Yıllardır çekilişlere katılırım ilk defa böyle birşey başıma geldi. Ürün 1 TL olunca şifre üretmekte zorlanmışlar ve şifrede kafayı yemiş.
Benim kodum ......60 ile bitiyor. Ancak şifre hatalı dedi. 6O (o harfini denedim, iç harf dizilerini değiştim ama ısrarla hata verdi) Önceden yolladığım şifrelere baktım 0 yoktu acaba sistemde mi sorun var diye 0 yerine başka rakamlar deneyeyim dedim. (Excel kullananlar bilir belli haneden sonra artık yazdığınız rakamı 0'a düzler.) Hatalı dedikleri hariç şu şekilde şifreleri kabul etti :
-......62
-......63
-......64
-......65
-......66 (Önceden katılmış dedi)
-......67
-......69
Kendi kodumla katılamadığımdan deneme yanılma böyle birşey çıktı. Ürün 1 TL olunca Magnum'daki gibi çok mantıklı algoritma üretememişler sanırım. Kendi kodum düzgün çalışsa bunu da farkedemezdim sonuçta kendi şifremde hata veriyor.
Bu çubuğa çıkmaz umarım, çıkarsa da firma ile tartışmasını ve izahını yapmak gerekecek. Sadece bu çubuk girişinde ciddi sorun yaşadım ve sistemin bir bug ı çıktı sanırım.
Önümüzdeki yıl da yapacaklarsa karışan karakterler yerine 10-12 haneli şifrelemeye geçmeliler.
7 Z 2
1 T J
G C 6
6 8 3
E F L
O 0
Çubuk üzerine karakter basılırken hata olursa çok karışma yaşanıyor. Okurken de karışıyor, en güzeli dönem dönem karışan karakterleri beraber basmadan bu karakterleri mümkün olduğunca kullanmamak.