Merhaba kredi kartı kullanmayı bir türlü öğrenemedim

maximum kullanıyorum
güncel borcum
ve hesap özeti borcum diye bişey cıkıyo
güncel borcum hesap özeti borcumun 2 katı..
benim bu ay ı temizlemek için hangisini ödemem gerekir?
bunların anlamları nedir?
neden bankamatik suana kadar ki bütün borcları göstermez de böyle karısık ifadeler kullanılır?
Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?
anladığım kdar ...
hesap özeti borcun.. kesim tarihinden sonraki borç ödemen gereken ...
güncel dediği toplam borç oluyor sanırım ..
yinede çok karmaşık problem bu ben maximum kullanmıyorum o yuzden yanlış yönlendırmeyım yinede müşteı hızmetlerıne sor yada kullanan bı arkadas yazarsa bızde oğrenmiş oluruk..
ıyı aksamlar
ülker

güncel borcu ödemen lazım
yok benim normalde tüm borcum güncel borctan daha cok olmalı ,atıyorum 450 lira falan toplam borcum..
hesap özeti borcum 90
güncel borcum 200

anlayamadım hala
Taksitli alışverişleriniz var. Hesabınız bugün kesildi. Bu ayki ödemeniz gereken örnek olarak 300 tl. Bu 300 tl hesap özeti borcu. Güncel borç ise önümüzdeki ay için daha önceki taksitli alışverişlerinde içinde olduğu tutar. Yani ödemeniz gereken 300 tl hesap özeti borcu. Güncel borçtan hesap özeti borcunu çıkarırsanız önümüzdeki ay ödemeniz gerekene ulaşmış olursunuz.
Taksitli alışverişleriniz var. Hesabınız bugün kesildi. Bu ayki ödemeniz gereken örnek olarak 300 tl. Bu 300 tl hesap özeti borcu. Güncel borç ise önümüzdeki ay için daha önceki taksitli alışverişlerinde içinde olduğu tutar. Yani ödemeniz gereken 300 tl hesap özeti borcu. Güncel borçtan hesap özeti borcunu çıkarırsanız önümüzdeki ay ödemeniz gerekene ulaşmış olursunuz.
harikasınız..cok güzel anlattınız tesekkür ederim.