Gönderen Konu: TEKNOBAYII Dolandırıcılık SMS  (Okunma sayısı 1972 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı balca

• Usta Kampanyacı
  • ömer ali-meltem hazan
    • blogum:=)))
TEKNOBAYII Dolandırıcılık SMS
« : 02 Eylül 2015, 16:46:07 »
TEKNOBAYII Dolandırıcılık SMSleri Hakkında
“Sayin Musterimiz! Düzenli ödemelerinizden Adiniza Tanımlanan Galaxy S6 ve 500 dk’nızı almak için 08508113090’ı Arayınız”

şeklinde gelen mesajlardaki numarayı aradığınızda sizin TeknoBayi’den 2004-2014 yılları arasında alışveriş yaptığınızı ve ödemelerinizde aksatma yapmadığınız için size özel bir kampanya tanımlandığını söylemekteler. Bununla birlikte kredi kartı numaranızı istemekteler. Adını bile ilk defa duyduğunuz bu firmadan “Acaba ne aldım?” diye düşünürken “Alışveriş yaptığımı sanmıyorum” dediğinizde “Sistemlerde karışıklık olmuş” diyerek geçiştireceklerdir ve kampanyadan yararlanabileceğinizi söyleyerek sizden yine kredi kartı bilgilerinizi isteyeceklerdir.

Bu tür mesajlara kesinlikle inanmayınız
Bu tür mesajlara kesinlikle inanmayınız ve kredi kartı numaranızı telefonda sizinle konuşan kişilere asla vermeyiniz. Müşterilere gönderilen “Bedava cep telefonu kazandınız” şeklindeki mesajlar tamamen yanıltıcı mesajlar olup insanları kandırmaya yöneliktir. Hâlen devam ettiği gibi bir çok firma Galaxy S6 olarak söyleyip piyasada 100 liraya satılan Çin malı telefonlar göndermektedirler. Aklınızdan şunu asla çıkarmayın: “Kimse kimseye bedavaya bir şey vermez.” Bu yöntemle Türkiye’de dolandırılan yüzbinlerce insan vardır. Samsung Galaxy S6 alıyorum diye 100 liralık çin telefonlarına 1.000 lira veren çok insan var.

hanı bunlar bitmişti? Anneme geldi şu an!
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin tıklasanız yeter

Çevrimdışı lerzankara

• Usta Kampanyacı
  • yakışıklı şanslarım
    • lerzankaradan
Ynt: TEKNOBAYII Dolandırıcılık SMS
« Yanıtla #1 : 02 Eylül 2015, 22:23:07 »
bize iki gündür 2000 tl kazandınız diye mesajlar geliyor en son anneme gelmiş sil sakın arama dedim
kismet ettiyse Mevla el getirir yel getirir sel getirir. kismet etmediyse Mevla el götürür yel götürür sel götürür.