Gönderen Konu: Asyabal/ Bal Hediyeli Kampanya  (Okunma sayısı 13150 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı trhn1677

• Yeni Kampanyacı
  • *
Ynt: Asyabal/ Bal Hediyeli Kampanya
« Yanıtla #30 : 24 Mayıs 2010, 10:08:14 »
kalamarın bu konudaki fikirlerine tamamen katılıyorum. Evet maksat Asyabal 'ı tatmak beğenmek ve çevremize tavsiye etmekse bu kampanya 2 kişiyle sınırlı tutulmamalı. Mayıs ayından Eylül ayına kadar millet üye olcak sonrada Yüzlerce kişi içerisinden acaba o şanslı 2 kişiden biri oldum mu diye merakla beklicek ??? ???...

Çevrimdışı xcelis

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #31 : 24 Mayıs 2010, 16:47:44 »
bende katıldım ama yorum yazılacak yer i bir türlü bulamadım
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

xzcelis.wordpress.com

Çevrimdışı fatuzer

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #32 : 24 Mayıs 2010, 17:21:07 »
evet bende katılıyorum 1 kişiye gönderilecek miktarı düşürülüp tatacak kişi sayısı artırılabilir bu şekilde daha çok kişiye ulaşılmış olur 2 kilo yerine de 4-5 kilo gözden çıkarılırsa kişi sayısı daha da artar ptt kargonun teslim fiyatları daha uygun kargo masrafı endişe ediliyorsa ve çoklu gönderilerde güzel anlaşmalar yapılabiliniyor kargo şirketleriyle

Çevrimdışı galaderesi

• Acemi Kampanyacı
  • **
    • Asya Bal Arıcılık
« Yanıtla #33 : 24 Mayıs 2010, 19:08:58 »
evet bende katılıyorum 1 kişiye gönderilecek miktarı düşürülüp tatacak kişi sayısı artırılabilir bu şekilde daha çok kişiye ulaşılmış olur 2 kilo yerine de 4-5 kilo gözden çıkarılırsa kişi sayısı daha da artar ptt kargonun teslim fiyatları daha uygun kargo masrafı endişe ediliyorsa ve çoklu gönderilerde güzel anlaşmalar yapılabiliniyor kargo şirketleriyle

Haklısınız dediklerinizi değerlendireceğiz. Aslında 4 kişiye olabilir. Bakalım önümüz haftaya doğru bir açıklama olacak.
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin | Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı galaderesi

• Acemi Kampanyacı
  • **
    • Asya Bal Arıcılık
« Yanıtla #34 : 24 Mayıs 2010, 19:12:43 »
bende katıldım ama yorum yazılacak yer i bir türlü bulamadım

Buradan ulaşabilirsiniz: Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin sayfanın sonuna doğru inmeniz gerekiyor.
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin | Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı Beyondparadise

• Global Moderator
  • Hero Member
« Yanıtla #35 : 24 Mayıs 2010, 19:14:51 »
bende katıldım  ;)

Çevrimdışı kyle_XY

• Deneyimli Kampanyacı
« Yanıtla #36 : 24 Mayıs 2010, 19:16:30 »
Sahte bal laboratuvarda incelenmeden nasıl anlaşılabilir Asyabal? Bizim burada arıların önüne beslenmeleri için şekerli su koyuyorlar onlar sahte mi olmuş oluyor? Teşekkürler.

Çevrimdışı galaderesi

• Acemi Kampanyacı
  • **
    • Asya Bal Arıcılık
« Yanıtla #37 : 24 Mayıs 2010, 21:00:41 »
Sahte bal laboratuvarda incelenmeden nasıl anlaşılabilir Asyabal? Bizim burada arıların önüne beslenmeleri için şekerli su koyuyorlar onlar sahte mi olmuş oluyor? Teşekkürler.

Bir balın gerçek olup olmadığını laboratuvar ortamından geçmeyince anlamınız çok zor olabilir. Ama gerçek bir bal tükecisiyseniz bunu anlayabilirsiniz. Bir kaç yöntem benim yöntemlerim öyle, sitemizde de bununla ilgili yazı var aslında.
1. Balı yerken o yere has bir koku duyarsınız. Bu balın aşağı yukarı nerden geldiğine dair bir ip ucu verir. Ama ağız tadınız buna alışkın değilse yediğiniz her balda bu kokuyu alamazsınız.
2. Balın akışına görede anlayabilirsiniz normal bir oda sıcaklığında kalan bir bal ki - kendi balıma bakarak- hakiki bal daha akışkan olur, sahtasi daha sıvı ve koyu olur. Biliyorum karakovan balının su gibi aktığı oluyor o derece akışkan. Bu birazda yerede bulunan bitkiye görede değişir.
3. Yediğiniz zaman boğazda bir yanma hissedersiniz. Bu hakiki balda daha farklı olur, normal bir balda da tatlı yediğiniz için yine yanar. Aradaki farkı bilmek lazım.
4. Benim yeni anladığım yöntem ise gerçek bir balı yiyince, onu yediğim gibi ağzımdaki tadı kaybolup gidiyor. Ama bir sahte bal için yediğim zaman onun tadı ağızımda hiç gitmiyor o tat hala ağzımda kalıyor. Normal bir şekeri nasıl yersiniz onu gibi tadı gitmiyor.En güzel ben böyle anlıyorum.
5. Birde bal şekerlenir. Ama gerçek bal daha kısa sürede şekerlenir, belki duşmuşsunuzdur avruparada gerçek balı alabilmek için insanlar balın krem rengini almasını bekler. Çünkü gerçek bal kremsi bir renk ve tereyağı gibi olur. Ama sahtesinde bal resmen şeker olmaya doğru yol alır. 

Bununla ilgili bir kaç yöntem var ama benim aktif olarak takip ettiklerim bunlar bunu için sitemizde bir yazımız var okumak isterseniz bakabilirsiniz. Bunun için bir kaç yöntem daha var: Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı kartanesi00

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #38 : 24 Mayıs 2010, 23:54:11 »
ben şanslı cocukluk geçirmiş insanlardanım  ;)  benim babaannemin arıları vardı 6 tanede kara kovanı  :D  her sene bize orjinal bal yedirirdi  :)  babaannemde şeker kullanırdı ama kışın çünki arıların kışlık erzağını biz yerdik  ;D  ;D  ;D yani az çok balın iyisini yukarıdaki asya bal beyenfendinin yada hanım efendimi  :-\   anlattığı gibi tadından anlıyabiliyorum ve ben genelde karakovan balını tercih ederim ama çok pahalı  :( sadece kızım için alıyorum bizede marketlerdeki 1  2 marka bal secenegi kalıyor maalesef

Çevrimdışı galaderesi

• Acemi Kampanyacı
  • **
    • Asya Bal Arıcılık
« Yanıtla #39 : 25 Mayıs 2010, 21:51:06 »
ben şanslı cocukluk geçirmiş insanlardanım  ;)  benim babaannemin arıları vardı 6 tanede kara kovanı  :D  her sene bize orjinal bal yedirirdi  :)  babaannemde şeker kullanırdı ama kışın çünki arıların kışlık erzağını biz yerdik  ;D  ;D  ;D yani az çok balın iyisini yukarıdaki asya bal beyenfendinin yada hanım efendimi  :-\   anlattığı gibi tadından anlıyabiliyorum ve ben genelde karakovan balını tercih ederim ama çok pahalı  :( sadece kızım için alıyorum bizede marketlerdeki 1  2 marka bal secenegi kalıyor maalesef
O zaman babaannenizin değerini unutmazsınız. Aynen karakovan balı diyoruz ama bunu bilen az sayıda kişi var. İnsanların üzerindeki o sahte bal inançlarını silmeliyiz, artık millet tadına bakarak bunun farkına varmalı bence.Nerde hakiki bal anlayışını inş azaltıp gerçek bir ürünle tanışmalarını sağlayacağız.