bence hiç kızmayın çocuğum yok, yeğenimde yok ama sonuçta aynı şeyleri bizde yaptık ablam annemin canına okudu resmen bende dilimle yaparmışım herşeyi karışıp dururmuşum herşeye

bunlar ilk an kızdırsada güzel anılar bence annem anlatırken kahkalara boğuluyoruz biz...
Çocukla fazla yüzgöz olmayacaksın.Köpeklere fısıldayan adam nasıl yola getiriyor o canavarları görüyorsunuz.
Problemi çocuktan ziyade kendimizde ararsak daha doğru olur.Çocukların davranış bozuklukları, bizim davranış bozukluğumuzun onlar üzerindeki yansımasıdır.
Fazla yazmayayım yeter bu kadar.
çocuğunuz yok besbelli.siz insanın evladının üzerine titremesinin ne demek olduğunu bilemezsiniz.Çocuğunuz olduktan sonra tekrar buraya beklerim.
Dikkatli olun herzaman önce kendine zarar vermesin. soğukkanlı olmaya çalışın arkadaşlar ve sabırla geçecektir. yaklaşık 5-6 yaşa kadar sürer bu durum. çocuk herşeye muhalif olarak kendini var etmeye çalışır. Çok büyük cezalar vermeyin arada iyi halden ceza indirimi

) ya da bağışlayın ki oda bağışlamayı öğrensin. Katı kuralları olan cezalar çocuğun psikolojisine zarar verir. Unutmayalım onlar hayatı bizim gözümüzle algılayamaz. ve malesef hayat hata yapmadan öğrenilmez.
Çocukla fazla yüzgöz olmayacaksın.Köpeklere fısıldayan adam nasıl yola getiriyor o canavarları görüyorsunuz.
Problemi çocuktan ziyade kendimizde ararsak daha doğru olur.Çocukların davranış bozuklukları, bizim davranış bozukluğumuzun onlar üzerindeki yansımasıdır.
Fazla yazmayayım yeter bu kadar.
çocuğunuz yok besbelli.siz insanın evladının üzerine titremesinin ne demek olduğunu bilemezsiniz.Çocuğunuz olduktan sonra tekrar buraya beklerim. 
Mesele çocuk sahibi olup olmamak değil.Beyni olan herkes görür .Görüyorum,okuyorum sorunlu psikolojiyle çocuk sahibi olup hem kendi şaftının hemde çocukların şaftını kaydıran insanları.
Sorun ! evladının üzerine titreme dozunu ayarlayamayan ebeveynlerin bütün hayatlarını titrek geçirmesi.Çocukla fazla yüz göz olmayacaksın dememdeki maksat budur.Aşırı ilgi değil insanı hayvanı bitkiyi bile bozar.Örnek veriyorum kimse üzerine alınmasın."Görüyorum gözü olan herkes görür,evde kocasından gereken ilgiyi göremeyip (birde üzerine aldatılmışsa)bütün ilgisini çocuğuna yöneltip hem kendi yaşam kalitesini hemde çocuğun psikolojisini bozan ama sorunu hep başka yerlerde arayan kadınları.Görüyorum, kendisi çocukken kendisine gösterilen ilgisizliğin verdiği aşağılık psikolojiyle çocuğuna aşırı ilgi gösterip tepesine çıkartan anne babaları.Basit bir işi için bile 3-5 ay kursa giden insanların,saçma sapan işlere saatlerini harcayan insanların, çocuklarının ruh ve beden sağlığı için açıp tek bir kitap okumamasınıda görüyorum.Fazlası kadar azıda zarardır bunuda biliyorum.
Yazdıklarımdan anlaşılması gerekenide yazayımda tam olsun.
İnsan önce kendisini eğitecek, yetiştirecek, anlayacak ondan sonra çocuk sahibi olacak.
Kendisini anlamadan, tanımadan,tanımlamadan,tamamlanmadan çocuk sahibi olan kişi o çocuğun elinde oyuncak olur.
biolog bey,herkes çocuğunu istediği gibi yetiştirmekte özgürdür.Siz salarsınız sonuçlarına katlanırsınız,başkası üstüne titrer ve sonuçlarına katlanır.Hem konuyu dağıtmayalım ki konu amacından sapmasın...
Yok yok ne ben anlatabileceğim kendimi ne siz anlamak için çaba göstereceksiniz.Yani bu yazdıklarımdan çocuğunuzu şöylemi yetiştirin demişim.Bunu mu anladınız yani !!
Ben en iyisi Gülse Birsel'e mail atayımda yeni emolar geliyor hazırlıklı ol diyeyim.
Kalın sağlıcakla.
Yok yok ne ben anlatabileceğim kendimi ne siz anlamak için çaba göstereceksiniz.Yani bu yazdıklarımdan çocuğunuzu şöylemi yetiştirin demişim.Bunu mu anladınız yani !!
Ben en iyisi Gülse Birsel'e mail atayımda yeni emolar geliyor hazırlıklı ol diyeyim.
Kalın sağlıcakla.
çocuk bakımı ile ilgili görüşlerinize katılmıyorum biolog bey.teori ile pratik birbirlerinden çok farklı çünkü...Lütfen söz konusu konuyu kişisel algılamayın, hem siz hem eşiniz venüsger hanım...
Bence bu konu yeterince uzadı.