((

Çevrimdışı mehpare01

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #45 : 26 Ekim 2012, 21:22:57 »
Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inşallah en kısa sürede sağlığına kavuşur
olduğu kadar olmadığı kader..

Çevrimdışı huseyinboz

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #46 : 02 Kasım 2012, 17:32:13 »
Geçmiş olsun, Allah şifa versin. 1 ay kadar önce de dedem düşüp kalça kemiğini kırdı ve protez taktılar. Ameliyat yerinden pis kanın akması için sanırım küçük bir delik bırakıp sonda takıyorlarmış,o açık olan yer iltihaplanmış ve günlerce ağrı çekip tabiri caizse kıvranmış ve  iltihap bir gece akmış ve öylece rahatlamış. O yüzden hijyen çok önemli, umarım şekeri yoktur, şeker olunca yaralar/dikişler geç kapanıyor.
Beslenmesine de aman dikkat.Dedem 82 yaşında olmasına rağmen ve eğer ameliyat olursa %10 yaşama şansı var demelerine rağmen şu anda çok iyi. (Eğer ameliyat olmasaydı ömür boyu o kırıkla yaşayacak ve sanırım artık ağrılara dayanamayacaktı....)
Allah'a sığının ve dua edin yeter.
Çok geçmiş olsun, dualarımız sizinle.

Çevrimdışı gizemlitosbaga

• Moderator
  • Hero Member
  • ...Şans cesurdan yanadır...
« Yanıtla #47 : 02 Kasım 2012, 17:43:03 »
hepinize teker teker ve tekrar teşekkür ederim.
ameliyatların en ciddi komplikasyonu enfeksiyon riski, çok şükür o durumu atlattık, hüseyin in de dediği gibi, ameliyattan sonra dren takıp ameliyat yerinde sıvı ve kan birikimini dışarı alıyorlar ve hem o esnada hem de elbette ki ameliyat yerinde oluşabilecek enfeksiyon en ciddi tehdit oluyor başlangıçta. hastaneden çıkalı 1 hafta oldu, dün ilk kontrole gittik. dikişi estetik olduğu için alınma problemi yok, pansumanını bizzat yapmıştım, devamlı kullandığı kan sulandırıcı bir iğne var, onu da ben yapıyorum çok şükür bir de eve hemşire taşımak sıkıntımız olmuyor. dün pansumanı çıkardı doktor, artık açıkta kalabilir, banyo yaptırabilirsiniz dedi. yürüteç aldık hastaneden çıkmadan, onunla küçük adımlar atıyor, kendimi bazen öyle hissediyorum ki, hani ben anne olmuşum o çocuğum gibi; Allah'ın takdiri demek ki hakkını böyle ödeyecekmişim, ödeyemem ya neyse. klozete yükseltici bir aparat aldık, çocuklar için de kullanılıyor bilirsiniz, alçaktı ve zorluk çıkartıyordu, o konuda da rahatız şimdi. Bu süreçte öğrendim ki, para bazen gerçekten çok önemli. Ben şanslıyım çünkü geçmişte hastanede çalıştım ve sağolsun onlar benim için maddi manevi ellerinden gelen imtiyazı gösterdiler. Fakat parası da olmayan normal bir vatandaş için çok ağır bir yük ve süreç boyunca devamlı maddi külfetler doğuyor. Allah'ım kimseye kaldıramayacağı yükler vermesin. Genel durumunu beğendi doktor annemin, 20 gün sonra tekrar görmek istedi. Bu süreçte sık hareket etmesini, artık ameliyatlı tarafında da kuvvet vermesini telkin etti. Umarım en kısa zamanda onu yine fır fır dönerken görmek nasip olur.
Hepinize tekrar teşekkürler, içtenliğiniz için.
Sizleri seviyorum.
...İster kum tanesi olsun ister kaya, ikisi de aynı şekilde batar suya (OldBoy)...

Çevrimdışı aylean

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #48 : 02 Kasım 2012, 17:49:25 »
canım çok sevindim.Hayırlı evlatmışsın.Annende çok şanslı.
Kül kadar etkisi olmayan insanların,kendisini ateş sanması ne garip...

Çevrimdışı Helen

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #49 : 02 Kasım 2012, 17:49:41 »
Çok çok geçmiş olsun.. Ameliyat sonrasındaki sıkıntılar çok zor.. yakın zamanda benim babamda ameliyat oldu  hala biraz sıkıntı çekiyoruz benim babamın durumu tamamen farklı ama.. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur annenn