Gönderen Konu: kolay kek tarifi  (Okunma sayısı 5014 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kampanyacı45

• Usta Kampanyacı
Ynt: kolay kek tarifi
« Yanıtla #20 : 23 Şubat 2016, 17:05:55 »
buradan bir ablamız yazmıştı kimdi hatırlamıyorum.
2,5 su bardağı un
1 bardak ayçiçek yağı
1 paket krem şanti
bu üç malzemeyi yoğurup kurabiye şekli verip 150 derece fırında pişiriyosunuz sıcak sıcak üzerine pudra şekeri serpiyorsunuz. çok kolay pratik ve leziz bu tarif çok yayıldı izmirde manisada en az 10 davette yazıldı :) beğenilme nedeni içinde şeker olmaması az malzemeli olması pratik olmasına rağmen lezzeti. Forumda görüp denemiştim kim vermişti bilmiyorum ona teşekkür ederim.
not: bu kurabiye beyaz pişiyor rengine aldanıp yakmayın kontrol edin güzel kokması için isteğe göre vanilya koyabilirsiniz. Ben damla sakızıyla da denicem. sevgiler

Çevrimdışı mavigül

• Usta Kampanyacı
  • Hayırlısından versin Rabbim...Amin
« Yanıtla #21 : 24 Şubat 2016, 00:00:10 »
Kereviz Sapı Çorbası Tarifi'nin Malzemeleri

2 adet kereviz sapı ve yaprakları
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 çorba kasesi yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
Tuz
Kereviz Sapı Çorbası Tarifi'nin Yapılışı

Kereviz sapı ve yaprakları iyice yıkadıktan sonra ince ince doğranır. Havuç ve patates rendelenir. Kereviz sapı ve yaprakları tereyağ ile kavrulur. Rendelenmiş patates ve havuç eklenir yaklaşık 5 dakika karıştırılarak kavrulur. Et suyu ve su eklenerek malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yoğurt, un ve yumurta iyice çırpılır. Çorbanın suyundan alınarak ılıştırılır ve çorbaya eklenir. Bir taşım kaynattıktan sonra tuzunu ve suyunu ayarlayıp sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Çevrimdışı kampanyacı45

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #22 : 24 Şubat 2016, 02:52:16 »
Kerevizi çok severim denicem nasipse.

Çevrimdışı nesliyaren

• Usta Kampanyacı
  • Allah hikmeti dilediğine verir.
« Yanıtla #23 : 24 Şubat 2016, 07:17:46 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Kereviz Sapı Çorbası Tarifi'nin Malzemeleri

2 adet kereviz sapı ve yaprakları
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 çorba kasesi yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
Tuz
Kereviz Sapı Çorbası Tarifi'nin Yapılışı

Kereviz sapı ve yaprakları iyice yıkadıktan sonra ince ince doğranır. Havuç ve patates rendelenir. Kereviz sapı ve yaprakları tereyağ ile kavrulur. Rendelenmiş patates ve havuç eklenir yaklaşık 5 dakika karıştırılarak kavrulur. Et suyu ve su eklenerek malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yoğurt, un ve yumurta iyice çırpılır. Çorbanın suyundan alınarak ılıştırılır ve çorbaya eklenir. Bir taşım kaynattıktan sonra tuzunu ve suyunu ayarlayıp sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

yoğurt dışı^nda aynı çorbayı ben de yapıyorum, ben ek olarak mercimek ve et-kemik suyu koyuyorum. Yağına bol karabiber ve nane ekleyince hastayı ayağa kaldırıyor ^^
Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.
Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!