O olay 22 Ağustosda meclisden yasa geçerse olacak ve isteğe bağlı değil ne yazık ki sunulan 3 paket var onlardan birini seçmezseniz standart pakete giriyorsunuz. Ve bir nevi filtreleme olayı yapılcak bazı sitelere ve dns lere. Şu anda Facebook larına Adana dan girildiğini gören arkadaşlar büyük ihtimal doğru bilgi alıyor. Facebook un bu tür konularda alt yapısı çok kuvvetli ve dikat edin girilen işletim sistemi ve tarayıcı türü bile yazıyor. Ben kendimnikine baktığımda şu an İst gözüküyor ve kendi işletim sistemim ve tarayacım , arkadaşlarımda böyle bir olay var mı diye sordum onlarda yaşamadıklarını söylediler. Bu durumda bir gariplik var mesela bir arkadaş kendi hesabında Adana ile girildiğine ve hiç kampanyaya katılmayan eşinde de bunun gözüktüğünü yazmış. Buı durumda hesabınızı ele geçiren kişi rahatlıkla arkdaş listenizide görebilir ve sizinle aynı soyadı taşıyanları kontrol edebilir. Kampanya takıntılılar var bu onların işidir.
Rakiplerinin hesabını kpatanlardan hesapları ele geçirene dünyada tek örneğiz heralde. Fake hesap ve oyları saymıyorum bile. Ve firmalarda siz şikayet ettiğinizde mesela Glade ben şikayet ettim 2 kişiyi hem o 2 kişinin ve benim oylarım silinmiş ve bana mail atılmış hesabınızla çok kere girilmiştir oylar silinmiştir vs. Ben cevap yazdığımda da tek belirttiğim ordaki ilk 10 daki rakiplerimde günde 60 oy ile artarak devam ettiler bu durumda onların oyları başka bilgisayardan atılıyorsa bana ispat edin dedim. Bana verilen cevap otomatik sistem bu bilgisayar yapıyor bunu size maili ilk atanda o . Bende yedim. Çomağa parmağımı soktuğum için benimkide kırıldı önemli değil ama yazık çok büyük bir firmanın adını lekeliyorlar. Bir daha Johnson ürünü alacağıomı sanmıyorum. Şikayet hatlarınıda arayıp olayı telefonda anlatacağım gerçekten adil olacaklarsa o benim gördüğüm her gün 60-70 oy atıp birbirini geçmeye çalışan 1000 li oylardaki kişilerinde oyları silinsin.
Yani bir garip çark va ortada orası kesin dediğim gibi ama hilebazların hilelerini görüp şikayet edince sizde yanında yanıyorsunuz.
Ama tartışma konusu olan Facebook olayında bu DNS olayları ile alakası olduğunu zannetmiyorum. O da bu dümencilerin işidir.