Arkadaşlar dün öğrencim telefonumu sınıftaki fanus akvaryuma atmış.Tahminen 3-4 dakiaka sonra farkettim.Hemen çıkartıp kapayıp kuruladım.Pirince yatırdım.Bugün bataryayı taktım işareti var dolmuyor.Birde şimşek gibi bir şey çıkıyor.Ne yapmam lazım?Konu ile ilgisi bilgisi olanlar varsa cevaplarsa sevinirim
O nasıl bir öğrencidir öyle ben de haylazdım da o kadarına hiç cesaret edemezdim
O nasıl bir öğrencidir öyle ben de haylazdım da o kadarına hiç cesaret edemezdim 
Özel gereksinimli öğrenci
Arkadaşlar dün öğrencim telefonumu sınıftaki fanus akvaryuma atmış.Tahminen 3-4 dakiaka sonra farkettim.Hemen çıkartıp kapayıp kuruladım.Pirince yatırdım.Bugün bataryayı taktım işareti var dolmuyor.Birde şimşek gibi bir şey çıkıyor.Ne yapmam lazım?Konu ile ilgisi bilgisi olanlar varsa cevaplarsa sevinirim
garantisi varsa kullanıcı hatası bile olsa apple belirli bir ücret karşılığında yeni cihaz veriyor. en son b,r arkadaş 900 tl'ye değiştirmişti kırık cihazını. ama garantisi yoksa bişey diyemiycem.
Özel gereksinimli öğrenci
Özür dilerim bilmiyordum biraz patavatsızlık oldu
Telefon bugün uyandı.ilk günkü gibi pirinç kesin çözüm
Benim iphone 5s tuvalete düştü 5 ay önce. Şimdi çalışıyor.
Suya düşen telefonda en önemli konu şu; sudan en kısa sürede çıkartın ve telefon ekranı açık olsa bile hemen telefonu kapatmaya çalışın. Eğer telefon kendi kendine kapanır ise kurtarma şansınız azalıyor.
-telefonu mümkün ise en az 3 gün hiç çıkartmadan hava almayacak şekilde kapalı bir kapta pirinç içerisinde tutun. Biraz sabırlı olun. Telefonu öldü bilin. 3 gün sonra telefon çalışır ise şanslısınız demektir. (bu arada yeni telefon modellerini araştırabilirsiniz

)
-Telefonu kesinlikle kalorifer üzerinde ya da saç kurutma makinası ile kurutmaya çalışmayın. en önemli etken pirinçtir.
Ben yukarıda yazdığım yöntemleri uyguladım. şimdi telefonum çalışıyor ama ekranında çok az su lekeleri kaldı. (aradan 5 ay geçti leke kaybolmadı) Gittiği yere kadar kullanacağım. Bozulursa herhangi bir tamirciye vermeyi düşünüyorum.