Arkadaşlar ben çok fazla program açtığım zaman pc çok fazla ısınıyor işlemci fanı son hız dönüyor tamam bunda bişey yok ama bir müddet sonra dıt dıt dıt diye bi ses gelip pvc kapanıyor reset atıyor yani...hatta az önce bir yanık kokusu aldı evi kapatayım dedim kapanmadı da yanıp alev alacaktı
herşey kayboldu felan bu gitti şimdi rahmetlik dedim ama yarım saat sonra açtım şimdi çalışıyor ama yandı içinde bişeyleri eminim...
Şu an çalışıyor bir de bişey dikkatimi çekti power suply in fanı çalışmıyor acaba kendi de mi çalışmıyor ?PS yandıysa böyle birşeye neden olur mu?
öncelikle dıt dıt sesi işlemcinin ısınmasından kaynaklanıyor pc eski ise işlemci ve işlemci fanı arasında bir macun bulunur o bitmiş olabilir eğer bittiyse macun sürdürmelisin, kendinde sürebilirsin aslında basit bir işlem iyi bir araştırma yapıp öğrenebilirsin , veya beceremem diyorsan hiç bulmaşmda derim yoksa işlemciyi falan yakarsın

duman büyük ihtimal power suply den gelmiştir , bazı bölümleri yanmış büyük ihtimal fanı o yüzden çalışmıyor fakat pc için gerekli enerjiyi sağlayabiliyor olabilir fakat pek sağlıklı bir çalışma söz konusu olmaz,
voltaj yüksekliklerini ayarlamasında bir sorun çıkabilir buda yanmamış bir parçanında yanmasına sebeb olur,
kısacası en iyisi sen bir götür baksınlar burdan sadece olabilecek şeyleri söylebiliriz en fazla ama başka neler vardır bakmadan anlaşılmaz