Gönderen Konu: akillibebek.com'dan Bir okuruma hediye kitap!  (Okunma sayısı 1609 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı enavci

• Usta Kampanyacı
akillibebek.com'dan Bir okuruma hediye kitap!
« : 17 Şubat 2011, 14:35:27 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Bir okuruma hediye kitap! 
Yazarlar - Küçük Adamın Annesi 
Yazar Banu Erciyes     
Tuesday, 15 February 2011 

Sık sık kitapçıya gideriz biz ailece. İçinde bulunmaktan en keyif aldığım yerlerin başındadır kitapçılar.

Gideriz, bakarız, inceleriz, kitapların kokusunu içimize çekeriz. Not alırız, karar veririz, plan yaparız alacağımız kitaplar hakkında.

Aşığım ben kitaba. Çocukluğumda yatağıma kitaplarımı alır, sarılıp yatardım. Her gün okul yolundaki kitapçıya girer, tekrar tekrar karıştırırdım raflardaki her türlü kitabı. Büyüdüm salonumun başköşesi hep kitaplığıma ait oldu. Tatiller benim için ağaç gölgesinde yatılıp, iki hafta kesintisiz kitap okunacak demekti.

İnsanların çocuklarına kitap almadıklarını anlayınca o yüzden bu kadar şaşırdım galiba.

Meğer çocuklarına kitap okutmuyormuş anneler babalar. Hatta umurlarında değilmiş. Hatta hangi kitabı seviyor diye sorunca ‘tanıtım broşürü’ diyecek kadar da farkında değilmişler kitap okumanın öneminin.

Ben inanamadım, siz inanabiliyor musunuz?

Cogitoy.com’un Facebook sayfasında hediyeli sorularımız var. Sorduk; “Çocuğunuz en sevdiği kitap nedir?” diye. O kadar cevabın arasından gerçekten seçerek kitap aldığı ve önemsediği belli olan cevap sayısı iki elin parmaklarını geçmez.

Peki, neden çocuk kitabına bu kadar uzağız?

Neden? Çok mu pahalı geliyor?

Olabilir. Türkiye’de çocuk kitapları hala fazla talep görmediği için fiyatları yüksek. Ancak Doğan Egmont, İş Kültür Yayınları gibi çok sayıda kitap basan büyük yayınevleri maliyetlerini düşük tutabiliyorlar.

Neden? Kaliteli ürün mü bulunamıyor?

İşte bunu zannetmiyorum. Anneler biraz araştırsa, kitapların içini açıp baksa, çizimleri değerlendirse şu anda piyasada satışta olan çok kaliteli kitaplar bulabilirler.

Neden? Çocuklar kitapla ilgilenmiyor mu?

Evet, ilgilenmezler. Ama biz bir yerden başlamazsak asla ilgilenmeyecekler. Küçük yaşlarda yırtamayacakları kalın karton sayfalı kitapları tercih edin. Emin olun kağıt sayfaları yırtacaktır çoğu. Onu kitaba alıştıracak renkli eğlenceli kitapları tercih edin. Önce siz sabır gösterin, ilgilenmese de sürekli kitap okuma zamanları yaratın. Bir süre sonra o da meraklanacaktır. Biraz sabır sadece.

Neden? Siz kitap sevmiyor musunuz?

Olabilir, biz büyürken anne babalarımız bu kadar bilinçli değillerdi belki. İlk kitabınızla okulda tanıştınız belki. Ama çocuklarımızı ne kadar erken kitap okumaya alıştırırsak o kadar iyi bir iş yapmış oluruz onlar için.

Birçok sebep var belki çocuklarımıza kitap almamak için ama bunların hiçbiri bahane değil, değil mi? Biz anne babalar onlar için en iyisini istemiyor muyuz her zaman?

Mutlu olsun, ayakları üstünde durabilsin, tatmin olsun hayatından istemiyor muyuz?

O zaman yapmamız gereken en önemli işlerden biri onları kitabın büyülü dünyasıyla tanıştırmak. Onları kitaba aşık etmek.

Ben de hem çocuklarınıza kitap alırken sizlere fikir versin hem de aranızdan birinin kitaplığına ufak bir katkım olsun diye bu yazıya yorum yapan bir üyemize harika bir çocuk kitabı hediye ediyorum.

Batuş’un en sevdiklerinden biri.

Yapı Kredi Yayınları’ndan

Bayılarak okuduğumuz Feridun Oral kitaplarından

KIRMIZI ELMA