Gönderen Konu: Bilkom  (Okunma sayısı 2918 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cilekrecelii

• Hero Member
Ynt: Bilkom
« Yanıtla #10 : 19 Ekim 2011, 13:40:44 »
ayrıca en sevdiği meyvedir Steve jobsun oda olabilir ama beatles da dopru olabilir

Çevrimdışı Tuanna

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #11 : 19 Ekim 2011, 13:40:55 »
1976 yılında Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından kurulan Apple Computer'ın ismi ise, o yıllarda Jobs'un fanı olduğu Beatles grubunun Apple Records plak şirketinden geliyor. Ancak o yıllarda Jobs'un bu girişimi Beatles cephesinde de geniş yankı buldu. Beatles işi Apple'ı mahkemeye vermeye kadar götürdü. 30 yıl kadar süren mahkeme ise Apple Computer'ın Apple ismini gruptan satın almasıyla nihayet 2007 yılında sonuca bağlandı.

Çevrimdışı kamile25

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #12 : 19 Ekim 2011, 13:41:18 »
 Wozniak’ın anlattığına göre  bu isim Gates’in gönüllü çalıştığı çiftlikte aklına gelmiş. Wozniak, Apple Records isminin de müzikle haşır neşir olan Jobs’u etkilemiş olabileceğini belirtiyor.

bende boyle bısıy buldumkı 3 dogru cvb varmıs zaten
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

destek olana destek olurum

Çevrimdışı sahaneyedili

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #13 : 19 Ekim 2011, 13:41:33 »
3 tanesi dogruymuş sıklardan yani 3 tane seciyoruz sanırım

Çevrimdışı gizemlitosbaga

• Forum Moderatörü
  • Hero Member
  • ...Şans cesurdan yanadır...
« Yanıtla #14 : 19 Ekim 2011, 13:41:54 »
3 doğru cevabı var.
Havva ile Adem'in elmasından ilham almıştır.
 Zehirli elma ile intihar eden ünlü bilimadamına gönderme yapmıştır.

bunlardan ikisi, diğerlerini okumadım :/
herhangi bir doğruyu işaretlemek yeterli.
...İster kum tanesi olsun ister kaya, ikisi de aynı şekilde batar suya (OldBoy)...

Çevrimdışı sozten

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #15 : 19 Ekim 2011, 13:42:18 »
turing, bilgisayar biliminin kurucularından biri olarak da sayılıyor. Avrupa’da derin yaralar açtıktan sonra biten savaştan kısa süre sonra, Alan Turing, odasında bir erkek öğrencisiyle eşcinsel ilişki kurarken yakalanıyor. “Yakalanıyor” diyorum çünkü o dönemde pek çok ülkede olduğu gibi İngiltere’de de eşcinsellik büyük bir suç sayılıyor. İlaçla hadım edilme veya hapis cezasından birini seçmeyi katlanılmaz bulan dahi bilim adamı, bir elmanın içine siyanür enjekte edip yiyerek intihar ediyor. Cesedini bulanlar, tek bir ısırık alınmış elmayı hemen yanında görüyor. Tek diş ısırılmış o elma, bilgisayar bilimlerinin kurucusu Alan Mathison Turing’in anısına, Apple şirketinin adı ve simgesi oluyor.

Çevrimdışı Tuanna

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #16 : 19 Ekim 2011, 13:43:02 »
ben uygulamayı açamadığım için göremedim ben katılamadım

Çevrimdışı adamoda

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #17 : 19 Ekim 2011, 13:44:00 »
turing, bilgisayar biliminin kurucularından biri olarak da sayılıyor. Avrupa’da derin yaralar açtıktan sonra biten savaştan kısa süre sonra, Alan Turing, odasında bir erkek öğrencisiyle eşcinsel ilişki kurarken yakalanıyor. “Yakalanıyor” diyorum çünkü o dönemde pek çok ülkede olduğu gibi İngiltere’de de eşcinsellik büyük bir suç sayılıyor. İlaçla hadım edilme veya hapis cezasından birini seçmeyi katlanılmaz bulan dahi bilim adamı, bir elmanın içine siyanür enjekte edip yiyerek intihar ediyor. Cesedini bulanlar, tek bir ısırık alınmış elmayı hemen yanında görüyor. Tek diş ısırılmış o elma, bilgisayar bilimlerinin kurucusu Alan Mathison Turing’in anısına, Apple şirketinin adı ve simgesi oluyor.
şık olarak hangisine denk geliyor yani?

Çevrimdışı Saranda

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #18 : 19 Ekim 2011, 13:44:57 »
eşim tam anlamıyla bir Steve Jobs hayranıydı. Umarım şanslı olurum  :-[

Çevrimdışı Saranda

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #19 : 19 Ekim 2011, 13:47:16 »
ben uygulamayı açamadığım için göremedim ben katılamadım

Arzucum üzülme ben bütün hesaplardan katıldım, inşallah çıkar. ;)