bende smmm yim arkadaşlar... 2006 de ilk hakkımda başlamayı verdim, 2008 de yeterliliği 6+1 le 2. seferde verdim:) olayın maddi yönü de hatırı sayılır miktarda...
bulunduğunuz ilin odasına gidin yaklaşık 1000 civari bir maliyetle dosya açtırırsınız diye tahmin ediyorum ben o zamanlar 500-750 arası bir mebla vermiştim...
başlama sınavı bence 2+3 aylık bir çalışmayla halledilebilir ... hatta elimde notlarım var size gönderebilirim geçen çekmecelerimi düzenlerken topladım ihtiyacı olan birine vereyim diye kaldırdım...
sınav geçme notu benim zamanımda 60 ti ben 71 filan almıştım... 9 hakkınız oluyor başlamada kazanamazsanız dosyanız yanar yeniden açtırırsınız ama ben kazanılmayacak bir sınav olduğunu düşünmüyorum... odadan aldığım bir set vardı onla çalışmıştım ve sorular çok kolay gelmişti bana... staj 3 yıl oldu malumunuz staj yeri bulursanız para kazanırsanız işlere ve kanuna vakıf olursanız bu 3 yıl sizi zorlamaz ama ssk yi kendinizin ödemesini isteyen işyerleri bile olabilir hazırlıklı olun

yeterlilikte toplamda 5 ya da 6 hakkınız oluyor emin değilim kanunu unuttum valla... klasik bir sınav olduğu için yorum şansınız var tabi kanunları ezberlemiş olmanız ve ciddi ders çalışmanız lazım... zorunlu eğitim cdları var bu süreçte zaten o cdleri takip ederek derslerden uzak kalmamış olacaksınız... istanbulda kurslar var eğer oradaysanız kurs imkanınızda var...
yeterlilik sınavlarını verdiğinizde ruhsatınızı alırsınız:) benden tam tamına 2650 tl istedi odam türmoba da ruhsat parası yatırdım bana baya pahalıya patladı:) iş buldum mu ? hayır asgari ücret teklif ediyorlar

büroda defter bekliyorum açıkcası gelir düzeyim tatmin edici değil... meslek yeni ttk ve denetimle düzelirrse düzelir yoksa geleceği yeni ve çevresi olmayan gençler için pek parlak değil işin açıkcası ama seviyorum yapabilirim çevrem var iş bulurum ya da büroda defter tutarım diyrosanız güzel meslek... sormak istediğiniz ya da yardımcı olabileceğim şeyler olursa buradayım

şimdilik bu kadar:)