1. Kısa sFilm yarışmasına gönderilecek olan filmler, jenerik dahil 10 dakikadan uzun olmamalıdır. Ancak jüri uygun gördüğü takdirde, zaman sınırlaması kuralını kaldırabilir.
2. Katılımcılar, eksiksiz doldurulmuş başvuru formunu ve filminin DVD formatında kaydedilmiş 3 (üç) kopyasını 05 Mayıs 2010 tarihine kadar AK PARTİ Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı Söğütözü Caddesi No: 6 Çankaya / Ankara adresine göndermelidir.
3. Kısa Film Yarışması’na gönderilecek filmlerin konu, içerik, görüntü, her türlü ses-müzik ve sair tüm unsurları üzerinde FSEK (Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu) kapsamında doğacak fikri ve diğer tüm hakların sorumluluğu katılımcılara ait olup, üçüncü kişilerin eserler üzerindeki hak taleplerinden Ak Parti’nin hiçbir şekilde sorumluluğu bulunmamaktadır.
4. Katılımcılar; bu proje kapsamında yarışmaya gönderdikleri filmlerin, yukarıda izah olunan tüm unsurlar bakımından özgün (katılımcıya ait) olduğunu yahut ilgililerinden (eser sahiplerinden) izin alınmak ve telif bedelleri ödenmek suretiyle kullanıldığını, bu kapsamda Ak Parti’nin hiçbir sorumluluğu olmadığını kabul ve taahhüt ederler.
5.. Katılımcılar, Kısa Film Yarışması’na birden fazla filmle katılabilirler.
6. Kısa Film Yarışması herkese açıktır.
7. Kısa Film Yarışması’na gönderilen zarfın üzerine “AK PARTİ Kısa Film Yarışması 2010” ibaresi yazılmalıdır.
8. Başvuru belgesi sahibi, filmin yasal sahibi olmalıdır. Başvuru belgesinde belirtilecek tüm bilgilerin doğruluğu imza sahibini bağlar. Bu bilgiler nedeniyle doğabilecek hukuksal sorumluluk imza sahibine aittir.
9. Jüri seçimiyle Kısa Film Yarışması’na kabul edilen filmler, AK PARTİ Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından arşivlenir. Filmin haklarına sahip olan kişi/firma, başvuru formunu doldurarak, filmin AK PARTi Tarafından, tanıtım veya propaganda amacıyla herhangi bir yerde yayınlanması ya da çoğaltılmasını kabul etmiş sayılır.
10. Gönderilen filmler AK PARTİ Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından süre sınırlaması olmaksızın, istenildiği sürece kullanılabilir. Bununla ilgili filmin haklarına sahip olan kişi/firma, hiçbir şekilde başkaca bir hak talep edemez.
11. Katılımcı, Kısa Film Yarışması’na başvurduktan sonra filmini geri çekemez.
12. Bu şartnamede belirtilen koşullara uymayan başvurular yarışma komitesi tarafından Kısa Film Yarışması’ndan çıkarılabilir.
13. Eleme: Başvuran filmlerin değerlendirilmesi tek etapta yapılacaktır. Yarışma komitesi tarafından belirlenecek jüri filmlerin tamamını izleyerek değerlendirmede bulunacaktır. AK PARTİ Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı, jüri üyelerinin sıralamalarını değerlendirerek toplam 6 filmden oluşan (Birinci olan Kısa film, İkinci olan Kısa film, Üçüncü olan Kısa film, Mansiyon alan Birinci Kısa film, Mansiyon alan İkinci Kısa film, Mansiyon alan Üçüncü Kısa film,) Kısa Film Yarışması’nı kazanan filmleri belirleyecektir.
14. Taşıma: Filmlerin gösterim kopyasının AK PARTİ Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı’na gönderim giderleri başvuru sahibi tarafından karşılanacaktır.
15. Ön eleme için gönderilmiş olan kopyalar iade edilmez ve AK PARTİ Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı arşivinde saklanır.
16. Yarışma arşivinde bulundurulacak olan (Ön eleme için gönderilmiş olanlar dahil) filmler AK PARTİ’nin herhangi bir etkinliğinde gösterim veya propaganda amaçlı kullanılıp çoğaltılabilir. Bu durumda, AK PARTİ Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nın başvuru şartnamesinde imzası bulunan yapımcı, yönetmen veya film sahibine haber verme zorunluluğu yoktur.
17. Ak Parti iktidarının icraatlarını anlatacak olan filmlerin konu başlıkları şunlardır;
• Eğitim
• Sağlık
• Ulaşım
• Dış Politika
• Ekonomi
• Avrupa Birliği
• Tarım
• Turizm
• İnsan Hakları ve Demokrasi
• Kadın ve Aile
• Sosyal Yardım
• Özürlüler
• Adalet
• Çevre ve Orman
• Enerji
• TRT
• Toplu Konut
• Köydes Beldes
• Tika
• Vakıflar
• Genel
konu başlıkları altında AK Parti iktidarının icraatlarla ilgili ayrı ayrı kısa film hazırlanabilceği gibi, tümünü konu alan kısa film de hazırlanabilir.
18. Filmlerin içeriği yasalara ve genel ahlak kurallarına uygun olmalıdır.
19. Sonuçlar; Filmlerin en son teslim tarihinden 15 gün sonra Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapin ve Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapin sitelerinden duyurulacaktır. (Bu tarihin değişmesi durumunda Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapin sitesinden bilgi verilecektir)
20. Ödül: Kısa Film Yarışması’ndaki ödüller:
Birinci: 50.000 TL
İkinci: 35.000 TL
Üçüncü: 25.000 TL
Mansiyon: 10.000 TL
21. Bu yönetmelikte belirtilmeyen diğer hususlarda, karar yetkisi, AK PARTİ Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı’na aittir. Kısa Film Yarışması internet sitesi: Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapin’dur. Kısa film yarışması son başvuru tarihi: Katılımcılar başvuru şartnamesi ile birlikte filmlerinin üç adet DVD kopyasını belirtilen adrese 05 Mayıs 2010 Çarşamba mesai bitimine kadar göndermelidirler. Başvuru formunda yer alacak bilgiler yarışma kataloğunda kullanılabileceğinden lütfen formu eksiksiz olarak doldurunuz ve Kısa Film Yarışması şartnamesini dikkatle okuyunuz.
Tüm başvuru sahiplerine başarılar diliyoruz.
Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapin