Arkadaşlar çok önemli bir konuda sizi uyarmak istiyorum. Lütfen kendiniz için sonuna kadar okuyun.
Bildiğiniz gibi özel hastaneler SGK'li hastalardan fark ücreti alıyor. Yasaya göre bu fark ücreti en fazla %200 oluyor. Peki nedir bu %200? SGK muayene olduğunuz zaman sizin adınıza hastaneye bir ücret ödüyor. Hastanenin sizden alabileceği rakam, SGK tarafından ödenen rakamın en fazla %200'ü kadar olabilir. Yani iki katından fazla olamaz.
Peki hastanelere SGK tarafından ne kadar ödeniyor nerden bileceksiniz? Benim telefonuma SGK'dan SMS geliyor. İlaç yazdıldığında da, eczaneden ilaç alındığında da SGK tarafından bana bildiriliyor. Bunun için e-devlet üzerinden numaramı kaydetmiştim ancak bir yıldan fazla oldu. Bu nedenle tam olarak hangi ekrandan yaptığımı hatırlamıyorum. Ufak bir google araması ile emin olun kolaylıkla yapılıyor.
Bir ay önce gittiğim hastanede 90 TL muayene ücreti artı tahlil ücreti alınmıştı. Gelen SMS üzerine 46 TL falzla alındığını öğrendim ve Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundum. Az önce hastaneden arayıp, ödeme yaptığım kredi kartı ile gidersem iade yapacaklarını söylediler. Lütfen dikkatli olun, üşenmeyin ve hakkınızı arayın.
Sanırım buradan da yapılıyor: Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapin
tebrik ederim sizi, bilgi için tesekkur ederim. linkten hemen kaydettim ve ilk sms im geldi bile
tebrik ederim sizi, bilgi için tesekkur ederim. Ben de hemen bakayım e-devlete
önce en alta eklediğim linkten deneyin isterseniz dediğim gibi ben e-devletten nasıl yaptım tam hatırlamıyorum.
Geçmişe dönük oluyor mu acaba? İki ay önce fazla alındıysa nasıl anlayabiliriz

Biraz baktım e-devlet'ten kontrol edilebiliyormuş geçmişe dönük.
Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapin
Geçmişe dönük oluyor mu acaba? İki ay önce fazla alındıysa nasıl anlayabiliriz 
Biraz baktım e-devlet'ten kontrol edilebiliyormuş geçmişe dönük.
Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya giris yapin
zaten sms sistemi de geçmişe dönük çalışıyor. misal bir ay önceki tedavinin bilgisi geçen hafta geldi. ancak sms sistemine kaydolmadan önce sms gelmediği için sizden alınan ücret fazla mı değil mi nasıl anlayacaksınız onu bilemedim. bir de hastaneden faturayı da istediler. eğer fatura zorunlu ise iade için faturalarınızın durması gerekir.