Tabii arkadaşlar sanıyorum 2-2,5 yıl oldu Koç grubu perakendecilikten çekildi, global krizden önce yabancı bir yatırım bankası bu markaların hepsini satın almıştı (tansaş-şok-migros-macrocenter). Bu yatırım bankası şube sayısını arttırıp mağazaları ve değerini arttırıp satmaktı sanırım. Ayrı pazarlama taktiklerinden çıkıp Migros Club kartı Money Club kart yaptılar falan. Macrocenter malumunuz pahalı konsepti o konuda yorum yapamam alışverişim yok. Ama sebze reyonu hariç ben de benchmark yaptım, insertleri aldım kıyasladım, fark göremedim. Kampanyalarda eş zamanlı yada paralel yürüyor. Ocakta Migros'ta 555 ödüllü Kosla çekilişi oldu şimdi 333 ödüllü Kosla çekilişi Tansaş'ta.
Hep perakendecilerin tedarikçisi konumundaki şirketlerde çalıştığımdan bu grubu çok iyi biliyorum. Bir cam fabrikasında da ürünlerimiz Touch me markasıyla satılıyordu. En son çalıştığım gıda firmasına da Migros gelip sebze ve et ürünleri satmak istedi. Amaçları da üreticiden çok yüklü mal çekip ürünü ucuza almakmış. Büyük pastane, kafe markaları ile görüşüyorlarmış bu konuda. Ege'de grubun et kesim tesisi var, yine Gebze'de Cross docking denen bir lojistik depo üssü var. Tansaş, Migros her yere ürünler bu depodan çıkıyor. Macrocenter'ı işin dışında tutuyorum çünkü pahalı konsept, hiç de gidip alışveriş yapmadım ne yalan söyleyeyim ama Şok- Migros ve Tansaşta maalesef fiyat farkına rastlayamıyorum. Sadece Migros'ta Money Kart'a indirimli 1 TL diyorsa Şok'ta direk 1 TL yazıyor. Yani Money kart istemiyor.
Hatta İglo çekilişinde de bir arkadaş dert yanmıştı, çok katılım olduğundan serzenişte bulununca Migros ve Tansaş'ta ayrı ayrı değil tek çekiliş yapılmış, yani 10-10 ayrı ayrı 20 LCD verileceğine sadece 10 LCD verilmiş.