Sizlerle başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum.
Geçen hafta sonu göztepedeki Optimum alışveriş merkezine gittim. Çıkışta elinde Club Dedeman'ın broşürü olan genç biri (anketör gözüyle de bakabilirsiniz) Club dedeman'ın hediye tatil kampanyası olduğunu ve katılmak isteyip istemediğimi sordu. Katılmayı kabul edince ad,soyad,telefon ve meslek ilgilerimi alıp kazanmam halinde benimle irtibata geçeceklerini söyledi.
Dün telefon geldi ve club dedeman'dan 4 gün 3 gecelik 4 kişilik bir tatil kazandığımı, bu tatili 2009 yılı içerisinde kullanabileceğimi ve tatili almak için gayrettepedeki dedeman otele gidip tanıtıma katılmam gerektiği söylendi. Dün işim olduğu içn bu akşam gittim.
2 saatlik bir görüşmenin olacağını ve bu görüşmeden sonra tatil hediyemin verileceği söylendi. Ancak dikkatimi çeken bir nokta orada benim gibi birçok insanın olmasıydı. Hatta sıra beklerken bir tış görevlisinin bir aileye birşeyler satmaya çalıştığını hatta bugün şuanda alırsa 4000TL indirim yapacaklarını söylediğine ve ailenin kabul etmeyip gittiğine şahit oldum. Orada bulunan başka bir görevli satış yetkilisine aileye hediye tatili verdin mi diye sorduğunda yetkilnin cevabı "hayır ne verecem" şeklinde oldu (daha sonra bu davranışın genel bir tutum olmadığını satış yetkilisinin hatası olduğunu öğendim).
Biraz bekledikten sonra beni içeride birçok masanın bulunduğu ve bu masalarda aileler ile satış yetkililerinin konuştuğu bir salona aldılar. Salonda yan masadakilerin sesinin duyulmaması için çok yüksek seste müzik yayını yapılıyordu hatta bazen kendi görüştüğünüz kişinin ne dediğini bile anlamıyordunuz.
Olayın aslında RCI adındaki bir firmanın klüp üyeliğinin tanıtımı olduğunu öğrendim. Klübe üye olsanız da olmasanız da hediyeyi alabiliyorsunuz ancak 2 saat boyunca tatınımı dinlemeniz gerekiyor.
2 saatin sonunda bana yapılan teklif şöyleydi;
Klübe girmek için 7400TL (o anda karar verirseniz 4000TL indirim yapılıyor) verip 20 yıl boyunca yıllık 400TL civarında bir para veriyorsunuz ve her yıl dünyanın herhangi bir yerinde 5 yıldızlı bir otelde 1 haftalık tatil yapma hakkınız oluyor.
Ben teklifi kabul etmeyip ücretsiz tatil için gerekli dökümanı alıp çıktım.
Dökümanda dikkatimi çeken birkaç nokta var;
* Hediye tatil Club Dedeman'ın tüm olanaklarını kapsıyor ancak ulaşım ve
yeme içme giderleri size ait
* Telefonda 2009 içerisinde kullanabilirsiniz denilen tatil formda sadece 2009'un mayıs ve haziran ayları için geçerli
* Tatile gitmeden önce 100$ depozito yatırmanız gerekiyor.
* Tatile gitmeden en az 2 hafta önce 3 tane tarih aralığı belirleyip faks çekiyorsunuz. Firma size doluluk oranına göre bu periyotlardan birini kabul edebiliyor yada isterseniz başka bir tarihte sizi davet ediyor.
Sizlerin de karşısına bu tarz birşey çıkarsa ne ile karşılaşacağınızı bilmenizi istedim