bu geçerli bir uygulama değil. neden mi? her insanın vücudundaki su oranı farklıdır.
ağırlığın kemik,su ve yağlardan oluştuğunu unutmayın. mesela benim vücut analizimde 3,5 kg civarı kemik ağırlığı çıktı. su oranını şimdi hatırlamıyorum. boyum 167 olmasına rağmen ideal kilom 65 çıktı ve günlük 12 bardak su içmem gerektiği

her bir bardak için 150 ml desek bu da günde 1,800ml e denk geliyor. .yani kısacası herkes için geçerli değil bu.
bence bu aylarda zaten vücut istiyor ihtiyacı olanı. mesela susayıp su içildiğinde vücudun çoktan susuzluk için sinyal vermeye başladığı söyleniyor. susamadan için diyorlar. ama diyet zamanı abartan var mesela kısa sürede çok su içmek çok zararlı ölüme kadar gidiyor bunun gibi:
Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapinsıcaklarda zararlı olmayacağını düşünüyorum vücut atıyor çünkü ama hızlı ve çok olmamalı sanki
ifatrda su içme konusunada değinmek lazım bence:) dün abartıp 3 bardak su içince müdeme oturdu bayağı yediklerim
1.90 içmem gerekiyomuş günde toplasan 1lt bile içmiyorum bn..
dün iftarda abartmayı bence benim eşim yaptı normalde pek su içmez kendisi ama 4 bardak ayran 3 bardak su içti bi çırpıda içi yanmış

çok fazla su içmek zararlı bunyeye, ihtiyactan fazlası sadece böbrekleri yorar diye biliyorum ben
Günde içmeniz gereken minimum su miktarı:
2.01 Litredir.
3 litreden fazlası herkese zarar.