yeni yasa yı bilmiyorsun herhalde nursen eylül veya ekimde yürürlüğe girecek o zaman değişiyor 10 güne iniyor arkadaşım ben sağlık güvencesi anladım normal sigorta ödenme süresi 30 gün dür
yeni yasa yı bilmiyorsun herhalde nursen eylül veya ekimde yürürlüğe girecek o zaman değişiyor 10 güne iniyor arkadaşım
arkadas su ankı durumu sormus eylul ekımı sormamıs ole demıs olsa senın dedıgını yazrdım ayrıca gırıcek derler yasanın gırmesı yıllar surer saglık bakanlıgı ıslerı bellı olmaz canım
merhaba sosyal güvenlik kurumu personeliyim
geriye dönük 1 yıl içinde en az 30 sigorta primi yatırılması lazım eğer işten çıkış varsa geriye dönük 1 yıl içinde en az 90 günlük sigorta primi yatırılmış olması lazım. işten çıkış halinde 90 gün sigortan varsa işten çıktıktan sonraki 99 gün sigortalının kendisi eş ve çocukları sgk dan sağlık yardımı alabiliyor. sigorta numaranı erirsen hafta içi sistemden bakabilirim sağlık yardımı alıp alamayacağına.
30 güne indi arkadaslar, esim is değistirdiği için takibimde biliyorum

ayrıca, 18 yas altı çocukları kayıt ettirilince (ssk kuruma idi sanırım) sigorta olmasa bile muayene ettirebiliyorsunuz...
Arkadaşlar bu konu benim ihtisas alanıma giriyor Muhasebeci olduğum için. 30 gün SSK primi yatırıldığı zaman sigortalı kişi ve ailesi sağlık yardımı alabiliyor.....
benim zamanımda 120 gündü muhasebeden vizite kağıdı almak lazımdı acil evden hastaneye gitsen vizite kağıdı diye tuttururlardı faks çektirtelim desen yok illa aslı olacak derlerdi yeni yeni kanunlar çıktı. yeğenim hastaneye yatmıştı sonradan 300 tl sigorta borcumu ne tam anlayamadım bir borç çıkarmışlar nasıl sigortalattırılıyor anlamadım.
arkadaşlar yeni yasa çıkarsa yararlanma süresi kendi ve eşi için 10 gün çoçuklar 18 yaşına kadar devlet bakıyor eski yasada 100 gündü
ben annemin üzerinden sigortadan yararlanıorum. annem emekli. hala gidip ilaç yazdırıorum. yaşım 22

internette bi sürü haber var. hangisi doğru olan anlamak zor ...
5510 sayılı kanun 2008 ekimde çıktı. Süre 1 ay...
Eskiden kendisi için 90 eş ve çocuk için 120 gündü.
Ssk dan provizyona açtırmak lazım hesabı birde. Sigortalı aile toplum kağıdıyla ssk ya gidip kurumdan yararlanacak kişilerin aktivasyonunu yaptırıyor.
eğer okumuyorsanız ve 18 yaşına geldiyseniz, kız ya da erkek fark etmiyor babadan ya da anneden yararlanamıyorsunuz. ama kanundan önce yararlanıyorsanız yararlanma hakkınız devam ediyor. ssklı bir işe girip babadan yararlanma hakkını yitirdiğinizde de işten çıktığınızda tekrar yararlanmaya başlayamıyorsunuz.
30 gün die biliyorum cnm önceden 3 aydı ama artık 1 aya düştü sanırım.