Gönderen Konu: eksisozluk ,facebook'ta ekledikten sonra selam vermeyen tip  (Okunma sayısı 1126 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı bkaur

• Deneyimli Kampanyacı

;D ;D ;D ;D ;D
1.ben eklemedim sen ekledin diyen tip e dönüşme ihtimalini bünyesinde barındıran tip tir ayrıca.

(erci, 04.09.2010 23:36)
  #20229424  paylaş     şikayet et  

2.bunlara bir nebze katlanılsa bile `facebook'ta ekledikten sonra nedensiz bir şekilde arkadaş listesinden silen tip`ler de var ki allah'ın onlara biraz akıl fikir ihsan etmesini istiyorum. dengesiz misin arkadaşım? hem ekliyor hem siliyorsun. bi karar ver.

(bonbonsekeri, 04.09.2010 23:43)
  #20229513  paylaş     şikayet et  

3.işte biz bu tiptekilere facebook arkadaşı diyoruz.

(gissecret, 04.09.2010 23:48 ~ 23:48)
  #20229557  paylaş     şikayet et  

4."ilkokul arkadaşlarını bulmak" kavramıyla türemiş yaratıktır. ciddiyim bak. herkeste bir coşku "ilkokul arkadaşlarımla görüşmeye başladık buluştuk gezdik" felam. ama bu ekip facebook üzerinde birbirini sallamıyor. ben iki türlüsünü de sallamıyorum. ulan adamı ilkokulda sevmezdim zaten şimdi şirinlik yapmanın alemi ne. hem ilkokul adı üstünde işte. hızlı okuma yarışması önümüze gelene 100 tekme felam. adam o günden sonra şekilden şekile girmiş, 70 level atlamış o zamanki ruh haliyle şimdiki halinin arasında eser benzerlik yok. normal bence.

ben konuşmayacağım adamı eklemiyorum. ama onlar ekliyor. reddetmiyorum hepten dötü kalktı demesinler diye kalıyorlar öyle.resme felam yorum yaparlarsa muhabbet ısınıyor onun dışında elleşmiyorum.

(dukebell, 04.09.2010 23:55)
  #20229648  paylaş     şikayet et  

5.insan psikolojisi ve internetin insan ilşkilerine etkisi adı alltında mercek altına alınması gereken tiptir. ama sayıları o kadar çok ki şaşırmamak elde değil. yıllarca görmediğin, haber alamadığın arkadaşın(!) seni arkadaş olarak eklemiş. seviniyorsun, eski anılar geliyor aklına. neyse... bu arkadaşla çevrimiçi durumdayken karşılaşıyorsun. e bunca yıldan sonra burada bulmuşsunuz birbirinizi, samimi bir cümle kurarak diyaloğa giriyorsunuz.

- oooo x seni burada görmek gerçekten çok güzel. nasılsın, ne yappıyorsun, nasıl gidiyor? anlat hele.
- idr ediyoruz. sen nslsn?

bu mudur lan? yani yıllardır görmediğin bir ahbabının sorusuna vereceğin cevap bu kadar samimiyetsiz, bu kadar mekanik, bu kadar mı soğuktur? ayrıca o ünlü harfler, kullanınca bir tarafına mı batıyor? gel de devam ettir diyaloğu. tepkisel bir cevap olarak "iyi" deyip beklliyorum bir şeyler yazmasını. ama yok, bir şey yazdığı da yok. hemen o an veriyorsun tepkiyi, arkadaş listesine girip varlığı ile yokluğu arasında hiçbir fark olmayan bu yavşağı siliyorsun. sonra da kendine kızıyorsun hâlâ arkadaşlık, dostluk, vefa gibi değerlere inanabildiğin için. aklına filmlerde, romanlarda yıllar sonra birbiriyle karşılaşan insanların dokunaklı kavuşma sahneleri geliyor ve "hakikatten çok şey değişmiş" diyorsun.

böyle tecrübeler facebook'un aslında ne kadar salakça ve yapay bir oluşum olduğu gerçeğini düşündürebilir ama bende öyle olmuyor. sadece reel alemde fark edemediğiniz gerçeklikleri sanal alemde fark edebildiğiniz için kızıyorsunuz facebook'a. gitgide bir video paylaşım sitesine dönen bu organizasyon, aslında insanların ne kadar yalnız olduğunu ve sosyalleşmeye ihtiyaç duyduğunu ama bunun yanında ne kadar a sosyal oldukları gerçeğini çok iyi anlatıyor. yüzlerce arkadaşla listesini doldurup övünen salaklara seleniyorum: o listede 5 kişi olsun. 5 gerçek arkadaş, 5 dost. o zaman bir işe yarar facebook.

(nehirlerden, 05.09.2010 00:03 ~ 02:09)
  #20229756  paylaş     şikayet et  

6.(bkz: facebook'ta elledikten sonra selam vermeyen tip)

(layt suth, 05.09.2010 00:07)
  #20229808  paylaş     şikayet et  

7.bir ileri sürümü ise siz selam verince sizin halinizi hatırınızı sormayan tiptir. mesela:

- merhaba x, nasılsın, hayat nasıl gidiyor, neler yapıyorsun?
- teşekkür ederim sağol.*

(johnmalkow, 05.09.2010 07:51 ~ 07:52)
  #20232542  paylaş     şikayet et  

8.ben bu...facebook selamsızları diyorum. hele şimdi gavur ellerde bundan sürüyle var. adam request etmiş, biz de büyüklük edip kabul etmişiz (bah hele), la ertesi gün görüyorum ertesi gün....selam vermiyor dingil. olm 9 saat önce "aha bu denyoyu da ekleyeyim arkadaşlara, kalabalık durur" diye geçirdin aklında...bir işlem yürüttün benim adım üzerine...bi selam ver yavşak!

biz hisli memleketten geliyoruz olm...böyle şeylere kafayı takarız, sonra bi başka olayın olur bi bakmışsın dalmışım sana...hepiniz japonsunuz zaten...

(hiyel, 28.10.2010 03:56)
  #20726556  paylaş     şikayet et  

9.daha önce karşıma çıkan ve ardından kendisini arkadaş listemden silmemi sağlayan tiptir.

-nasılsın abi? nerelerdesin?

-ok.

bu ne lan? ok ne ?

(acimasiz gercekler, 28.10.2010 04:26)
  #20726690  paylaş     şikayet et  

10.selam verirseniz de, sanki siz onu eklemişsiniz havası verir.

(ovelly, 28.10.2010 04:49)
  #20726782  paylaş     şikayet et  

« Son Düzenleme: 21 Mart 2011, 13:55:52 Gönderen: bkaur »
"Bence Dünyanin Yedi Harikasi :
1) görmek
2) duymak
3) dokunmak
4) tatmak
5) hissetmek
6) gülm