Merhaba arkadaşlar.Dün akşam bize bir arkadaşımız misafirliğe geldi.İşte hoş beş sohbetten sonra internetten kazandığımız hediyelerden konu açılınca nasıl kazanıyorsunuz ben de yapabilir miyim diye sordu.İşte anlattık şöyle oluyor böyle yapacaksın diye.Bunun için sana bir facebook hesabı alalım dedim.Facebook hesabı için de yeni bir email alalım bu email ve facebook hesabıyla yarışmalara katılırsın dedim.
Sonra hotmail den bu arkadaşımın adı ve soyadı ile bir email aldım.Örneğin Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapin gibi.(bu mail örnek için yazılmıştır gerçekle ilgisi yoktur.)
Emaili alınca facebook'a girip adına yeni hesap açmaya çalıştım ama her defasında bu email ile bir hesap mevcut uyarısı aldım.
Acaba tarayıcı benim emaili mi görüyor altta diye çerezleri sildim tekrar tekrar denedim sonuç alamadım.
Ben de bu sefer madem bu emaile ait bir facebook hesabı var o zaman şifremi gönder diyerek şifremi unuttum bölümünden yeni şifre istedim.İşte akıllılara zarar işler burada başladı.
Henüz facebook tan alamadığım hesabın şifresi az önce aldığım emaile geldi.Yani aynı email ile bir başkasına ait olan facebook şifresi bana geldi.O an ben acaba dedim facebook bu emaille bir hesap mevcut uyarı verirken yeni hesabımızı oluşturduda ben mi farketmedim neyse bu şifre ile gireyim diye düşünürken,facebook hesabına girmemle şok olmam bir oldu.!!
Yaklaşık 50 tane arkadaşı olan ve o anda bir iki arkadaşıyla sohbette olan bir hesap çıktı karşıma.
Yanımdaki arkadaş bu işlerden çok fazla anlamadığı için ne olup bittiğini fazla anlayamadı.Venüsü çağırdım meseleyi anlattım ağzı açık kaldı o da şok oldu.Neyse bu hesap sahibinin online olan bir arkadaşına durumu anlattım tabi o da şok oldu.O da İnanamadı.Şifresini verdim bence arkadaşına söyle yeni hesap açsın bu hesabınıda sonlandırsın dedim.
Sonra oturduk düşündük meselenin hotmail den kaynaklandığını hotmailin aynı emaili bir daha vermesi ile bu durumun oluştuğuna karar verdik.Hotmail'e güvenimiz azaldı, kalmadı.
İşte böyle arkadaşlar.Yaklaşık 13 yıldır internet kullanıcısıyım böyle bir olayla karşılaşmadım..
Allah hepimizin hesaplarını korusun..Amin