Gönderen Konu: Smmm Hakkında bilgisi olan varmı  (Okunma sayısı 3547 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı orkide28

• Usta Kampanyacı
Ynt: Smmm Hakkında bilgisi olan varmı
« Yanıtla #10 : 12 Aralık 2011, 18:19:22 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
şimdiden işi sıkı tutmanı tavsiye ederim arkadaşım. yeterlilik kolay bence ilk baştaki staja başlamayı halledebilirsen. ben staja başlamada zorlanmıştım hep 66 68 arasında kalmıştım ne hikmetse. yeterlilik klasik olduğu için şans daha fazla . şimdiden Allah kolaylık versin.

Staja başlama puan sınırı 60 değil  ??? mi zaten
Gayret değil, Niyet önemli.

Çevrimdışı pamukseker

• Usta Kampanyacı
  • Sabır şükür,dua açar her kapıyı
« Yanıtla #11 : 12 Aralık 2011, 18:38:58 »
70 ti benim zamanımda diye hatırlıyorum 2005 te  ::)
Kaf dağı kadar yüksekte oIsan da, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma! Her şeyin bir hesabı var üzdüğün kadar üzüIürsün..

Çevrimdışı orkide28

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #12 : 12 Aralık 2011, 18:40:02 »

Şu anda 60

Çevrimdışı pamukseker

• Usta Kampanyacı
  • Sabır şükür,dua açar her kapıyı
« Yanıtla #13 : 12 Aralık 2011, 18:41:25 »

Şu anda 60

kafama takıldı şimdi onu bile unuttuysam yazık bana  ::)
Kaf dağı kadar yüksekte oIsan da, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma! Her şeyin bir hesabı var üzdüğün kadar üzüIürsün..

Çevrimdışı orkide28

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #14 : 12 Aralık 2011, 18:43:19 »
O zaman bende 70 diye hatırlıyorum.Ama şuanda 60 Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı eftelya2903

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #15 : 12 Aralık 2011, 19:41:14 »
Bende Temmuzda SMMM oldum taze daha  :) ama kimseye tavsiye etmiyorum. Çok zor ve yorucu bir süreç. stajı başlatma sınavı bence basit yeterlilik sınavları da öyle 5 hak veriyorlar sana zaten vermezsen ayıp olur  :) ama o arada geçen 3 yıllık staj dönemi çok yıpratıyor. Staj yeri bulmak mesele, stajyerken değer görmek ayrı bir mesele geçmek bilmiyor o süreç. SMMM olduktan sonra da düzgün bir iş bulmak başlı başına en büyük sorun zaten. Ama eğer kararlıysan hakkında hayırlısı  ;)

Çevrimdışı gulsevdam

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #16 : 12 Aralık 2011, 21:32:13 »
bende smmm yim arkadaşlar... 2006 de ilk hakkımda başlamayı verdim, 2008 de yeterliliği 6+1 le 2. seferde verdim:) olayın maddi yönü de hatırı sayılır miktarda...
bulunduğunuz ilin odasına gidin yaklaşık 1000 civari bir maliyetle dosya açtırırsınız diye tahmin ediyorum ben o zamanlar 500-750 arası bir mebla vermiştim...
başlama sınavı bence 2+3 aylık bir çalışmayla halledilebilir ... hatta elimde notlarım var size gönderebilirim geçen çekmecelerimi düzenlerken topladım ihtiyacı olan birine vereyim diye kaldırdım...
sınav geçme notu benim zamanımda 60 ti ben 71 filan almıştım... 9 hakkınız oluyor başlamada kazanamazsanız dosyanız yanar yeniden açtırırsınız ama ben kazanılmayacak bir sınav olduğunu düşünmüyorum...  odadan aldığım bir set vardı onla çalışmıştım ve sorular çok kolay gelmişti bana... staj 3 yıl oldu malumunuz staj yeri bulursanız para kazanırsanız işlere ve kanuna vakıf olursanız bu 3 yıl sizi zorlamaz ama ssk yi kendinizin ödemesini isteyen işyerleri bile olabilir hazırlıklı olun :)
yeterlilikte toplamda 5 ya da 6 hakkınız oluyor emin değilim kanunu unuttum valla... klasik bir sınav olduğu için yorum şansınız var tabi kanunları ezberlemiş olmanız ve ciddi ders çalışmanız lazım... zorunlu eğitim cdları var bu süreçte zaten o cdleri takip ederek derslerden uzak kalmamış olacaksınız... istanbulda kurslar var eğer oradaysanız kurs imkanınızda var...
yeterlilik sınavlarını verdiğinizde ruhsatınızı alırsınız:) benden tam tamına 2650 tl istedi odam türmoba da ruhsat parası yatırdım bana baya pahalıya patladı:) iş buldum mu ? hayır asgari ücret teklif ediyorlar :) büroda defter bekliyorum açıkcası gelir düzeyim tatmin edici değil... meslek yeni ttk ve denetimle düzelirrse düzelir yoksa geleceği yeni ve çevresi olmayan gençler için pek parlak değil işin açıkcası ama seviyorum yapabilirim çevrem var iş bulurum ya da büroda defter tutarım diyrosanız güzel meslek... sormak istediğiniz ya da yardımcı olabileceğim şeyler olursa buradayım :) şimdilik bu kadar:)
...

Çevrimdışı Marlboro

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #17 : 12 Aralık 2011, 21:52:22 »
14 aralıkta bayrampaşa belediyesinde yahya arıkan katılcağı seminer var sabah kağıdı geldi odadan  ;) sözten de çok doğru söylüyor uyum yasası çıktı bütün sm leri smmm yaptılar tek kalemde ben çok istedim smmm olmayı çok güzel geliyordu ilk başlarda şimdi ise diyorumki devlet dairesi olsun çıkıyım şurdan işletme mezunuyum patron belgeni al al diyor ama çoğu arkadaşımı görüyorum kpss denicem bu sene şansımı bakalım 1000 tl ye stajer olarak çalışan var bir sürü laf yiyorlar ama yinede sesini çıkaramıyorlar başka yere gitse maaşları herkez biliyor ofislerin az para çok iş ben 4 senedir çalışıyorum patronum 27 senedir bu işte firmalar sağlam ama yinede ödeme ye gelince ister istemez sorunlar çıkıyor zaten bu tahsilat düzgün olsa yapılcak bir meslekte siz işinizi yapıyorsunuz karşılığını alamıyorsunuz sen 90 diyorsun oda diyor bizim arkadaşın muhasebeci 75 tl bakıyormuş defter tasdiğide almıyormuş açıkcası ben bu meslekten çok ekmek yedim ama insanlarla uğraşmak zor geliyor bana sgk da bir tarih yanlışlığı ceza ba bs unut ceza eksik gün ceza devlet sanki falsonu arıyor kiralık yer arıyorsanız ayrıca bayrampaşa il özel idaresinde kiralık yerler var arkadaşlar büro ofis için 250 tl kiraları var bilginize

Çevrimdışı Yoldaş

• Acemi Kampanyacı
  • **
  • "Ey genç adam, yolumu adım adım bilirsin!.......
« Yanıtla #18 : 13 Aralık 2011, 09:12:04 »
Hayatta kolay olan hiç birşey olmadığı gibi, yapılamayacak bir şey de yok.
Fırsatınız varsa kursa gitmenizi tavsiye ederim, evde de düzenli çalışarak başarabileceğiniz bi sınav...

Çevrimdışı deliefe06

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #19 : 13 Aralık 2011, 09:39:10 »
bende muhasebeciyim yapılacak bir iş değil inşallah 2012 kpss kazanırda kurtulurum bu işten o kadar tiksindirici bir meslek müşteri ile uğraş patronlar ayrı bir hava yine gireceksen sana başarılar arkadaşım şahsen bu sınavlar benim girme imkanım vardı ama ben hem maddi yönü 6-7 bin tl patlıyor hem de çalışma istiyor.Çok zor benim için