cam şişelerin dondurucuda patlama riski var mı
Ben hep cam kavonozları dondurucuya koyarım.hiç birşey olmuyor.Poşetler koku yapıyor.Ama camın ki ilk günkü gibi oluyor.Sadece dolap biraz daha az alıyor.
domatesleri kavonozladıktan sonra biz tencereye tekrar alıp kavanozları bir taşım kaynatıyoruzki kapaklar iyice sıkışsın diye.
(konservelerin ağzını kapatıldıktan sonra konserve şişeleri genişçe tencerenin içinde bir taşım kaynatılır ve ters çevirip bir beze sararak soğuyana kadar bekletilir. sonra da en az 2 sene dayanır bu konserveler)
bu yöntemle yapılınca domatesleri çiğden bile koysanız olur biz göçmenler böyle yapıyoruz tazecik kalıyo
valla esımın dıkkatsızlıgı nedenıyle buzluga bısey atmıyorum artık konservede yapamama o konudada dıkkat lazım aksı halde oda cok teklıkelı sanırım en ısı kurutmak benım için 1 paket bamya vardı ipe dızdım bu antakya sıcagında nolur bılmem ama sansımı denedım ..bıde domates falan nasıl kurutuloykı acaba
canım ben domatesleri çok büyükse ortadan 4 e küçükse ortada ikiye kesip tuz atıp kurutuyorum tepsiye diz ara çevir yani 2 gün durduğunda arkasını çevirki çürümesin biz çığlarda kuruttuğumuz için altı üstü hava alıyor bu domateslerle kışın kuru domates köftesi (çiğ köfte tadında oluyor harika yani )ve kışın kızartma yanına sos ve yemeklerdede kullanıyoruz
cam şişelerin dondurucuda patlama riski var mı
Ben hep cam kavonozları dondurucuya koyarım.hiç birşey olmuyor.Poşetler koku yapıyor.Ama camın ki ilk günkü gibi oluyor.Sadece dolap biraz daha az alıyor.
aynen ben de o kokuyu aldığım için dondurulmuş çoğu sebzeden pek tat alamıyorum cam en sağlıklısı geçen sene bir iki kavanozla deneme yaptım birşey olmadı
Resim için teşekkürler gizemlitosbaga
biz önce nane kuruturuz ardından dolmalıkbiber kızartmalık biber patlıcan kabak domates kuruturuz her meyvenin reçelini yaparız taze fasulye vişne mürdüm eriği kayısı şeftali konservesi yaparız kışlık erişte keseriz soda şişelerine domates suyu yaparız tarhana ve kızılcık tarhanası ve turşu kurarız dondurucuya bamya vişne erik kızılcık atarız
ya balkona dantel ipliğine dizip bamya kurutmustum ee bunlar kurudu baya şimdi napcam nerde saklıycam biri söylesın yaa
ya balkona dantel ipliğine dizip bamya kurutmustum ee bunlar kurudu baya şimdi napcam nerde saklıycam biri söylesın yaa 
bizim evde kurular temiz bir bez torbaya konur serin bir yerde saklanır
biber salçası yaptım patlıcan biber kuruttum