Gönderen Konu: HP COMPAQ NX9030 eski laptop nasıl hızlanır?  (Okunma sayısı 6989 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sahaneyedili

• Usta Kampanyacı
HP COMPAQ NX9030 eski laptop nasıl hızlanır?
« : 24 Aralık 2009, 12:40:27 »
arkadaşlar bilgisayardan anlayanlara bi sorum var:

HP COMPAQ NX9030 laptop'ım var, ancak artık acayip yavaşladı bu laptop'a bellek ya da hızlanması için işlemci vs. alınıp takılabilir mi? yeni almaktan çok daha mı masraflı olur? deger mi, degmez mi? bu konularda tavsiyelerinizi bekliyorum

sisteminde bunlar varmış bulabildigim kadarıyla: CENTRİNO 1.4, 256 MB RAM, 30 GB HDD, COMBO, 15" LCD, 128 MB İNTEL VGA, WİRELESS LAN,

Çevrimdışı K0LeRa

• Usta Kampanyacı
  • in every job there is a no :) :)
Ynt: HP COMPAQ NX9030 eski laptop nasıl hızlanır?
« Yanıtla #1 : 24 Aralık 2009, 14:04:06 »
kesinlikle değmez. eğer hızlanmasını istiyorsan ilk olarak virüs programın varsa kaldır. Tarayıcı olarak İnternet explorer veya firefox kullanıyorsan kaldır onları "Opera" veya "Chorome" Kullan. Msn olarakta windows msn den bağlan.
Veya  Şu adımları uygula
Bilgisayarımı sağ tıkla özellikleri tıkla ve açılan pencerede resimdeki işlemleri yap

Başlat > Çalıştır > açılan pencereye msconfig yaz. açılan yerde Başlangıç ı tıkla. orda okeylenmiş ne varsa hepsini kaldır. Kaydet ve yeniden başlat.

Değişme olduğunu farkedeceksin

Çevrimdışı sahaneyedili

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #2 : 24 Aralık 2009, 14:49:18 »
yaptım teşekkürler, şimdilik fazla fark etmedim hızında
exp ile mozilla yı silemem ki, bazı sitelerin oyunları sadece mozilla ile açabiliyorum  :(

Çevrimdışı K0LeRa

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #3 : 24 Aralık 2009, 17:10:37 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
yaptım teşekkürler, şimdilik fazla fark etmedim hızında
exp ile mozilla yı silemem ki, bazı sitelerin oyunları sadece mozilla ile açabiliyorum  :(
silmen şart deil. orda bi kenarda dursun gerektiğinde girersin ordan. Tavsiyem google chrome veya opera

Çevrimdışı kayserillim

• Usta Kampanyacı
    • trendyola üye olmak için
« Yanıtla #4 : 24 Aralık 2009, 18:58:35 »
bilmeyenler için c cleaner diyede bir program var. mutlaka her pc de olması gerekiyor. çünkü zamanlar dosya artıkları ve görünmeden hafızaya kaydedilen dosyalar zamanla pc yi yavaşlatıyor. bu cleaner proğramı bu gereksiz dosyaları tamamiyle siliyor, tertemiz yapıyor mutlaka dene arkadasım ;)
markafoniye üye olmak için Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı K0LeRa

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #5 : 24 Aralık 2009, 19:03:16 »
bilmeyenler için c cleaner diyede bir program var. mutlaka her pc de olması gerekiyor. çünkü zamanlar dosya artıkları ve görünmeden hafızaya kaydedilen dosyalar zamanla pc yi yavaşlatıyor. bu cleaner proğramı bu gereksiz dosyaları tamamiyle siliyor, tertemiz yapıyor mutlaka dene arkadasım ;)
evet o da çok güzel bi program. Buradan indirebilirsiniz

Çevrimdışı sahaneyedili

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #6 : 24 Aralık 2009, 22:41:32 »
teşekkürler program için bunu da indiriyorum şimdi