Gönderen Konu: Hayırlı Ramazanlar...  (Okunma sayısı 26263 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Scorpion

• Acemi Kampanyacı
  • **
Ynt: Hayırlı Ramazanlar...
« Yanıtla #120 : 16 Ağustos 2010, 01:33:39 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
bizim ramazan davulcusu beni bugün hasta etti,bunasıl davul çalma sanki teneke çalıyor dam dam dam ne bir melodi ne bir müzik, ne bir ahenk, birde sert vuruyor sanki kafama kafama böyle giderse birgün kavga etcem kendimi zor tutuyorum bune ya bu zamanda davulmu kaldı, ha birde ramazan topu ay her top atılışında yerimden hopluyorum bu gelenekler artık değişmeli.

Zaten çok az bi gelenek görenek kaldı onlarda bitsin rahat edin. Şurda 1 ay davul sesi dinlesen ölmezsin. 2 dakika katlanamıyomusun? İzmirlimisin?
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz, bırakın dostlarınız sizi geçsin... La Rochefoucauld

Çevrimdışı Berfinn

• Yeni Kampanyacı
  • *
« Yanıtla #121 : 16 Ağustos 2010, 01:38:23 »
gerçekten çok kötü çalıyor,birde bekliyor kardeşim çalarak git ne bekliyorsun bu ktü davul sesinle , bitsin bu gelenek  bir ay değil bir gün daha çekemiyorum  herkesin  kendilerine göre uyandırılma yöntemleri var yani artık modern bir çağdayız bence boş

Çevrimdışı Scorpion

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #122 : 16 Ağustos 2010, 01:44:01 »
Valla rahatsız olsanda olmasanda dinleyeceksin o sesi. Davul geleneğini Ramazan topu geleneğini hiç kimse yıkamaz hangi çağ olursa olsun. Sonucta %90ı Müslüman bi ülkede yasıyoruz geri kalan %10 rahatsız oluyo diye 100 yıllık gelenek bozulmaz..
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz, bırakın dostlarınız sizi geçsin... La Rochefoucauld

Çevrimdışı devrim1986

• Usta Kampanyacı
  • P.S. ✿ I Love You..✿
« Yanıtla #123 : 16 Ağustos 2010, 01:50:31 »
Valla rahatsız olsanda olmasanda dinleyeceksin o sesi. Davul geleneğini Ramazan topu geleneğini hiç kimse yıkamaz hangi çağ olursa olsun. Sonucta %90ı Müslüman bi ülkede yasıyoruz geri kalan %10 rahatsız oluyo diye 100 yıllık gelenek bozulmaz..

kanka geleneklere olan bir başkaldırış değil sadece davulcu iyi çalmadığından baş ağrısı yapmış..derdini paylaşmak istemiş..bizim örf ve adetlerimiz hala yaşıyor..kimseler de YIKAMAZ (!!) ..
Dünyalar kadar değil aşklarım kadarsın...

Çevrimdışı KüL Kedisi

• Usta Kampanyacı
  • Uğur Böcüsü
« Yanıtla #124 : 16 Ağustos 2010, 01:52:53 »
Bende severim davulcuyuda mübarek pek erken geçiyor bizimkileri uyandırıyor erkenden sonra babam bilgisayarı elimden alıyor gidip konuşcam adamla yarım saat sonra geçsin bizim mahalleden  :D

Çevrimdışı Scorpion

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #125 : 16 Ağustos 2010, 01:55:33 »
bende müslümanım ama çekemiyorum değişmeli aynı senin kafanında değişmesi gibi

Neyse.. Gece gece uykunu kaçırmayayım şimdi  ;)

değişmeli devrim gelenek değişmeli, eskiden uyandırılmak için mecburen bu yöntem kullanılıyormuş imkanlar yokmuş şimdi öylemi

Hadi değiştirebiliyosan buyur değiştir meydan senin... ;D

Çevrimdışı devrim1986

• Usta Kampanyacı
  • P.S. ✿ I Love You..✿
« Yanıtla #126 : 16 Ağustos 2010, 01:55:40 »
değişmeli devrim gelenek değişmeli, eskiden uyandırılmak için mecburen bu yöntem kullanılıyormuş imkanlar yokmuş şimdi öylemi

tabii başka yöntemlerde var..hani deriz ya eski köye yeni adet mi getirilirmiş..herkes kendince haklıdır..burada amaç toplumun marjinal faydası..herkes herkesi idare etmesini bilmeli..mesela yollarda nişan geceleri yapılıyor..saat 00:00 ' a kadar canlı müzik..valilikten de izin aldıkları için bir müdahale edemiyorsun..bazı şeyler zaten zamanla değişiyor..ama köken hep aynı kalacak eminim.. :):)

Çevrimdışı a1ONEboy

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #127 : 16 Ağustos 2010, 01:57:29 »
bizim ramazan davulcusu beni bugün hasta etti,bunasıl davul çalma sanki teneke çalıyor dam dam dam ne bir melodi ne bir müzik, ne bir ahenk, birde sert vuruyor sanki kafama kafama böyle giderse birgün kavga etcem kendimi zor tutuyorum bune ya bu zamanda davulmu kaldı, ha birde ramazan topu ay her top atılışında yerimden hopluyorum bu gelenekler artık değişmeli.

Zaten çok az bi gelenek görenek kaldı onlarda bitsin rahat edin. Şurda 1 ay davul sesi dinlesen ölmezsin. 2 dakika katlanamıyomusun? İzmirlimisin?
izmirle ne alakası var ???
YGS , LYS ve benzeri sınavlardan dolayı kapalıyız !

Çevrimdışı Berfinn

• Yeni Kampanyacı
  • *
« Yanıtla #128 : 16 Ağustos 2010, 01:58:52 »
inş.değişir diyorum ve davulcu  gelmeden biraz uyuyayım  iyi geceler sizlere

Çevrimdışı devrim1986

• Usta Kampanyacı
  • P.S. ✿ I Love You..✿
« Yanıtla #129 : 16 Ağustos 2010, 01:59:48 »
Bende severim davulcuyuda mübarek pek erken geçiyor bizimkileri uyandırıyor erkenden sonra babam bilgisayarı elimden alıyor gidip konuşcam adamla yarım saat sonra geçsin bizim mahalleden  :D

"mübarek" konuşayım da bende bak diyeyim Esra 30 'dk geç gelmeni istiyor..ona göre sonra külahları değişiriz.. :D :D