Gönderen Konu: Anneler Gününüz Kutlu Olsun  (Okunma sayısı 1492 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı balca

• Usta Kampanyacı
  • ömer ali-meltem hazan
    • blogum:=)))
Anneler Gününüz Kutlu Olsun
« : 07 Mayıs 2011, 23:11:15 »
Amerika’nın Filedelfiya eyaletinde 9 Mayıs 1966 günü Jarvis isimli bir kızın annesi öldü. Annesini çok seven Jarvis’in üzüntüsü aylarca sürdü. Hayatta kimsesi kalmayan Jarvis ölüm olayına bir türlü alışamadı. Yaşama küstü. Canlılığını, yaşama sevincini yitirdi. Jarvis’in bu durumunu yakından izleyen komşusu Jarvis’le arkadaş oldu. Bir gün yaşlı komşu söyleşi sırasında Jarvis’e «İnsanlar doğar, yaşar, ölür. Bu bir doğa kanunudur.» dedi.
Bu iki cümle, Jarvis’i çok etkiledi. Ölümün de doğmak, yaşamak gibi bir doğa olayı olduğunu düşündü. Ancak bu doğruyu bulmak Jarvis’in annesine olan sevgisini azaltmadı.

Aradan geçen süre içinde ölüm sözcüğünün soğukluğu gitti. Yerine anne sevgisinin sıcaklığı geldi. Artık Jarvis annesini gözyaşları ile değil, severek anmaya başladı. Acıları azaldı. İçinde arı, duru bir sevgi oluştu.

Aradan bir yıl geçti. Bu süre içinde Jarvis, hemen her gün annesinin mezarına çiçekler götürdü. Jarvis’in annesinin ölüm yıldönümünde bütün arkadaşları eve geldi. O gün Jarvis arkadaşlarına :
-Geçen bir yıl içinde çektiğim acılar bana şunu öğretti «Dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak hiçbir sevgi yoktur. Yılın bir gününü annelere ayıralım. O günü annelerimizle ilgili anılarla dolduralım. Böylece annelerimize olan sevgi borcumuzu ödeyelim.» dedi.
Arkadaşları Jarvis’in önerisini çok beğendiler. Birlikte hemen kentin Belediye Başkanına gittiler. Başkan onları dinledi. Öneriyi içtenlikle benimsedi. Daha sonra bu öneri gazetelere, yazarlara anlatıldı. Jarvis ve arkadaşlarının çalışmaları kısa sürede sonuç verdi. Amerika Birleşik Devletleri Kongresi mayıs ayının ikinci pazar gününün Anneler Günü olarak kutlanmasını kararlaştırdı.

Anneler günü ilk kez 1908 yılında kutlandı. Daha sonra bütün uygar ülkelerde kutlanmaya başlandı. Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü gazetelerde annelerle ilgili yazılar, anılar, şiirler yayınlanır. Radyo ve televizyonda ana sevgisini konu eden konuşmalar yapılır. Türk Kadınlar Birliği'nin şubesi olan illerde yılın anneleri seçilir. Okullarımızda ayrıca Anneler Günü nedeniyle toplantılar düzenlenir. Bu toplantılarda okunan şiirler, söylenen türküler, şarkılar, annelere armağan edilir. Filimler gösterilir. Sergiler düzenlenir.

ANNE KALBİ
Delikanlı,katı yürekli bir kızı sevmiş ve onunla evlenmek istemişti.Ancak kız,korkunç bir şart ileri sürerek:Senin sevgini ölçmek istiyorum,dedi.Bunun için de köpeğime yedirmek üzere bana annenin kalbini getireceksin. Delikanlı,tüyler ürperten bu teklif karşısında ne yapacağını şaşırmış ve uzun bir tereddütten sonra hislerine mağlup olup annesini öldürmeye karar vermişti.Annesi,belki de durumu farkettiği için oğluna fazla direnmedi.Ve çocuk,annesini öldürerek kalbini bir mendile koydu.Delikanlı,kızın isteğini yerine getirmiş olmanın heyecanıyla yolda koşarken,ayağı bir taşa takıldı.Kendisi bir tarafa,mendil içindeki kalp bir tarafa fırladı.Canının acısından,ağzından ister istemez"Ah anacığım!"sözleri döküldüğünde annesinin tozlara bulanan ve hala soğumamış olan kalbinden bir ses yükseldi:
-Canım yavrum,bir yerin acıdı mı?
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin tıklasanız yeter

Çevrimdışı devrim1986

• Usta Kampanyacı
  • P.S. ✿ I Love You..✿
Ynt: Anneler Gününüz Kutlu Olsun
« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2011, 23:18:13 »
42 dk kaldı büyük kutlamaya... :D :D
Dünyalar kadar değil aşklarım kadarsın...

Çevrimdışı sonay_27

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #2 : 07 Mayıs 2011, 23:39:51 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
 buda bana ve benim gibi anne hasreti çekenlere gelsin.tam 6 yıl oldu gözlerimin içine son kez bakalı,tam ona en ihtiyacım olacağı anda kaybettim.ondan sonra öle büyük acılar yaşadım ki..rabbim kimseyi annesiz bırakmasın.çok zor çookkk :'(

"son bir şans verseler hayatı bırakır sana yaşardım ANNEEMMM"
"yanımızdayken kıymetini bilemeyiz kaybedince kendimizden geçeriz" :'( :'(

Çevrimdışı balca

• Usta Kampanyacı
  • ömer ali-meltem hazan
« Yanıtla #3 : 07 Mayıs 2011, 23:49:04 »
 buda bana ve benim gibi anne hasreti çekenlere gelsin.tam 6 yıl oldu gözlerimin içine son kez bakalı,tam ona en ihtiyacım olacağı anda kaybettim.ondan sonra öle büyük acılar yaşadım ki..rabbim kimseyi annesiz bırakmasın.çok zor çookkk :'(

"son bir şans verseler hayatı bırakır sana yaşardım ANNEEMMM"
"yanımızdayken kıymetini bilemeyiz kaybedince kendimizden geçeriz" :'( :'(
Rabbım yardımcın olsun...çok zor degılmı? hayat ıste dıyorsun...ecel dıyorsun...ne bıleyım kelımelerın tukendıgı yer...

Çevrimdışı harunn0

• Usta Kampanyacı
  • ...
« Yanıtla #4 : 08 Mayıs 2011, 13:37:32 »
forum daki tüm annelerimizin annler günü kutlu olsun...
...

Çevrimdışı gizemlitosbaga

• Forum Moderatörü
  • Hero Member
  • ...Şans cesurdan yanadır...
« Yanıtla #5 : 08 Mayıs 2011, 13:41:29 »
Forumumuzdaki tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun :)
...İster kum tanesi olsun ister kaya, ikisi de aynı şekilde batar suya (OldBoy)...

Çevrimdışı uzaksehirler

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #6 : 08 Mayıs 2011, 13:47:48 »
annesini yada yavrusunu kaybedenlere sabır diliyorum bu gün. kucaklaşabilenlere ise uzun yıllar birlikte mutluluklar dilerim. Ahirete göç etmiş tüm annelerin mekanı cennet olur inş

Çevrimdışı caddy

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #7 : 08 Mayıs 2011, 13:51:01 »
Tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun.İyi ki varsınız.

Çevrimdışı kreval

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #8 : 08 Mayıs 2011, 13:54:17 »
forumdaki tüm annelerin anneler günü kutlu olsun. Anneleri  dünyada olmayanların mekanları cennet olsun .....
Öfke gelir,göz kızarır. Öfke gider,yüz kızarır...

Çevrimdışı balca

• Usta Kampanyacı
  • ömer ali-meltem hazan
« Yanıtla #9 : 08 Mayıs 2011, 14:00:49 »
gıttık anneme bluz aldık babamla...cok sevındı ya...bır de metın yazmıstım ona onu okudum dergıde cıkan yazımdı...cok sevındı gözlerı doldu sarıldı...Allah tan tek ıstedıgm hep yanımda olması... :)